Σίγουρος ο Μπέντο ενόψει ΑΕΚ

Παρά τις δύο συνεχόμενες ήττες του Ολυμπιακού, ο τεχνικός της ομάδας Πάουλο Μπέντο μίλησε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σίγουρος ο Μπέντο ενόψει ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βιώνει την πιο άσχημη εβδομάδα του από τη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό όμως ο Πάουλο Μπέντο δεν το βάζει κάτω. Οι ήττες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ μπορεί να τον πλήγωσαν, αλλά λίγο πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Πορτογάλος κόουτς τόνισε πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη και θα πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο στη Nova:

Η υποχρέωση του Ολυμπιακού να πορευτεί στο μονόδρομο της νίκης, δημιουργεί πίεση σε εσάς και τους ποδοσφαιριστές σας;

"Πιστεύω πως η πίεση αυτή είναι θετική. Από τη μία πλευρά μία ομάδα θέλει την πίεση για να κερδίσει. Είναι κάτι καλό. Ιδιαίτερα ένας μεγάλος σύλλογος όπως είναι ο Ολυμπιακός, είναι συνηθισμένος να ζει σε συνθήκες πίεσης. Γιατί υπάρχει πάντα η απαίτηση για νίκες σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Πραγματικά αυτή τη στιγμή έχουμε την απαίτηση για μία νίκη την Κυριακή. Αυτό μας δημιουργεί μία πίεση η οποία είναι θετική. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα καλά αποτελέσματα, μετά από τις δύο συνεχόμενες ήττες μας. Όμως, το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε τη σωστή αντίδραση την οποία δείξαμε χθες.

Παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, δείξαμε πως είχαμε μία σωστή αντίδραση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της Κυριακής. Επιστρέψαμε σε μία καλή εμφάνιση. Δείξαμε ότι μπορέσαμε να κατανοήσουμε την ιδέα του παιχνιδιού από την αρχή έως το τέλος. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί. Θέλουμε να είμαστε μία ομάδα που θα παίζουμε με ένα χαρακτήρα. Και θέλουμε να διατηρούμε αυτό το χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε. Είναι προφανές πως το παιχνίδι της Κυριακής απαιτεί ποιότητα. Απαιτεί συγκέντρωση και ένα υψηλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να πιστέψουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις κάτι και είσαι μακριά αν δεν το πιστεύεις. Εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε".

Τι εικόνα έχετε σχηματίσει για την ΑΕΚ. Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και αδυναμίες που έχετε εντοπίσει;

"Καταρχήν θα πρέπει να σημειώσουμε σαν μειονέκτημα το γεγονός πως εμείς σε σχέση με τον αντίπαλό μας έχουμε λιγότερο χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι αυτό. Επομένως και η κούρασή μας θα είναι διαφορετική σε σχέση με των παικτών της ΑΕΚ οι οποίοι είχαν μία εβδομάδα μπροστά τους για να ξεκουραστούν και να προετοιμάσουν το ντέρμπι. Αντιθέτως εμείς είχαμε τρεις ημέρες.

Από ‘κει και πέρα θα είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα η οποία προέρχεται από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Έφερε εντός έδρας ισοπαλία στο τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Είναι μία ομάδα με ποιότητα. Γνωρίζουμε πως θα μας δημιουργήσει δυσκολίες στον αγώνα. Έχει παίκτες πολύ ικανούς στο κομμάτι της τακτικής. Διαθέτει ένα κεντρικό δίδυμο αμυντικών με μεγάλη εμπειρία. Γνωρίζουμε πως θα είναι ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο. Πιστεύουμε πως μπορούμε να δείξουμε την ποιότητα που χρειάζεται για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού. Είμαστε σίγουροι πως θα είμαστε έτοιμοι".

Θα θέλατε να στείλατε ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού;

"Καταρχήν, θέλουμε να πούμε πως τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας. Θέλουμε να βρεθούν στο γήπεδο μαζί μας. Γιατί αυτή είναι η επιθυμία όλων μας. Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, όλος ο κόσμος έχει ανάγκη την υποστήριξη των φιλάθλων. Επίσης, θέλω να τους πω πως η ομάδα είναι συγκεντρωμένη και έτοιμη να κάνει τα πάντα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Όπως δείξαμε και χθες, η ομάδα έχει τη θέληση και την ικανότητα να είναι περισσότερο αποτελεσματική. Επομένως όλα θα είναι καλύτερα εάν έχουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πάουλο, ξέρω τι έκανες στη Βραζιλία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK