Τα σενάρια της δεύτερης θέσης των πλέι οφ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και κλείδωσε την πρώτη θέση των πλέι οφ και μαζί και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. "Μάχη" όμως θα δοθεί από τις άλλες τρεις ομάδες για την δεύτερη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa League. Δείτε όλα τα σενάρια της δεύτερης θέσης.

Τα σενάρια της δεύτερης θέσης των πλέι οφ

Με γκολ των Μαυρία και Καρέλη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και σφράγισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Οι "πράσινοι' είναι πλέον και μαθηματικά πρώτοι στα πλέι οφ, ωστόσο θα δοθεί μεγάλη "μάχη" ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο στις τελευταίες δύο αγωνιστικές για την δεύτερη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa League.

Αυτή τη στιγμή ο Αστέρας Τρίπολης έχει το προβάδισμα, αφού με τη νίκη του επί του Ατρομήτου εντός έδρας έφτασε τους 6 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ μετά και την ήττα στη Λεωφόρο βρίσκεται στους 4, ενώ ο Ατρόμητος έχει μόλις δύο και έχει τις λιγότερες πιθανότητες από τους τρεις μονομάχους.

Η εικόνα των πλέι οφ αυτή τη στιγμή

Παναθηναϊκός 14

---------------------

Αστέρας Τρίπολης 6

---------------------

ΠΑΟΚ 4

Ατρόμητος 2

Οι τελευταίες δύο αγωνιστικές έχουν ως εξής:

5η αγωνιστική

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος

6η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας

Αρχικά να πούμε πως υπάρχει περίπτωση δύο ομάδες (ΠΑΟΚ και Αστέρας) να τερματίσουν με τους ίδιους βαθμούς στα πλέι οφ. Εδώ λοιπόν σε αντίθεση με το τι ισχύει στα κριτήρια του κανονικού πρωταθλήματος, μετράει και το εκτός έδρας γκολ. Αναλυτικά τα κριτήρια των ισοβαθμιών στα πλέι οφ, όπως αναφέρονται στο άρθρο 6 της ειδικής προκήρυξης των πλέι οφ:

α)Τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια στα πλέι οφ

β)Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια στα πλέι οφ

γ)Τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια στα πλέι οφ (δηλαδή, όπως είναι τα διπλά παιχνίδια του Κυπέλλου: το 1-0 καλύτερο του 2-1, το 2-0 καλύτερο του 3-1 κ.ο.κ)

Αν, ωστόσο, προκύπτει και πάλι απόλυτη ισοβαθμία, υπάρχει και τέταρτο κριτήριο:

δ)Η κατάταξη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Δηλαδή, υπερτερεί αυτός που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο.

Τα σενάρια της δεύτερης θέσης των πλέι οφ

Τι θέλει κάθε ομάδα

Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως τι θέλει κάθε ομάδα στις τελευταίες 2 αγωνιστικές, ώστε να καταφέρει να τερματίσει δεύτερη:

Αστέρας Τρίπολης

Όλα είναι στο χέρι του. Βρίσκεται στο +2 από τον ΠΑΟΚ και με δύο νίκες έχει "κλείσει" τη δεύτερη θέση. Μπορεί βέβαια να βγει δεύτερος ακόμα κι αν χάσει από τον Παναθηναϊκό, αρκεί την τελευταία αγωνιστική να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην έδρα του.

Τα σενάρια της δεύτερης θέσης των πλέι οφ

Περιπτώσεις ισοβαθμίας με ΠΑΟΚ

Υπάρχει το ενδεχόμενο βέβαια να ισοβαθμήσει με τον ΠΑΟΚ στους 8 και στους 7 βαθμούς. Πως θα γίνει αυτό; Ας τα δούμε αναλυτικά.

1. Περίπτωση ισοβαθμίας στους 7 βαθμούς με ΠΑΟΚ: Για να έχουμε αυτή την ισοβαθμία θα πρέπει ο Αστέρας να πάρει ένα βαθμό κόντρα στον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ να χάσει από τον Ατρόμητο και την τελευταία αγωνιστική ο "δικέφαλος" να κερδίσει μέσα στην Τρίπολη. Σε αυτή την περίπτωση και δεδομένου ότι πρώτο κριτήριο θα είναι τα μεταξύ τους ματς, ο ΠΑΟΚ θα έχει το πάνω χέρι και θα πάρει τη δεύτερη θέση.

Φυσικά, για να ισχύσει αυτό το σενάριο θα πρέπει ο Ατρόμητος να μην φτάσει στους 8 βαθμούς.

2. Περίπτωση ισοβαθμίας στους 8 βαθμούς με ΠΑΟΚ: Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Αστέρας να φέρει δύο ισοπαλίες στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) και ο "δικέφαλος" να κερδίσει τον Ατρόμητο και στη συνέχεια να έρθει ισόπαλος στην Τρίπολη με τον Αστέρα, σενάριο αρκετά πιθανό. Εκεί λοιπόν αρχικά θα ληφθούν υπόψη τα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Εφόσον λοιπόν και στα δύο θα έχουν έρθει ισόπαλοι (0-0 το πρώτο) και η διαφορά τερμάτων τους θα είναι ίδια, επόμενο κριτήριο που θα ληφθεί υπόψη θα είναι αυτό του "εκτός έδρας γκολ". Στο πρώτο ματς ήρθαν ισόπαλοι με 0-0, άρα ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που φέρει ισοπαλία με γκολ με τον Αστέρα την τελευταία αγωνιστική, θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Αν πάλι έρθουν και δεύτερη φορά ισοπαλία με 0-0 τότε το τέταρτο κριτήριο είναι η θέση που τερμάτισε η κάθε ομάδα στην κανονική περίοδο κι εκεί ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι (τερμάτισε 3ος και ο Αστέρας 4ος).

Περίπτωση ισοβαθμίας με Ατρόμητο:

Αρχικά πρέπει οι Περιστεριώτες να κερδίσουν τα επόμενα δύο ματς (θα φτάσουν στους 8) και ο Αστέρας να φέρει δύο ισοπαλίες. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη το πρώτο κριτήριο των ισοβαθμιών, αυτό των μεταξύ τους αποτελεσμάτων και εδώ ο Αστέρας έχει το πάνω χέρι (0-0 και 1-0).

ΠΑΟΚ

Με δύο νίκες ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί δεύτερος και θα πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Έχει διαφορά δύο βαθμών από τον Αστέρα και αφού τον αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική στην Τρίπολη, μπορεί να τον προσπεράσει.

Τα σενάρια της δεύτερης θέσης των πλέι οφ

Υπάρχουν βέβαια και δύο σενάρια στα οποία μπορεί να ισοβαθμήσει με τον Αστέρα Τρίπολης στην περίπτωση που δεν πάρει δύο νίκες και αναφέρθηκαν παραπάνω. Εάν χάσει από τον Αστέρα την τελευταία αγωνιστική, όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να τερματίσει δεύτερος.

Ατρόμητος

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Ο Ατρόμητος βρίσκεται στην πιο δεινή θέση από τους άλλους δύο. Για να τερματίσει δεύτερος θέλει δύο νίκες στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια και παράλληλα "γκέλες" από Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ (να μην φτάσει κάποιος στους 7 βαθμούς).

Τα σενάρια της δεύτερης θέσης των πλέι οφ

Υπάρχει λοιπόν το σενάριο της ισοβαθμίας του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης στους 8 βαθμούς. Πως θα γίνει αυτό;

Αρχικά πρέπει οι Περιστεριώτες να κερδίσουν τα επόμενα δύο ματς (θα φτάσουν στους 8) και ο Αστέρας να φέρει δύο ισοπαλίες. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη το πρώτο κριτήριο των ισοβαθμιών, αυτό των μεταξύ τους αποτελεσμάτων και εδώ ο Αστέρας έχει το πάνω χέρι (0-0 και 1-0).

Σε περίπτωση που χάσει βαθμούς στο επόμενο παιχνίδι ο Ατρόμητος, σβήνουν και τα όποια όνειρα έχει για κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Τα αποτελέσματα των τριών "μονομάχων" στις 4 αγωνιστικές των πλέι οφ:

ΠΑΟΚ

Με Ατρόμητο: 1-1 (εκτός)

Με Αστέρα: 0-0 (εντός)

Ατρόμητος

Με ΠΑΟΚ: 1-1 (εντός)

Με Αστέρα: 0-0 (εντός), 0-1 (εκτός)

Αστέρας

Με ΠΑΟΚ: 0-0

Με Ατρόμητο: 1-0 (εντός), 0-0 (εκτός)

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK