Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Πολλοί ήταν οι παίκτες που ήρθαν με περγαμηνές στην Ελλάδα, αλλά πέρασαν και δεν "ακούμπησαν" με τα ίχνη τους σήμερα να αναζητούνται. Με αφορμή την επιστροφή στα εγχώρια δρώμενα το Contra.gr θυμάται μια 11άδα... "χαμένων" ποδοσφαιριστών που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Από τον Κρίστοφερ Ρε στον Λάρα Γκαρσία Ντάνι!

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Το Μουντιάλ έλαβε τέλος και σιγά σιγά θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα ελληνικά δεδομένα. Οι ομάδες της Superleague έχουν ήδη ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους προετοιμασίες, ενώ παράλληλα αναζητούν παίκτες για να "γεμίσουν" το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν που ξεκινάει σε περίπου ένα μήνα.

Μιας και είναι λοιπόν περίοδος μεταγραφών, ο φόβος που κυριεύει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους είναι να μην δουν να υπογράφουν με την ομάδα τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι... δεν θα "ακουμπήσουν". Κάτι που ωστόσο έχουμε δει να συμβαίνει κατά το παρελθόν. Παίκτες που ήρθαν και έφυγαν χωρίς καν να το αντιληφθούμε, σε μια νύχτα. Το Contra.gr θυμάται μια 11άδα... ξεχασμένων ποδοσφαιριστών που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα:

1. Λάρα Γκαρσία Ντάνι

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Ο Ισπανός επιθετικός ήρθε στον Ολυμπιακό το 2005 ως παίκτης με μεγάλες παραστάσεις από το ισπανικό πρωτάθλημα. Άλλωστε οι παρουσίες του σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, αλλά και εθνική Ισπανίας, άφηναν πολλές ελπίδες για κάτι καλό.

Σε δύο χρονιές στον Πειραιά καταφέραμε να τον δούμε να αγωνίζεται μόλις 19 φορές και να πετυχαίνει 2 γκολ. Η συνέχεια τον βρήκε να αγωνίζεται στην Τουρκία και την Ντενίζλισπορ, ενώ μετά πήρε μεταγραφή για την Ράγιο Μαχανταχόντα, ομάδα τέταρτης κατηγορίας στην Ισπανία. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2008. Πλέον είναι 39 ετών.

2. Κρεγκ Μπρούστερ

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα του Ιωνικού που έκανε την φοβερή πορεία μέχρι τον τελικό Κυπέλλου και τελικά βγήκε στο UEFA. Ήρθε στην Ελλάδα από την σκωτσέζικη Νταντί Γιουνάιτεντ με γεμάτες χρονιές και 40 γκολ σε 90 συμμετοχές.

Την πρώτη του χρονιά, αγωνίστηκε σε 29 ματς και σημείωσε έξι γκολ στο Πρωτάθλημα, αλλά η πιο παραγωγική του ήταν η δεύτερη. Έκανε 31 ματς στην Α' Εθνική και βρήκε δίχτυα 14 φορές. Έμεινε στον Ιωνικό από το 1996 μέχρι το 2001 και συνολικά έγραψε 144 συμμετοχές και 45 γκολ. Μετά την ομάδα της Νίκαιας αγωνίστηκε κατά χρονολογική σειρά στις Χιμπέρνιαν, Ντανφέρμλιν, Ινβερνές, Νταντί, Αμπερντίν, ξανά Ινβερνές και έκλεισε την καριέρα του στη Ρος Κάουντι το 2010.

Από το 2004 και μετά στις ομάδες που αγωνιζόταν διετέλεσε παράλληλα και προπονητής, έχοντας κατά σειρά κάτσει στους πάγκους των Ινβερνές, Νταντί, πάλι Ινβερνές, Κρόουλι, ενώ από το 2013 είναι βοηθός προπονητή στην Γουάιτχοκ στην Κόνφερενς της Αγγλίας.

3.Κρίστοφερ Ρε

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Το Φεβρουάριο του 1999, η ΑΕΚ απέκτησε δανεικό τον Κρίστοφερ Ρε από την Άρσεναλ. Ο Λιβεριανός ήτανγνωστός στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, αφού τόσο στη Γαλλία όσο και με τους "κανονιέρηδες" είχε καλές επιδόσεις τα προηγούμενα χρόνια. Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε μόλις σε 11 αγώνες πετυχαίνοντας 4 τέρματα, με τους φιλάθλους να τον θυμούνται μόνο για τις... τούμπες του.

Να σημειώσουμε πως είναι ξάδερφος του βραβευμένου ως καλύτερου παίκτη του κόσμου το 1995 από τη FIFA, Τζορτζ Γουεά. Η συνέχεια τον βρήκε στις Μπέρμιγχαμ, Ντεν Μπος, Αλ-χιχάλ, Μπορνμουθ, Σεντ Μίρεν, στην ιρανική Περσέπολις, ξανά στην Αγγλία και στις Μπίσοπ Στόρτφορντ και Μπάκιγχαμ Τάουν. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια από το 2004 ως το 2007 λόγω τραυματισμών, ενώ επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2007 για να παίξει στην Ινδονησία και την Πέρσεμαν Μανοκοάρι. Σήμερα είναι 39 ετών και ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική και ένα συγκρότημα που συμμετέχει με το όνομα Soul Rebels.

4. Τζαφάρ Ιρισμέτοφ

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Τον Ιανουάριο του 1998 ο Παναθηναϊκός τον έφερε στην Αθήνα, μετά τις πολύ καλές του εμφανίσεις στο Ουζμπεκιστάν. Αν και η μεταγραφή του αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους φιλάθλους, ο Ιρισμέτοφ έπαιξε μόλις... μισό ματς στην Ελλάδα.

Ποδοσφαιριστής-γυρολόγος, ο οποίος έχει αλλάξει πάνω από 10 ομάδες στην καριέρα του. Με τη σειρά αγωνίστηκε μετά τον Παναθηναϊκό στις Ντούστλικ, Τσερνομόρετς, Σαμαρκάντ-Ντιναμό, πάλι Ντούστλικ, Σπαρτάκ Μόσχας, Σλάβια Μοζιρ, Ανζί Μαχάτσκαλα, Πακτακόρ, Κρίβμπας Κρίβγι, Καϊράτ Αλμάτι, Ακτόμπε, Αλμάτι, Λιαονίνγκ Χονγιουν, Σαμαρκάντ-Ντιναμό, Σουρτάν Γκουζάρ, Κιζιλκίμ Ζαραφσόν και Ναβμπαχόρ Ναμανγκάν.

Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα πέρυσι, για να ασχοληθεί με την προπονητική. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε την Οσίγιο του Ουζμπεκιστάν, αλλά στις 31 Μαΐου 2014 παραιτήθηκε από το σύλλογο.

5. Ιγκόρ Σιπνιέφσκι

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι έμεινε συνολικά στον Παναθηναϊκό τρία χρόνια (1998-2001), με τους πράσινους να έχουν πολλά παράπονα από την συμπεριφορά του. Ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του, καθώς ήταν αλλεργικός... στην προπόνηση, ενώ απασχόλησε πολλές φορές τα ΜΜΕ για το γεγονός πως του άρεσε να πίνει.

Συνολικά σε 53 εμφανίσεις με τους "πράσινους'' σημείωσε 8 τέρματα, ενώ μετά μάζεψε τα πράγματά του και κατέβηκε προς Κρήτη μεριά και πιο συγκεκριμένα στον ΟΦΗ. Από εκεί και μετά αγωνίστηκε στις Ραντόμσκο, Βίσλα Κρακοβίας, Καλιθέα, Χάλμσταντ, Μάλμο, Τρέλεμποργκ, Λοντζ και Μπουκεφλο, όπου και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2006. Πλέον είναι σε ηλικία 39 ετών.

6.Ζίζι Ρόμπερτς

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Ήρθε στην Ελλάδα το 2000 για τον Ιωνικό. Όμως οι καλές του εμφανίσεις του έδωσαν μεταγραφή την αμέσως επόμενη σεζόν στον Πανιώνιο. Στην Νέα Σμύρνη ο Ρόμπερτς έμεινε για μία σεζόν πραγματοποιώντας 30 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και πετυχαίνοντας συνολικά 12 γκολ. Ένα όμως κόντρα στον Παναθηναϊκό έμελλε να του χαρίσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν. Το καλοκαίρι του 2001 ο Ολυμπιακός έδωσε το ποσό του 1.000.000.000 δραχμών (!) ή αλλιώς 3 εκ. ευρώ για να πάρει τον πάρει από τον Πανιώνιο.

Μέσα σε όλα ήρθε και ένα σκηνικό που παραλίγο να του στοιχίσει την απέλαση του από την χώρα! Ο Ρόμπερτς πήγε να ζητήσει κάποια οφειλόμενα χρήματα από τον Πανιώνιο, όμως το αυτί του Αχιλλέα Μπέου δεν ίδρωσε με αποτέλεσμα να του κάνει μήνυση για πλαστογραφία.

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Ο Ρόμπερτς πέρασε τη νύχτα στην φυλακή και μετά από παρέμβαση του Ολυμπιακού αφέθηκε ελεύθερος. Το σοκ που πέρασε και η αγωνιστική ανυπαρξία τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μαζί φυσικά με τον Τάκη Λεμονή που έκανε σαν τρελός για να τον φέρει στο Λιμάνι. Η συνέχεια τον βρήκε στις ΗΠΑ και στους Κολοράντο Ράπιντς, ενώ έκλεισε την καριέρα του στην Κόουλισλαντ Να Φιάννα ΓΑΚ το 2006 αρκετά νέος λόγω τραυματισμών. Μόλις 35 ετών παραμένει σήμερα ο Λιβεριανός και ασχολείται με το... Gaelic Football , όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο VIDEO που ακολουθεί:

7. Ερίκ Ραμπεσαντρατανά

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Το καλοκαίρι του 2001 με διοίκηση Ψωμιάδη στο τιμόνι, η ΑΕΚ φέρνει στην Ελλάδα τον Γάλλο άσο δίνοντας το ποσό των 600.000.000 δραχμών στην Παρί Σεν Ζερμέν (1.800.000 ευρώ), ενώ ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο με 800.000 ευρώ το χρόνο.

Σε αγωνιστικό επίπεδο πάντως ο Ραμπεσαντρατανά δεν έπαιξε ούτε λεπτό σε αγώνα πρωταθλήματος. Είχε μόλις τρεις εμφανίσεις για το Κύπελλο και δυο για το Κύπελλο UEFA. Στο τελευταίο του ματς μάλιστα έπαιξε μόλις για ένα λεπτό και στη συνέχεια δεν ξαναβρέθηκε στην αποστολή της ΑΕΚ. Μετά από την Ελλάδα πήρε το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα για χάρη της Σατορού, ενώ έκλεισε την καριέρα του στην Μονς το 2007. Σήμερα ο άλλοτε Γάλλος σταρ είναι 41 ετών και έχει πάρει δίπλωμα προπονητικής, έχοντας περάσει από τον πάγκο της Β' ομάδας της Σπορτίβ Ζουριντιξιόν.

8. Σάντορ Τόργκελε

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2005 από την Κρίσταλ Πάλας με περγαμηνές και μεγάλο βιογραφικό. Τελικά έπαιξε μόλις 11 ματς πρωταθλήματος για τους "πράσινους" χωρίς να κάνει σεφτέ στα γκολ και την αμέσως επόμενη χρονιά ανηφόρισε για τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Εκεί τουλάχιστον πέτυχε 1 γκολ στο πρωτάθλημα σε 24 ματς.

Μετά γύρισε σχεδόν όλη την κεντρική Ευρώπη. Αγωνίστηκε στις Καρζ Ζέις Ζένα, Άουγκσμπουργκ, Φορτούνα Ντίζελντορφ, Βούδαπεστ Χονβέντ, Βιντεοτόν και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην ΜΤΚ Βούδαπεστ. Όντας σε ηλικία 32 χρονών σήμερα, έχει ακόμα μερικά καριέρας ακόμα.

9. Φερνάντο Νάβας

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Το 2000 υπέγραψε στην ΑΕΚ ερχόμενος από πολύ καλές εμφανίσεις με την Μπόκα Τζούνιορς. Διακρίθηκε για το εντυπωσιακό και αποτελεσματικό παιχνίδι του αλλά ο ιδιότροπος χαρακτήρας του δεν του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί σε ένα από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ένωση.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του στην ΑΕΚ ήταν οι δυο αγώνες απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν για το Κύπελλο UEFA το 2000. Ωστόσο οι περισσότεροι θα τον θυμούνται για την περίφημη χειρονομία του σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1.

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Στην απολογία του μάλιστα δήλωσε πως απλά ήθελε να δείξει το σκορ στους φιλάθλους και τελικά... αθωώθηκε! Μετά την ΑΕΚ μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη για τρεις μήνες, πριν επιστρέψει στην Αργεντινή για την Ουνιόν Σάντα Φε και μετά την Τσακαρίτα Τζούνιορς. Το 2005 ο Πανιώνιος τον ξαναέφερε στην Ελλάδα χωρίς όμως να κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Έκλεισε την καριέρα του στην Αουρόρα της Βολιβίας το 2006. Σήμερα ο Αργεντινός είναι 37 ετών.

10. Μάουρο Σίλβα

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα τον θυμούνται μόνο για το γκολ του κόντρα στην Άρσεναλ. Πέρα από αυτό ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν έκανε κάτι το αξιόλογο κατά την παρουσία του στην Ελλάδα. Έμεινε για μία σεζόν στους "πράσινους'' (1998-99) και σε 20 ματς πέτυχε 4 τέρματα. Τα επόμενα δύο χρόνια τον βρήκαν στην Κρήτη και στον ΟΦΗ, όπου σε 71 ματς σκόραρε 19 φορές.

Έκτοτε δεν ξαναγωνίστηκε σε άλλη ομάδα. Πλέον μπορεί να βρίσκεται σε ηλικία 35 ετών, ωστόσο στην ουσία θεωρείται πρώην ποδοσφαιριστής.

11. Ζούλιο Σέζαρ

Μια 11άδα "χαμένων" ποδοσφαιριστών

Ο πρώην Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός ήρθε ως δανεικός από την Ντόρτμουντ στον Παναθηναϊκό το 1999 και δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν τον... θυμόνται, μιας και τελικά πέρασε και δεν "ακούμπησε". Το βιογραφικό του ήταν τεράστιο. Με καριέρα στις Γιουβέντους, Μπορούσια Ντόρτμουντ, εθνική Βραζιλίας και τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού του Μουντιάλ του 1986 στο ενεργητικό του, σίγουρα μιλάμε για παίκτη κλάσης. Κατέκτησε επίσης στην καριέρα του το Champions League, 2 πρωταθλήματα Γερμανίας και το Σούπερ καπ Γερμανίας αγωνιζόμενος στηΝτόρτμουντ , το Κύπελλο UEFA με τηΓιουβέντους και το κύπελλο Γαλλίας με τηΜονπελιέ.

Ωστόσο στην Ελλάδα δεν προσέφερε κάτι σημαντικό. Αγωνίστηκε ως μόλις σε 3 ματς και πήρε το δρόμο της επιστροφής στη Γερμανία και την Βέρντερ. Το 2001 έκλεισε την καριέρα του στη Βραζιλία και την Ρίο Μπράνκο, ενώ σήμερα είναι 51 ετών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK