Σαριόγλου: "Είναι έτοιμος να παίξει τώρα ο Χαφέζ!"

Ο βοηθός του Εκτορ Ραούλ Κούπερ στην εθνική Αιγύπτου, Αντώνης Σαριόγλου, μίλησε στον Sport24 Radio και την εκπομπή "Ιστορίες για παρέες" για τον Καρίμ Χαφέζ.

Σαριόγλου: "Είναι έτοιμος να παίξει τώρα ο Χαφέζ!"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα χαρακτηριστικά του 19χρονου Χαφέζ, που ετοιμάζεται να κλείσει η ΑΕΚ: “Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος και της ΑΕΚ. Ισχύει το ότι μπορεί να παίξει σε όλη την αριστερή πλευρά, και στους δύο ρόλους, ως μπακ χαφ και εξτρέμ. Το μοναδικό μειονέκτημα που έχει, είναι ότι ότι του αρέσει να παίζει επιθετικά και ξεχνιέται”.

Για το γεγονός ότι είναι μόλις 19 χρόνων: “Παρά την ηλικία του, είναι έτοιμος και μπορεί άνετα να παίξει στο επίπεδο της ΑΕΚ, με το σκεπτικό ότι αυτή θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Είναι μια καλή προσθήκη όχι μόνο για το μέλλον, αλλά και για το παρόν”.

Για τα μειονεκτήματά του: “Αυτό που δουλεύουν όλοι μαζί του, είναι ο παρορμητισμός του λόγω ηλικίας. Είναι διεισδυτικός, του αρέσει να μπαίνει στην περιοχή και όχι τόσο να κάνει σέντρες, αλλά πρέπει να βελτιώσει τις επιστροφές του και να είναι πιο προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα”.

Για το πώς δουλεύει: “Είναι πολύ συνεργάσιμος, ακούει όσα του λένε και η ΑΕΚ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα προκειμένου να τον ενσωματώσει γρήγορα στο δυναμικό της. Ο Κούπερ τον είδε, τον κάλεσε, είδαμε αμέσως την ανταπόκρισή του και διαπιστώσαμε ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι στην εθνική Αιγύπτου”.

Για την εθνική Αιγύπτου: “Η Αίγυπτος προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Τώρα παίζουμε για το Κόπα Αφρικα, αλλά όλες οι δομές και όλη η δουλειά γίνεται ώστε η ομάδα να παίξει ξανά στο Μουντιάλ. Εχει καλό πρωτάθλημα και διαθέτει πολύ καλό υλικό, εντός και εκτός συνόρων, που μπορεί να αξιοποιηθεί”.

Για τους διεθνείς Αιγύπτιους: “Με όσα έχω δει μέσα σε λίγες μέρες, διαπίστωσα ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην εθνική υπάρχουν προσιτό σε προσιτό κόστος για τις ομάδες μας."

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Εχει εκλείψει ο ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχασε τη λάμψη του με ομάδες που έλειψαν, όπως η ΑΕΚ, ο Αρης και ο Ηρακλής. Οσο επιστρέφουν οι μεγάλες ομάδες, τόσο καλύτερο γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα”.

Για τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ: “Ο Κούπερ σαν άνθρωπος είναι τελείως διαφορετικός από ό,τι σαν προπονητής. Εχει αλλάξει αρκετά, δεν είναι απρόσιτος, βρίσκεται πιο κοντά στους ποδοσφαιριστές γιατί στην εθνική ομάδα δεν έχει κάθε μέρα τους παίκτες στη διάθεσή του. Είναι δεδομένο ότι θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα για να δουλέψει”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK