"Πραξικοπηματική η αφαίρεση βαθμών"

"Πραξικοπηματική" χαρακτηρίζουν οι περισσότερες ΠΑΕ την εισήγηση του Γιάννη Μώραλη να αφαιρούνται βαθμοί για δηλώσεις παραγόντων που θα κρίνονται από τα αρμόδια όργανα ως δυσμενείς. Βέβαια, δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση καθώς η πρόταση ψηφίστηκε από το Δ.Σ της ΕΠΟ.

"Πραξικοπηματική η αφαίρεση βαθμών"

Έξαλλες είναι οι περισσότερες ΠΑΕ της Super League με την «πραξικοπηματική», όπως τη χαρακτηρίζουν, εισήγηση του προέδρου της Λίγκας Γιάννη Μώραλη, ο οποίος στο δ.σ. της ΕΠΟ πρότεινε την αυστηροποίηση των ποινών και πιο συγκεκριμένα την αφαίρεση τριών έως έξι βαθμών για δηλώσεις παραγόντων που θα κρίνονται από τα αρμόδια όργανα ως δυσμενείς.

Ο πρόεδρος της Super League που είναι και εκπρόσωπος του συνεταιρισμού στην ΕΠΟ, έδωσε το παρών στο δ.σ. της Ομοσπονδίας (Κυριακή 16/06) μαζί με τον Γιάννη Κομπότη και έβαλε στο τραπέζι θέμα για την ποινή αφαίρεσης βαθμών σε περίπτωση που μια δήλωση παράγοντα, ποδοσφαιριστή κ.τ.λ. είναι κατά διαιτησίας, θεσμών, οργάνων και αξιωματούχων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι ομάδες της Super League ενημερώθηκαν από τα δημοσιεύματα για τη συγκεκριμένη κίνηση του κ. Μώραλη και ήδη έχουν εκφράσει έντονα παράπονα, καθώς αυτή έγινε χωρίς προηγουμένως να υπάρχει συνεννόηση των μελών της Λίγκας.

Η αντίδραση των ΠΑΕ που δεν συμφωνούν με αυτή την κίνηση ήταν τόσο για την ουσία όσο και για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε.

Το χειρότερο, βέβαια, για τις ΠΑΕ που δεν συμβαδίζουν με αυτή την αυστηροποίηση των ποινών για τις δηλώσεις, είναι ότι πλέον δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση καθώς η πρόταση ψηφίστηκε από το δ.σ της ΕΠΟ και πλέον είναι τυπικό να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 28 Ιουνίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK