Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0

Άτρωτος στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός, νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου και σφράγισε την πρωτιά και μαζί την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League. Μαυρίας και Καρέλης τα γκολ για το 4x4.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ταχύτητα πάνω από τους έτερους των πλέι οφ και με το μομέντουμ να του ανήκει ολοκληρωτικά υπερέχει ξεκάθαρα. Η... αύρα αυτή έφερε το 1-0 μόλις στο 10', αφού μετά την απόκρουση του Ιτάνζ στο σουτ του Πράνιτς, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Μαυρίας δεν λάθεψε σε κενό τέρμα.

Ο Γεωργιάδης, με Μαντούρο να επιστρατεύεται στα χαφ και τους Σαββίδη - Κουλούρη σε κομβικούς ρόλους, θέλησε να αιφνιδιάσει. Ασχέτως προσώπων πάντως ο ΠΑΟΚ παρέμεινε προβλέψιμος και εύκολα αντιμετωπίσιμος. Ο νεαρός φορ είχε-μια δυο καλές επαφές με την μπάλα, αλλά χωρίς υποστήριξη δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ωφέλιμος.

Με τον Παναθηναϊκό καλά θωρακισμένο (ο εξαιρετικός Κουτρουμπής γινόταν και τρίτος στόπερ) και χωρίς λάθη πίσω από τη σέντρα, ο "Δικέφαλος" δεν είχε επιλογές ανάπτυξης. Τουναντίον η ομάδα του Αναστασίου, με τον ακούραστο Νίνη σε δημιουργικό ρόλο, άνοιγε εύκολα την αντίπαλη άμυνα, κυρίως από αριστερά και πριν από το ημίωρο ήταν στο 2-0 με τον Καρέλη να στέκεται δύο φορές τυχερός και να χρίζεται σκόρερ στο 28'. Οι φάσεις του σκόρερ στο 45' (μονοκόμματο σουτ άουτ) και του Μαυρία στο 49' (απόκρουση Ιτάνζ σε τετ α τετ) ήρθαν ως συνέχεια του δεύτερου γκολ και κυρίως της αυτοπεποίθησης που έβγαζαν οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου στο χορτάρι.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο πίσω για να γλιτώσει το κάθετο ποδόσφαιρο του "τριφυλλιού" και έψαχνε ν' απειλήσει μετά από αντίπαλα λάθη. Ένα-δυο κερδισμένα κόρνερ και ένα σουτ του Σαββίδη στο 66' θα ήταν αδύνατο να προβληματίσουν την άμυνα των "πρασίνων", στην οποία ο Ταυλαρίδης λειτουργούσε ως απροσπέλαστο τείχος.

Από τη στιγμή που στο καλό διάστημά του ο "Δικέφαλος" απέτυχε ν' ανησυχήσει τον Στιλ, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τον έλεγχο. Θα είχε φτάσει μάλιστα σε τρίτο γκολ, με τον Μπεργκ στο 73', ο βοηθός όμως στέρησε (κακώς) από τον Σουηδό την ευκαιρία να πανηγυρίσει το τέταρτο δικό του στο μίνι πρωτάθλημα. Ήταν η τελευταία φάση ενός αγώνα που είχε κριθεί πάρα πολύ νωρίς και το τέλος του έστεψε την ομάδα του Αναστασίου πρωταθλήτρια των πλέι οφ.

MVP

Ο Χάρης Μαυρίας έκανε ένα "γεμάτο" παιχνίδι με πολλά τρεξίματα και θετικές ενέργειες. Πέτυχε το πρώτο γκολ, συνεργαζόταν εξαίρετα με τον Νίνη, είχε μια θαυμάσια μπαλιά στον Καρέλη και έχασε το τετ α τετ του 49'. Του έκανε καλό η επιστροφή.

Αδύναμος κρίκος

Με την απόκτηση του Ρικάρντο Κόστα ο ΠΑΟΚ έψαχνε έναν ηγέτη στην άμυνα. Αργός στις αντιδράσεις του όμως ο Πορτογάλος στόπερ, αποδεικνύεται τρύπα και απέναντι στους ταχείς αντιπάλους του ήταν αδύνατο ν' ανταποκριθεί.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αποστολή του στο μίνι πρωτάθλημα με τέταρτη σερί νίκη. Νίκησε δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ, απέδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο γιατί είναι η καλύτερη ομάδων των τεσσάρων. Μπορεί πλέον, ως πρώτη, να σχεδιάσει τη νέα χρονιά με βασικό στόχο να φτάσει πιο μακριά από πέρυσι στο Champions League. Ο "Δικέφαλος", εγκλωβισμένος στην εσωστρέφειά του, κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa League, μάλλον με υπέρβαση πλέον θα μοιάζει η κατάκτησής της δεδομένου ότι θα χρειαστεί να βρει αποτέλεσμα στην Τρίπολη, έχοντας προηγουμένως ν' αντιμετωπίσει στην Τούμπα τον κακό δαίμονά του Ατρόμητο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος (81' Μαρινάκης), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής (67' Δώνης), Ζέκα, Νίνης, Πράνιτς, Μαυρίας, Καρέλης (56' Μπεργκ)

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδας, Βίτορ, Ρ.Κόστα, Τζαβέλλας (58' Ρατς), Μαντούρο, Κάτσε, Κίτσιου (63' Κωνσταντινίδης), Σαββίδης (81' Πούγγουρας), Περέιρα, Κουλούρης

Διαβάστε ακόμα:

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League

Τα σενάρια της δεύτερης θέσης των πλέι οφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK