Ενα πουκάμισο αδειανό

Πλέι οφ. Τούτη η περίεργη διαδικασία που μπήκε στη ζωή μας την άνοιξη του 2008 και θυμίζει μπάσκετ, αρχίζει την Τετάρτη με τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο να διεκδικούν το... αδειανό πουκάμισο της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ενα πουκάμισο αδειανό

Τούτη η περίεργη διαδικασία που μπήκε στη ζωή μας την άνοιξη του 2008 δεν έχει... καθίσει καλά σε πολύ κόσμο. Η φράση πλέι οφ πρώτα απ' όλα θυμίζει μπάσκετ, χωρίς αυτό να είναι απαραιτήτως κακό. Το θέμα είναι αν μία τέτοια φιλοσοφία μπορεί να εφαρμοστεί σ' ένα παιχνίδι όπως το ποδόσφαιρο που βασίζεται στην απλότητά των νόμων και των κανονισμών που το διέπουν.

Anyway όμως που λένε και σε κάποια περήφανα ελληνικά χωριά, η διαδικασία υπάρχει. Και εφαρμόζεται και φέτος. Πάντα με έπαθλο την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που υπό προϋποθέσεις μπορεί να χαρίσει στον κάτοχό της μέχρι και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγαλεία δηλαδή για το υπό πτώχευση ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην πραγματικότητα; Ενα πουκάμισο αδειανό είναι η δεύτερη θέση. Ο...τυχερός θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ Ιούλη Μήνα και αν προκριθεί θα συμμετάσχει στα (πολύ δύσκολα) πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ο πολυμετοχικός (και ισχυρός αγωνιστικά) Παναθηναϊκός έφαγε τα μούτρα του το καλοκαίρι το 2009, λέτε να τα καταφέρει ο οποιοσδήποτε από τους τέσσερις παίρνουν μέρος στη φετινή διαδικασία; Αστείο και να το ισχυριστεί κανείς, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ο Παναθηναϊκός πάντως, όπως και να έχει, μπαίνει μ' ένα σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο μίνι πρωτάθλημα και η ιστορία έχει διδάξει ότι η ομάδα που απολαμβάνει μία τέτοια πολυτέλεια δύσκολα λαθεύει.

Λογικά, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των "πράσινων" θα είναι ο ΠΑΟΚ ο οποίος κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος απέδειξε ότι διαθέτει πιο στιβαρό και ποιοτικό σύνολο από την ΑΕΚ. Η Ενωση έκανε έναν τραγικό δεύτερο γύρο προβληματίζοντας ακόμα και τους πιο φανατικούς οπαδούς της και δεν δείχνει ικανή να εμφανίσει ένα πρόσωπο θεαματικά καλύτερο.

Στην εξίσωση υπάρχει ο Ατρόμητος, η μόνη από τις ομάδες των πλέι οφ που κατεβαίνει με τον...ξεκάθαρο στόχο της δεύτερης και όχι της πρώτης θέσης. Οχι ότι αν του δοθεί η ευκαιρία δεν θα την διεκδικήσει, ωστόσο η βασική επιδίωξη των Περιστεριωτών είναι το "καλό" εισιτήριο για το Europa League που το εξασφαλίζει η δεύτερη θέση του μίνι πρωταθλήματος.

Θεωρητικά, ο Ατρόμητος έχει και το λιγότερο άγχος, στοιχείο που ίσως παίξει σημαντικότατο ρόλο στην έκβαση της μάχης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK