Σε 20 ημέρες ο Κούγιας έδιωξε αυτούς που αποθέωνε. Τον Φυντάνη και τον Μόρα

Οι "κυβιστήσεις" του Αλέξη Κούγια που έφεραν τις απρόσμενες ανακατατάξεις στην ΑΕΛ μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό. Τι έλεγε στις αρχές Φλεβάρη και τι τώρα...

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Φυντάνης EUROKINISSI

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Αλέξης Κούγιας δεν λειτούργησε με το θυμικό; Μμμμμ... Ψάχνεις και δεν βρίσκεις ποια απόφασή του είχε βάση την ποδοσφαιρική λογική κι όχι το συναίσθημα της στιγμής.

Το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν αυτό που ήθελαν οι "βυσσινί" και η αντίδραση του γνωστού δικηγόρου ως και αναπόφευκτη μετά την ήττα (1-0). Μάλιστα τα ξημερώματα Τρίτης απέλυσε τον Ηλία Φυντάνη κι έδιωξε τον Βαγγέλη Μόρα.

Όχι όποιους κι όποιους. Δύο πρόσωπα που την 1η Φεβρουαρίου αποθέωνε με λόγια θερμά. " Τον Ηλία Φυντάνη τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Ξέρω πως δεν θα με προδώσει", είχε δηλώσει ο Κούγιας για τον Έλληνα προπονητή, "αδειάζοντάς" τον όμως για δεύτερη φορά.

Η προηγούμενη; Στα μέσα Αυγούστου. Τότε που τον απέλυσε, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (προσωπική δήλωση), γιατί δεν ταίριαζαν τα χνώτα του με τον τότε προπονητή, τον Ολλανδό Πάους. Τι έλεγε όταν τον έδιωχνε; Πως " το καλοκαίρι ο Φυντάνης που ήταν τεχνικός διευθυντής είπε θέλω να γίνω βοηθός και του είπα πρόσεξε μην μπερδέψεις τους ρόλους γιατί ο προπονητής σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ είναι κάτι ιερό είτε λέγεται Γράφας, είτε Δώνης είτε καβάλας στο δελφίνι. Του ξεκαθάρισα ότι το αφεντικό είναι ο Πάους, ένας προπονητής με απίστευτες γνώσεις και εργατικότητα".

Γιατί απολύθηκε τώρα κι αφού ενδιάμεσα είχε επιστρέψει για ν' αναλάβει πρώτος προπονητής ως ο πλέον κατάλληλος και τον είχε χαρακτηρίσει σε διάφορες φάσεις "έντιμο άνθρωπο", "δικό μου παιδί" και "αντρούκλα"; " Ο λόγος που αποφάσισα να λυθεί η συνεργασία μαζί του, είναι η διαφορά φιλοσοφίας που έχουμε στο στυλ ποδοσφαίρου το οποίο παίζει η ομάδα. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και εφόσον έχει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές πρέπει να παίζει σε κάθε παιχνίδι μόνο για την νίκη και όχι μονίμως με αμυντικούς προσανατολισμούς", ανέφερε ο Κούγιας.

Τον Μόρα ο Αλέξης Κούγιας τον προσδιορίσει ως " έναν από τους πέντε μεγαλύτερους Λαρισαίους ποδοσφαιριστές". Σε 20 ημέρες και χωρίς ο έμπειρος στόπερ να έχει αγωνιστεί ακόμη μετά την ένταξή του στην ΑΕΛ αποφάσισε τη λύση του συμβολαίου του!

Το ότι ο Ράτκο Ντόστανιτς αναλαμβάνει τα ηνία για τα τελευταία οκτώ ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Τώρα είναι " ο δημιουργός της ομάδος που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Football League". Ποιος ξέρει πώς θα λογίζεται σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες;

News 24/7

24MEDIA NETWORK