Πρωταθλητής μέσω play offs χωρίς μπόνους!

Πρωταθλητή μέσω play offs και χωρίς βαθμολογικό μπόνους πρότειναν οι εταιρείες Deloitte και PwC! Τι άλλο έβαλαν στο τραπέζι της Super League, στις τρεις προτάσεις που κατέθεσαν, σχετικά με τον αριθμό των ομάδων ώστε να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Πτώση-σοκ σε έσοδα-εισιτήρια τα τελευταία χρόνια...

Πρωταθλητής μέσω play offs χωρίς μπόνους!

Τρεις προτάσεις βάζουν στο τραπέζι οι εταιρίες Deloitte & pwc για πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η μία κάνει λόγο για "16άρι" πρωτάθλημα και οι άλλες δύο για πρωτάθλημα με 14 ομάδες.

Και στις τρεις γίνεται λόγος για ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω play offs, αφού θα συμμετάσχει και η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου! Δεν θα υπάρχει μπόνους, αλλά όλες θα κουβαλούν τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Δηλάδή στο περσινό πρωτάθλημα που η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο ήταν 30 βαθμοί, θα ξεκινούσε τα play offs με 30 βαθμούς.

Μια τρύπα στο νερό, δηλαδή. Η ανταγωνιστικότητα θα ήταν τα περισσότερα ντέρμπι που θα γίνουν κατά την διάρκεια της περιόδου.

Πρωταθλητής μέσω play offs χωρίς μπόνους!

Οι τρεις προτάσεις για τις οποίες θα αποφασίσει η Λίγκα πότε, ποια και αν θα ισχύσει, είναι οι εξής:

1. Πρωτάθλημα 16 ομάδων: Η κανονική διάρκεια θα έχει ένα γύρο. Ακολούθως θα διεξαχθεί ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γκρουπ των οκτώ ομάδων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-8 στην κανονική περίοδο θα μονομαχήσουν για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη. Οι ομάδες από τις θέσεις 9-16 θα "παλέψουν" να αποφύγουν τις δύο θέσεις του υποβιβασμού. Η 2η θέση υποβιβασμού θα κριθεί κατόπιν μπαράζ με τον 2ο της Football League.

2. Πρωτάθλημα 14 ομάδων: Η κανονική διάρκεια θα έχει δύο γύρους. Ακολούθως, θα συγκροτηθούν 2 γκρουπ, το ένα από τις θέσεις 1-7 και το άλλο από τις θέσεις 8-14. Οι ομάδες θα συμμετάσχουν σε μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων. Το πρώτο γκρουπ θα συμμετάσχει σε αγώνες για τον πρωταθλητή και τις θέσεις της Ευρώπης, το άλλο για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η 2η θέση υποβιβασμού θα κριθεί κατόπιν μπαράζ με τον 2ο της Football League.

3. Πρωτάθλημα 14 ομάδων: Η κανονική διάρκεια θα έχει δύο γύρους. Στην συνεχεία θα υπάρξει μίνι πρωτάθλημα με δύο γκρουπ των έξι ομάδων. Οι ομάδες των θέσεων 1-6 θα παίξουν για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα παίξουν στην Ευρώπη. Ο 7ος θα έχει εξασφαλίσει την παραμονή και θα είναι αδιάφορος. Οι ομάδες στις θέσεις 8-13 θα παλέψουν να μείνουν στην κατηγορία και θα υποβιβαστεί μία ομάδα κατόπιν μπαράζ με τον 2ο της Football League. Ο 14ος του πρωταθλήματος υποβιβάζεται απευθείας.

ΜΕΙΩΣΗ 84% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ

Νούμερα που τρομάζουν περιέχει η έρευνα των εταιριών Deloitte και pwc στην μελέτη ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος που παρουσίασαν το μεσημέρι της Δευτέρας 21/11 μαζί με τρεις προτάσεις για το μέλλον της Super League.

Αριθμοί που καταδεικνύουν γιατί το ταμείο στις ΠΑΕ του συνεταιρισμού είναι μείον και γιατί κρίνεται επιβεβλημένη η μείωση των ομάδων.

Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, τα έσοδα του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας από χορηγίες και διάφορες άλλες πηγές εσόδων την περίοδο 2009-10 ήταν 24.87 εκατ. ευρώ, αριθμός που την περίοδο 2015-16 είχε πέσει στα 4 εκατ. ευρώ. Μείωση δηλαδή της τάξης του 84%!

Πρωταθλητής μέσω play offs χωρίς μπόνους!

Την ίδια ώρα, μείωση, σε μικρότερο ποσό παρουσιάζουν τα έσοδα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το κανάλι της NOVA. Την αγωνιστική περίοδο 2009-10 ήταν 43.5 εκατ. ευρώ και πέρσι 37.92 εκατ. ευρώ, δηλαδή μείωση της τάξης του 13%.

Μείωση, όμως, παρουσιάζουν και τα εισιτήρια που κόβονται στους αγώνες της Super League. Την περίοδο 2008-09 κόπηκαν 1.808.248 εισιτήρια ενώ πέρσι μόλις 969.286 εισιτήρια, δηλαδή μείωση 48%. Μάλιστα, πέρσι, με την συμμετοχή της ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία τα εισιτήρια παρουσίασαν αύξηση καθώς την σεζόν 2014-15 είχαν κοπεί 876.402 "μαγικά" χαρτάκια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK