Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2

Το έφερε τούμπα ο ΠΑΟΚ! Με δύο πανομοιότυπα γκολ των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη και ήρωα τον Γλύκο που έπιασε το πέναλτι του Παπαδόπουλου στις καθυστερήσεις, ο Δικέφαλος απάντησε στο τέρμα του Ταυλαρίδη και έφυγε νικητής από το Περιστέρι μένοντας σε απόσταση τριών βαθμών από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας των πλέι οφ, Παναθηναϊκό.

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Με ορμή μπήκε στο παιχνίδι ο Ατρόμητος και με το "καλημέρα" λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Είχαν περάσει δευτερόλεπτα από τη σέντρα, όταν η κεφαλιά του Παπαδόπουλου έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου. Στην εξέλιξη της φάσης, μάλιστα, ο Ούμπιδες σούταρε πλάγια θέση αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η ζωηράδα με την οποία εμφανίστηκαν στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι, χαλάρωνε σιγά-σιγά και όσο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ισορροπήσει. Όλη κι όλη όμως, μια δημιούργησε, αυτή στο 16' με το δυνατό σουτ του Στοχ που μπλόκαρε ο Σηφάκης με διπλή προσπάθεια.

Οι ομάδες άρχισαν να κοιτούν περισσότερο τα νώτα τους και ο ρυθμός να πέφτει. Όμως στο 38', ο Ατρόμητος βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ: ήταν μια εκτέλεση κόρνερ στην οποία ο Ταυλαρίδης πήδηξε όσο έπρεπε και στο σωστό σημείο και με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν ένα σουτ του Κάτσε στο 44' το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Σηφάκης πέφτοντας εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήρε από την αρχή περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και με την είσοδο του Σαλπιγγίδη προσπάθησε πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Δεν το κατάφερε στο 60' όταν ο Αθανασιάδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, πλάσαρε τον Σηφάκη και προτού περάσει η μπάλα την γραμμή του τέρματος, ο Λαζαρίδης βρέθηκε εκεί και απομάκρυνε!

Όμως η επιμονή και η πίεση του "δικεφάλου του Βορρά" και η καλύτερη οργάνωση στο παιχνίδι του στο δεύτερο ημίχρονο, απέδωσαν καρπούς και μάλιστα με το παραπάνω μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Αρχικά στο 74', οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με κοντινή κεφαλιά του Σαλπιγγίδη μετά από ωραία σέντρα στου Λίνο ο οποίος είχε συνεργαστεί άψογα με τον Στοχ. Πριν προλάβει ο Ατρόμητος να καταλάβει τι έγινε, ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 78', σε φάση που και αυτή ξεκίνησε από ωραία συνεργασία Στοχ και Λίνο, με τον τελευταίο να σεντράρει από αριστερά και τον Αθανασιάδη να σημειώνει το 1-2 με πλασέ στην κίνηση.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ στο 86', αλλά το σουτ του Στοχ με το δεξί μετά από ωραία ατομική ενέργεια, απομάκρυνε επιτυχημένα ο Σηφάκης. Στο 89' δε, ο Τζαβέλλας είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες.

Παρόλα αυτά και ενώ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ήταν κάτω του μετρίου, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις, με το πέναλτι που κέρδισε ο Λαζαρίδης από σπρώξιμο του Κουλούρη μέσα στην περιοχή.

Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπαδόπουλος, αλλά ήταν μοιραίος, καθώς ο Γλύκος μάντεψε σωστά, έπεσε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε! Οι Περιστεριώτες έχασαν στο 92' τεράστια ευκαιρία για να πάρουν το βαθμό, ενώ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει ένα μεγάλο "τρίποντο" που τον διατηρεί στο κυνήγι της πρώτης θέσης στα πλέι οφ.

MVP

Ο Σαλπιγγίδης μπήκε αλλαγή και σκόραρε ξανά, ενώ το νικητήριο γκολ το πέτυχε ο Αθανασιάδης. Ο Στοχ και ο Λίνο, εξάλλου, ήταν οι παίκτες που δημιούργησαν και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ. Ουδείς από τους τέσσερις όμως μπορεί να "επικρατήσει" του Γλύκου, ο οποίος με την απόκρουση του πέναλτι στις καθυστερήσεις και τη διατήρηση της νίκης, κερδίζει δίκαια τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Δεν γίνεται να έχεις στην πλάτη σου τόση εμπειρία, να κρέμονται όλοι από εσένα, να έχεις ένα δοκάρι στο πρώτο λεπτό και να χάνεις και πέναλτι στο 92' ενώ σε έχει "ψαρέψει" ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν ο αδύναμος κρίκος του Ατρομήτου σε αυτό το ματς.

Σχόλιο

Με αυτά και μ' αυτά, ο ΠΑΟΚ κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια του! Με δύο νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια, κατακτά την πρώτη θέση στα πλέι οφ, κι ας του έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί! Γι' αυτό και η νίκη στο Περιστέρι ήταν πολύ μεγάλη και καθοριστική και μάλιστα με "οιωνούς": πάλι μπήκε αλλαγή ο Σαλπιγγίδης και σκόραρε, ενώ το να σώνεις το ματς αποκρούοντας πέναλτι στο 92' δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα. Ο Ατρόμητος δεν έχει δείξει την συνήθη εξαιρετική εικόνα του στα φετινά πλέι οφ, αλλά με δοκάρι στο 1' και χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις, είσαι και λίγο... άξιος της τύχης σου...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος, Γκαρσία (82' Φάμπιο), Ούμπιδες, Ναπολεόνι (66' Καραμάνος), Μπρίτο, Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ (5' Κατσουράνης), Κίτσιου (46' Σαλπιγγίδης), Λάζαρ (72' Κουλούρης), Κάτσε, Στοχ, Νάτχο, Λίνο, Αθανασιάδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK