Ο Νταβίντ Μέντες στο Contra.gr

Ο Νταβίντ Μέντες μιλά στο Contra.gr και τον Δημήτρη Κριτή για τον Παναθηναϊκό, τις δυσκολίες προσαρμογής, τις απαιτήσεις, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και φυσικά για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με πόσο βαθμολογεί τον εαυτό του. Αναλυτικά όλη η συνέντευξη. Δείτε video.

Ο Νταβίντ Μέντες στο Contra.gr

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

"Tο ολλανδικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Βασική διαφορά είναι ότι εκεί το ποδόσφαιρο είναι πιο ανοικτό, πιο επιθετικό. Εδώ οι ομάδες παίζουν πολύ κλειστά, επειδή παίζουν εναντίον του Παναθηναϊκού και αν σκοράρουν γυρίζουν όλη η ομάδα πίσω. Έτσι δεν υπάρχουν πολλά γκολ και πάμε περισσότερο σε παιχνίδι δύναμης. Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας. Αλλά αν χάνεις 1-0 ή 2-1 θα πάρεις υποχρεωτικά ρίσκο".

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟΥ ΣΤΙΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ SUPERLEAGUE

"Είναι ο τρόπος που παίζουμε και ο αντίπαλος έχει ευκαιρίες για κόντρα επίθεση και να σκοράρει εναντίον μας. Το ξέρουμε και πρέπει να το βελτιώσουμε. Όπως στο τελευταίο παιχνίδι. Είχαν τρεις ευκαιρίες, οι δύο από κόντρα επίθεση και ένα δοκάρι. Πρέπει να το κάνουμε καλύτερα, γιατί παίζουμε πολύ επιθετικά και χρειάζεται προσοχή στα νώτα μας.

Πρέπει να το κάνουμε καλύτερο, το ξέρουμε, δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό.

Έπαιξα τα τελευταία χρόνια στην Αυστρία και με τη Σάλτσμπουργκ ήταν περίπου το ίδιο. Ήταν η μεγάλη ομάδα και οι μικρές έπαιζαν πολύ αμυντικά. Είναι πάντα δύσκολο. Πρέπει να κυκλοφορείς πολύ τη μπάλα, να υπάρχει πολλή ομαδική δουλειά και να έχεις υπομονή για να φτιάξεις ευκαιρίες.

Στο ματς με τον Πανθρακικό είχαμε την ατυχία να μπούμε πίσω στο σκορ κι αυτό αλλάζει το παιχνίδι, το κάνει πιο δύσκολο, γιατί σκόραραν και οπισθοχώρησαν ακόμη περισσότερο.

Πρέπει να πετυχαίνουμε εμείς το πρώτο γκολ, για να βρίσκουμε περισσότερους χώρους να πετύχουμε κι άλλο. Πρέπει να σκοράρουμε πρώτοι και αυτό θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα για μας".

Ο Νταβίντ Μέντες στο Contra.gr
INTIME SPORTS

ΦΤΩΧΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ ΣΕ 6 ΜΑΤΣ

"Αν η στατιστική λέει κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι είναι πολύ λίγα και σίγουρα πρέπει να κλέψω περισσότερες μπάλες. Δεν ξέρω πόσες, αλλά πέντε κλεψίματα είναι λίγα για ένα ματς, για έξι ματς είναι πολύ λίγα.

Το παιχνίδι επίσης είναι διαφορετικό στην Ελλάδα. Αγωνίζομαι στη θέση 6, τις περισσότερες φορές είμαι μπροστά από τους αμυντικούς, ενώ στην Ολλανδία υπάρχουν περισσότερα ένας εναντίον ενός και προσωπικές μονομαχίες. Δεν μπορείς να συγκρίνεις με τα στατιστικά μου στην Ολλανδία.

Ξέρω σίγουρα ότι είναι λίγα αυτά τα πέντε που μου λέτε, αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις με την Ολλανδία γιατί είναι διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου".

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ

"Πρέπει να παίζω μπροστά από την άμυνα και να κρατώ τον έλεγχο του παιχνιδιού πίσω από τους μεσοεπιθετικούς. Μπορώ να πάω κάποια στιγμή μπροστά, αλλά περισσότερο πρέπει να ελέγχω τον ρυθμό, γιατί οι κόντρα επιθέσεις είναι πολύ επικίνδυνες έτσι. Ο προπονητής μου ζητάει έλεγχο, αλλά μπορώ να προωθηθώ, αν κάποιος άλλος μέσος κρατήσει τη θέση μου.

Δεν είμαι αυτός που πρέπει, αυτός που είμαι συνήθως, αλλά θα έρθω εκεί που πρέπει σίγουρα, το παιχνίδι ξεκινά από τον Νο 6, γιατί είναι ακριβώς στη μέση του παιχνιδιού και πρέπει να το μοιράσει αριστερά, δεξιά, κάθετα, αυτό θέλει ο προπονητής, να παίρνω τη μπάλα από την άμυνα και να ξεκινώ το παιχνίδι και είναι κάτι που πρέπει να κάνω πολύ καλύτερα και να έρθω στην κατάσταση που πρέπει. Αν νιώθεις καλύτερα, παίζεις καλύτερα".

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 3 ΓΚΟΛ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ

"Εξαρτάται σίγουρα και από τον τρόπο που παίζουμε, αλλά και από το πως είμαι. Μπορώ φυσικά να παίξω πολύ καλύτερα από τη συγκεκριμένη θέση. Όταν έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, παίζεις καλύτερα, προωθείσαι συχνότερα, αλλά έχουμε χρόνο για να φτάσουμε αυτά τα τρία γκολ".

Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΝΤΕΣ

"Ο τρόπος παιχνιδιού μου είναι σαν του Ζιλμπέρτο Σίλβα, δεν σκοράρω πολλά γκολ, τρία ή τέσσερα τον χρόνο, είναι περισσότερο να κάνω παιχνίδι, να κλέβω μπάλες, να αμύνομαι σωστά, να πασάρω σωστά, αυτό είναι το παιχνίδι μου, ο έλεγχος, αυτό είναι το παιχνίδι μου και αυτό πρέπει να περιμένουν από μένα".

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ

"Με 4… 5… ας πούμε 5. Στο τελευταίο ματς ήμουν λίγο καλύτερος, είχα πριν έναν μικρό τραυματισμό, έχουμε παίξει 6-7 παιχνίδια, ναι, είμαι καλύτερα και στα επόμενα θα είμαι ολοένα και καλύτερος. Σκέφτομαι θετικά, αισθάνομαι έτσι και περιμένω να είμαι πολύ καλύτερος".

Ο Νταβίντ Μέντες στο Contra.gr
INTIME SPORTS

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

"Σέβομαι τους οπαδούς ασφαλώς, αλλά είμαστε ομάδα και πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, χωρίς να έχει σημασία αν είναι ο Ολυμπιακός. Καταλαβαίνουμε γιατί ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό και ασφαλώς θέλουμε να το κερδίσουμε, αλλά δεν θέλω να εστιάσω στον Ολυμπιακό γιατί το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη είναι πολύ σημαντικό για μας.

Είναι σημαντικό να ηρεμήσουμε και να νικήσουμε για να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση ως ομάδα και μετά θα είναι ευκολότερα τα επόμενα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός είναι ένα από αυτά. Δουλεύουμε για τον Εργοτέλη, είναι το πιο σημαντικό τώρα".

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

"Πρέπει να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Αλλά όταν θέλεις να γίνεσαι καλύτερος, έχεις σκαμπανεβάσματα. Θα σταθεροποιηθεί, αλλά δεν ξέρεις πότε. Από ένα σημείο και μετά η πορεία θα είναι ανοδική. Στο ποδόσφαιρο, η νέα ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να έχεις και τύχη. Αν με τον Πανθρακικό είχαμε λίγη τύχη θα είχαμε νικήσει και τώρα θα συζητούσαμε διαφορετικά. Θα ήμασταν πάνω. Τώρα, πάνω, κάτω, πάλι πάνω και πάλι κάτω και το Σάββατο πρέπει να πάμε πάνω και ελπίζουμε ότι θα πηγαίνουμε μόνο προς τα πάνω. Αυτό είναι σημαντικό".

Ο Νταβίντ Μέντες στο Contra.gr
INTIME SPORTS

ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

"Οι έμπειροι παίκτες βοηθούν τους νεαρότερους στην προπόνηση και μέσα στο παιχνίδι συμβαίνει το ίδιο. Αλλά μπορεί να τους βοηθάς τόσο, πολύ, που να επηρεάζει αρνητικά τη δική σου απόδοση. Εγώ προσπαθώ να τους βοηθήσω και η απόδοσή μου δεν είναι αυτή που θέλω. Πρέπει να βρω σωστή ισορροπία.

Είναι ομαδικό σπορ και βοηθάει ο ένας τον άλλο. Και ο αρχηγός μπορεί να έχει ένα κακό παιχνίδι και να βοηθήσουν οι υπόλοιποι. Έτσι είναι η μπάλα".

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

"Παίξαμε και είδαμε κάποια παιχνίδια, γνωρίζουμε τις δυνατότητες της ομάδας και περιμένω να μπούμε στα πλέι οφ (ευρωπαϊκό εισιτήριο). Αυτό περιμένω, είναι σημαντικό για τους παίκτες, αλλά και για τον σύλλογο γιατί έτσι είναι σε καλύτερη θέση για να πουλήσει ποδοσφαιριστές. Είναι για όλους σημαντικό, ασφαλώς και για μένα τέτοια ευρωπαϊκά ματς".

Ο Νταβίντ Μέντες στο Contra.gr
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK