Σαββίδης: "Αν πας στην Τούμπα, θα κολλήσεις"

Την εξάπλωση του ΠΑΟΚ σε όλη την υφήλιο έβαλε ως στόχο ο Ιβάν Σαββίδης κατά την παρουσίαση συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Σαββίδης: "Αν πας στην Τούμπα, θα κολλήσεις"

Η δημιουργία συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ με ομογενείς από 10 χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Λευκορωσία, Αζερμπαιτζάν, Ουζμπεκιστάν, Μολδαβία, Αρμενία, Καζακστάν και Κιργιζία) παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/5) στο "Μακεδονία Παλλάς" παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

Το παρών έδωσαν ομογενείς από αυτές τις χώρες στους οποίους δόθηκαν αυτοκόλλητα του "Δικεφάλου" αλλά και ένα φυλλάδιο του ΠΑΟΚ με την περίληψη της ιστορίας του "Δικεφάλου" γραμμένη στα αγγλικά. Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν δύο μικρά πανό που είχαν τα εξής μηνύματα: "Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα, μαζί του πάντα και η Νεολαία!" και "οι Έλληνες των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ είναι μαζί σου".

"Έτσι δημιουργήθηκε ο σύνδεσμος από 10 χώρες"

Στην αρχή οι εκπρόσωποι του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ εξήγησαν πώς προέκυψε η ιδέα για να γίνει αυτός ο σύνδεσμος. "Όταν είχαμε έρθει για ένα συνέδριο πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Ελλήνων της Διασποράς που είναι επικεφαλής ο κ. Σαββίδης πήγαμε στην Τούμπα και είδαμε έναν αγώνα εντός έδρας και μας άρεσε πολύ. Έτσι οργανωθήκαμε και δημιουργήθηκε ο σύνδεσμος από 10 χώρες και είμαστε εδώ για να σας τον παρουσιάσουμε. Η μέρα ίδρυσης του συνδέσμου είναι 26 Μαΐου και ο σκοπός για τον οποίο γίναμε είναι πρώτον για να ενωθούμε όλοι οι ομογενείς οπαδοί του ΠΑΟΚ, δεύτερον να υποστηρίζουμε την ομάδα και τρίτον για να είμαστε κοντά στον αθλητισμό".

Εξήγησαν ακόμη πως θα κάνουν εκδρομές και θα πηγαίνουν εκεί που παίζει ο ΠΑΟΚ για να τον υποστηρίζουν, θα διοργανώνουν διαγωνισμούς, διάφορα συμβάντα και μάλιστα ανακοίνωσαν πως υπάρχει και μια ιστοσελίδα greek-uth.com που εκεί μπαίνεις, βρίσκεις στα ρώσικα την κοινότητα που έχει δημιουργηθεί και κάνεις μια αίτηση για να γίνεις μέλος. Τόνισαν επίσης και πώς είναι η δομή του συνδέσμου... Υπάρχει μια Γ.Σ. που μετέχουν μέλη από όλες τις χώρες και μια συντονιστική επιτροπή που θα βοηθά στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ των μελών. Πρόεδρος είναι ο Κώστας Μουρατίδης, αντιπρόεδρος ο Κρίστι Σαββίδης, Γενικός Γραμματέας ο Ιβάν Ιζανίδης, Οργανωτικός Γραμματέας ο Γρηγόριος Κουτάλοφ και υπεύθυνος Τύπου ο Ρομάν Ντραμποβόλσκι.

Ιωσηφίδης: "Με τον Ιβάν θα ζήσουμε στιγμές του '70 και του '80"

Την ομάδα του ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος συνδέσμων, Γιάννης Αθανασιάδης και ο Γενικός Αρχηγός, Κώστας Ιωσηφίδης οι οποίοι χαρακτήρισαν πατέρα του ΠΑΟΚ τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Γιάννης Αθανασιάδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα, αλλά το πάθος που βγάζουν οι οπαδοί του είναι σαν να παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Από την πλευρά του ο Κώστας Ιωσηφίδης σημείωσε: "Με τον Ιβάν στη κεφαλή της ομάδας, είμαι σίγουρος πως θα ζήσουμε ξανά τις μεγάλες στιγμές του '70 και του '80".

Θα κληθεί ο Σαββίδης στην Αυστραλία

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι από τις Ομοσπονδίες Ποντίων της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Κύπρου, απεύθυναν χαιρετισμό όλοι και μάλιστα ο εκπρόσωπος από την Αυστραλία είπε στον Ιβάν Σαββίδη ότι μόλις επιστρέψει στην Αυστραλία, θα μιλήσει με τα μέλη του συνδέσμου για να πάει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ στην Αυστραλία όταν γίνουν εκεί εκδηλώσεις. Στην Αυστραλία υπάρχει μόνο περίπτερο του ΠΑΟΚ και όχι άλλης ελληνικής ομάδας. Τέλος, μοιράστηκαν δώρα από τον Σαββίδη προς όλους και τραβήχτηκαν πολλές φωτογραφίες, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να είναι ευδιάθετος.

Σαββίδης: "Αν πας στην Τούμπα, θα κολλήσεις"

Σαββίδης: "Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι παντού"

Στο χαιρετισμό του ο Σαββίδης για τον νεοσύστατο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ ανέφερε τα εξής: "Μου άρεσε που άκουσα από εσάς πως ο ΠΑΟΚ είναι μια οικογένεια. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι παντού και θα είναι παντού. Και στην Νότια Αμερική και στην Αυστραλία και σε όλες τις Ηπείρους. Στη Σοβιετική Ένωση λόγω του καθεστώτος επειδή τα πράγματα ήταν κλειστά και δεν ήταν εύκολα να φύγει κάποιος από την χώρα, υπήρχαν Έλληνες ρωσόφωνοι που αγαπούσαν τον ΠΑΟΚ αλλά δεν είχαν την δυνατότητα να τον δουν.

Αυτοί μου έλεγαν πάρε τον ΠΑΟΚ, μην τον αφήσεις να πέσει και το ίδιο γινόταν όταν ερχόμουν στην Ελλάδα και μιλούσα με τους ανθρώπους που μιλούσα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Αντί να μου λένε για τα προβλήματά τους, μου έλεγαν για τον ΠΑΟΚ και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ. Στις επιχειρήσεις μου έχω πάνω από 19.500 εργαζομένους και όταν περπατώ στα γραφεία όλοι με ρωτάνε τι κάνει ο ΠΑΟΚ. Σας το λέω (σ.σ. απευθυνόμενος στη νεολαία που ήταν στην αίθουσα), ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που αν πας στην Τούμπα να την δεις, θα κολλήσεις και δεν θα φύγεις ποτέ από κοντά της".

News 24/7

24MEDIA NETWORK