ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0

Με γκολ της "χρυσής" αλλαγής του Γιώργου Γεωργιάδη, Ζβόνιμιρ Βούκιτς, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα, τερμάτισε δεύτερος στα πλέι οφ της Super League και πήρε το καλό εισιτήριο του Europa League.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να πρεσάρει ψηλά αλλά να δείχνει ότι αφήνει αρκετούς κενούς χώρους στον ΠΑΟΚ, ο οποίος από την πλευρά του έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.

Ήδη στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι: στο 6' ο Νάτχο μπήκε στην περιοχή από πάσα του Στοχ, πέρασε τον Λαγό και γύρισε στο πέναλτι στον Κουλούρη, ο οποίος πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη, ενώ στο 12' μετά ωραία πάσα από τον Μπεργκ, ο Ατζαγκούν έσπασε το οφσάιντ, βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε στο δεξί δοκάρι του Γλύκου, αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Καρέλη στο πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ δεν άργησε να πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και να διατηρεί την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά κάποια σκόρπια σουτ που επιχειρούσαν οι παίκτες του ήταν χωρίς τύχη. Ο Παναθηναϊκός ήταν ελαφρώς καλύτερος από το 35' και έπειτα και είχε δύο καλά σουτ με τον Καρέλη και τον Ζέκα που δεν βρήκαν στόχο.

Από το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να πιέσουν ψηλά τους "πράσινους" και χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνοι, στο 57' έφτασαν στο γκολ: ο Στοχ πάσαρε ωραία στον Λίνο, αυτός από αριστερά γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι και ο Βούκιτς που ήταν στο σημείο άνοιξε το σκορ με ωραία εκτέλεση που ξεγέλασε τον Κοτσόλη.

Οι άμυνα του "τριφυλλιού" αδράνησε στο γκολ του ΠΑΟΚ και αυτό προκάλεσε τις φωνές του Αναστασίου. Έτσι οι "πράσινοι" προσπάθησαν να ανασυνταχθούν και σύντομα απέκτησαν την κατοχή και βελτιώθηκαν στην ανάπτυξη. Στην τελική προσπάθεια, όμως, δεν πετύχαιναν πολλά πράγματα, με εξαίρεση ένα σουτ του Μπεργκ στο 65' που χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ, και δύο ελαφρώς άστοχα σουτ του Ζέκα στο 77' και του Μπεργκ στο 83'.

Στο διάστημα αυτό, ο "δικέφαλος του Βορρά" είχε μια καλή φάση στο 78', όταν ο Νάτχο σούταρε, ο πεσμένος Κοτσόλης απέκρουσε και στη συνέχεια ο Κουλούρης σούταρε άουτ.

Το αποτέλεσμα βέβαια δεν έκανε ζημιά στον Παναθηναϊκό, ενώ ο ΠΑΟΚ (από τη στιγμή που έχανε ο Αστέρας) κατακτούσε και με ισοπαλία τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ. Έτσι χαλαρά και χωρίς να... κοπιάζουν ιδιαίτερα, το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι.

MVP

Ο Βούκιτς ήταν η χρυσή αλλαγή του Γεωργιάδη και χάρη στο δικό του γκολ δέκα λεπτά μετά την είσοδό του, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη. Το άσχημο για εκείνον ήταν ότι δέκα λεπτά μετά το γκολ αισθάνθηκε ένα τράβηγμα και αντικαταστάθηκε, έχοντας όμως ήδη βάλει τη σφραγίδα του στο ματς.

Αδύναμος κρίκος

Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απέδωσε, ολιγώρησε στο γκολ αλλά και σε άλλα σημεία του αγώνα και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Σχόλιο

Δεν είδαμε και κανένα σπουδαίο παιχνίδι στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αδιάφορος, ενώ ο ΠΑΟΚ, με δεδομένο ότι ο Ατρόμητος νικούσε τον Αστέρα, ήθελε έστω ένα βαθμό για να σιγουρέψει τη δεύτερη θέση και το καλό εισιτήριο για το Europa League. Η νίκη του ήταν δίκαιη, καθώς μόχθησε περισσότερο, είχε πάθος στο παιχνίδι του και πήρε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Λίνο, Λάζαρ (46' Βούκιτς) (68' Κατσουράνης), Κάτσε, Κουλούρης (82' Σκόνδρας), Στοχ, Νάτχο, Σαλπιγγίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης (84' Χουχούμης), Δώνης (74' Κλωναρίδης), Λαγός (78' Μέντες), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μπεργκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK