Όλα τα σενάρια στις ισοβαθμίες των πλέι οφ

Τι αποτέλεσμα χρειάζεται ο Αστέρας Τρίπολης για να υπερτερεί του Ατρομήτου σε περίπτωση ισοβαθμίας; Τι συμβαίνει στο υπαρκτό σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας και ποιος πλεονεκτεί; Όλες οι απαντήσεις στα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ.

Όλα τα σενάρια στις ισοβαθμίες των πλέι οφ
INTIME SPORTS

Ο βαθμός που πήρε στη Λεωφόρο ο Ατρόμητος περιέπλεξε την κατάσταση στην βαθμολογία των πλέι οφ, καθώς πλέον έχει βάσιμες ελπίδες να πάρει ένα καλύτερο εισιτήριο για την Ευρώπη από αυτό που του δίνει η τελευταία θέση. Εκεί που την... πατάνε οι Περιστεριώτες ακόμα και με νίκη στην Τρίπολη την τελευταία αγωνιστική, είναι να ηττηθεί παράλληλα και ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και να προκύψει τριπλή ισοβαθμία.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Η βαθμολογία των πλέι οφ αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

1.Παναθηναϊκός 11

2.Αστέρας Τρ. 7

3.ΠΑΟΚ 7

4.Ατρόμητος 4

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε οριστικά πρώτος, οπότε το ενδιαφέρον είναι στις άλλες τρεις θέσεις.

Πιάνουμε αρχικά το σενάριο της ισοβαθμίας Ατρομήτου και Αστέρα, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει τουλάχιστον μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και δεν θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία.

Για να ισοβαθμίσει ο Ατρόμητος με τον Αστέρα, πρέπει οι Περιστεριώτες να νικήσουν οπωσδήποτε την ομάδα της Τρίπολης στο Περιστέρι. Για να υπερτερούν κιόλας στην ισοβαθμία και να βρεθούν από πάνω, θα πρέπει να νικήσουν και με δύο γκολ διαφορά, αφού στην Τρίπολη ο Αστέρας είχε επικρατήσει με 1-0.

Προσοχή: στα πλέι οφ (σε αντίθεση με την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος) ισχύουν και τα εκτός έδρας γκολ! Δηλαδή ο Ατρόμητος θα πρέπει να νικήσει με 2-0, 3-1 κλπ. Αν νικήσει με 2-1 ή 3-2 κλπ, τότε στην ισοβαθμία θα υπερτερεί ο Αστέρας και οι Περιστεριώτες θα τερματίσουν τελευταίοι.

Πάμε να δούμε την περίπτωση που ο Ατρόμητος νικήσει τον Αστέρα (με οποιοδήποτε σκορ) και παράλληλα ο ΠΑΟΚ ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Τότε θα προκύψει μια τριπλή ισοβαθμία στους 7 βαθμούς!

Βλέποντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ θα έχει 7 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα με τους άλλους δύο), ο Αστέρας θα έχει επίσης 7 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα με τους άλλους δύο) και ο Ατρόμητος θα έχει 3 βαθμούς (1 νίκη και 3 ήττες με τους άλλους δύο).

Συνεπώς ο Ατρόμητος θα τερματίσει τελευταίος και θα φύγει από τη μέση. Για τους άλλους δύο που θα έχουν από 7 βαθμούς, το πρώτο κριτήριο που θα εξεταστεί είναι τα μεταξύ τους παιχνίδια. Σε αυτά, υπερτερεί ο Αστέρας, ο οποίος νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και πήρε ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα. Άρα ο Αστέρας θα τερματίσει δεύτερος και ο ΠΑΟΚ τρίτος.

Το ίδιο θα ισχύει και σε οποιαδήποτε άλλη ισοβαθμία μεταξύ Αστέρα και ΠΑΟΚ (δηλαδή αν νικήσουν Ατρόμητο και Παναθηναϊκό αντίστοιχα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK