Δείτε πώς διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ

Δείτε πώς διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Super League. Πανηγυρίζει και ο ΠΑΣ για την έκτη θέση.

Δείτε πώς διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ

Ο Παναθηναϊκός έκανε... πάρτι κόντρα στον Πανθρακικό στη Λεωφόρο, διαλύοντάς τον με 6-1. Αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό και με την ήττα της ΑΕΚ με 3-0 στη Λιβαδειά από τον τοπικό Λεβαδειακό, έφεραν το "τριφύλλι" στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

Μια θέση όμως που δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τους βαθμούς που θα πάρουν οι "πράσινοι" στα πλέι οφ. Έτσι, η ομάδα του Στραματσόνι θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι από την Ένωση έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί λόγω των επεισοδίων στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν ασκήσει έφεση και περιμένουν την τελεσίδικη απόφαση λογικά τη Δευτέρα (18/4). Σε περίπτωση που πάρουν πίσω τους βαθμούς, τότε θα μπουν στα πλέι οφ με αβαντάζ τριών πόντων. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η βαθμολογία θα μείνει ως έχει.

Όσον αφορά τους Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, ο πρώτος με την ήττα του κόντρα στον Ατρόμητο έμεινε στους 44 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ με την ισοπαλία κόντρα στον Πλατανιά ανέβηκε στους 45 και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Και οι δύο όμως θα μπουν στα πλέι οφ χωρίς κάποιο βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Ιδού η ειδική βαθμολογία:

Παναθηναϊκός 55 - ( 2 βαθμοί)

ΑΕΚ 54 - ( 2 βαθμοί)*

ΠΑΟΚ 45 - ( 0 βαθμοί)

Πανιώνιος 44 - ( 0 βαθμοί)

* Στην ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί λόγω των επεισοδίων στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η Ένωση έχει ασκήσει έφεση.

** Η βαθμολογία προκύπτει διαιρώντας με το πέντε τη διαφορά κάθε ομάδας από τον πέμπτο της κατάταξης. Στη συνέχεια γίνεται στρογγυλοποίηση.

Πανηγυρίζει ο ΠΑΣ

Με τη νίκη που πέτυχε κόντρα στην Ξάνθη ( 1-0) εκτός έδρας, ο ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος με 42 βαθμούς, όσους και ο Ατρόμητος. Ωστόσο οι Γιαννιώτες έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Ο λόγος που πανηγυρίζουν λοιπόν είναι το γεγονός ότι ο Πανιώνιος δεν έχει πάρει ακόμη άδεια για συμμετοχή στα πλέι οφ. Οι Νεοσμυρνιώτες ζήτησαν και πήραν παράταση για να φτιάξουν και πάλι το φάκελό τους και περιμένουν την τελική απόφαση.

Σε περίπτωση που δεν πάρουν την άδεια, τότε ο ΠΑΣ ως έκτος, θα μπει στα πλέι οφ στη θέση του Πανιωνίου και θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK