Συγκλονιστική εξομολόγηση Μιραλάς στο Contra.gr: "Έκλαψα πολύ όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό"

Ο Κέβιν Μιραλάς σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλά στο Contra.gr και αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από την ποδοσφαιρική καριέρα του και τη ζωή του στην Ελλάδα. Η επιστροφή του στον Ολυμπιακό και τη χώρα μας, τα γκολ με τον Παναθηναϊκό και οι πραγματικοί λόγοι της αποχώρησής του από τους "ερυθρόλευκους". Αποκλειστική συνέντευξη στον Σταύρο Γεωργακόπουλο.

Συγκλονιστική εξομολόγηση Μιραλάς στο Contra.gr: "Έκλαψα πολύ όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Αν γινόταν ένα γκάλοπ μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού με ερώτημα "ποιος πρώην παίκτης της ομάδας θα θέλατε να επιστρέψει ή να μην έχει φύγει ποτέ" το όνομα του Κέβιν Μιραλάς θα έβγαινε πρώτο και με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο. Η είδηση, ωστόσο, δεν είναι ότι ο κόσμος θα ήθελε ξανά στα ερυθρόλευκα τον ιπτάμενο Βέλγο στράικερ, αλλά ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία!

Ο διεθνής σταρ της Έβερτον, σε μια κατάθεση ψυχής στο Contra.gr, αναπολεί τις μεγάλες στιγμές που έζησε στον Πειραιά, παραδέχεται πόσο άλλαξε τη ζωή του το πέρασμα από τη χώρα μας και υπόσχεται πως θα γυρίσει όχι μόνο για διακοπές, αλλά για να παίξει ξανά με τη φανέλα του Θρύλου!

Αντί άλλου προλόγου, ας μπούμε απευθείας στο ψητό. Ο Κέβιν Μιραλάς παίρνει τη μπάλα στα πόδια και σκοράρει αδιάκοπα χωρίς φόβο και με περίσσιο πάθος!

Συγκλονιστική εξομολόγηση Μιραλάς στο Contra.gr: "Έκλαψα πολύ όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

"Βλέπω όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού"

- Κέβιν σου έχει λείψει η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός;

Είναι αλήθεια ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ζωή στην Ελλάδα μου λείπουν πολύ. Δεν ήταν εύκολη επιλογή για μένα να φύγω, αλλά τελικά ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει για το καλό της καριέρας μου. Μου λείπει ο Ολυμπιακός. Πέρασα δύο πολύ όμορφες χρονιές εκεί και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την περίοδο της ζωής μου. Όλα μου λείπουν από την Ελλάδα.

- Πότε σκοπεύεις να γυρίσεις;

Δεν μπορώ να ξέρω αν θα γυρίσω στον Ολυμπιακό και πότε αλλά η αλήθεια είναι, όπως λέω πάντα, ότι θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να το κάνω. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα τα φέρει η ζωή και τι επιφυλάσσει το μέλλον, ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή, οπότε είναι δύσκολο να το προβλέψουμε με σιγουριά. Είναι όμως κάτι που θέλω.

-Αν σου είχε κάνει πρόταση επιστροφής ο Ολυμπιακός, ακόμη και τώρα στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, καθώς ψάχνει έναν παίκτη με τα δικά σου χαρακτηριστικά, ποια θα είναι η απάντησή σου, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της Έβερτον;

Σίγουρα θα με ευχαριστούσε πολύ η ιδέα να με θέλει ξανά πίσω ο Ολυμπιακός. Σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι όμως, σε μία διαδικασία εξέλιξης, μου φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλό ούτε για μένα αλλά ούτε για τον ίδιο τον Ολυμπιακό, οπότε η επιστροφή δεν προβλέπεται για αυτή τη χρονική στιγμή. Ως ποδοσφαιριστής, έχω ακόμα κάποιους στόχους τους οποίους θέλω να επιτύχω σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πω ότι επιστρέφω τώρα, αλλά όπως είπα και πριν, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε γνωρίζω και για την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα και σέβομαι ότι ενδεχομένως να είναι και πρακτικά δύσκολο να επιστρέψω στην Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο αλλά ποτέ δεν λέω ποτέ. Το ποδόσφαιρο είναι και κάτι πολύ ιδιαίτερο και όλα είναι πιθανά.

- Παρακολούθησες τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League κι αν «ναι» ποιο είναι το συμπέρασμά σου;

Ναι, βλέπω όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Πόσω δε μάλλον όταν είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου όλα τα ματς είναι σημαντικά και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Φέτος έκαναν μια πολύ καλή πορεία και είναι κρίμα που δεν κατάφεραν να προκριθούν. Οι εμφανίσεις τους ήταν πολύ αξιόλογες ειδικά εντός έδρας. Άλλωστε ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι για μία ομάδα να προσπαθεί να κερδίσει μέσα στο Καραϊσκάκη. Θεωρώ ότι το 9/9 που έχουν εντός έδρας είναι υπέροχο και δείχνει ότι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να εξελίσσεται.

Συγκλονιστική εξομολόγηση Μιραλάς στο Contra.gr: "Έκλαψα πολύ όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

"Αξέχαστες οι κούπες"

-Αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε μέρος στο αγγλικό πρωτάθλημα ποια εκτιμάς πως θα ήταν η πορεία του;

Είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση γιατί είναι πάρα πολύ δυνατό το αγγλικό πρωτάθλημα. Στην Πρέμιερ Λιγκ κάθε αγώνας είναι δύσκολος, είτε εντός είτε εκτός έδρας, οπότε δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να τοποθετήσω κάπου συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό. Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι μέσα στις πρώτες δέκα ομάδες της κατάταξης γιατί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις άλλες ομάδες και έχει όλα τα φόντα για να είναι επιτυχημένος ακόμα και σε ένα πρωτάθλημα σαν το αγγλικό. Οι ιδιαιτερότητες όμως της διοργάνωσης με εμποδίζουν από το να μπορέσω να δώσω μία πιο ακριβή τοποθέτηση.

- Είναι αλήθεια πως έρχεσαι συχνά-πυκνά στη χώρα μας και πως θα ήθελες μια μέρα να έρθεις για μόνιμη εγκατάσταση μαζί με τη σύζυγό σου και το παιδί σας;

Είναι αλήθεια ότι από την ημέρα που έφυγα από την Ελλάδα έχω έρθει σε κάθε ευκαιρία. Έχω κάνει και τα δύο καλοκαίρια διακοπές εκεί γιατί είναι μία χώρα που αγαπάω πολύ και στην οποία αισθάνομαι πολύ όμορφα τόσο εγώ προσωπικά όσο και η οικογένειά μου. Οπότε φυσικά και μετά το τέλος της καριέρας μου θα θέλαμε να εγκατασταθούμε μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι, όπως έχω ξαναπεί, η δεύτερη εθνικότητά μου.

- Πες μας τρία πράγματα που σου έχουν μείνει αξέχαστα από τη ζωή σου στη χώρα μας και τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο είναι η γέννηση του γιού μου, η οποία συνέβη στην Ελλάδα και ήταν πολύ σημαντική για μένα και τη σύζυγό μου. Το δεύτερο είναι οι κούπες που κατακτήσαμε με τον Ολυμπιακό και τρίτον οι συνθήκες ζωής που για μένα ήταν εκπληκτικές.

- Από τότε που έφυγες για την Έβερτον ποια είναι η σχέση σου με την ομάδα του Ολυμπιακού; Έχεις κρατήσει επαφές;

Ναι έχω κρατήσει αρκετές επαφές, από τον ίδιο τον Πρόεδρο, άτομα που εργάζονται στην ομάδα αλλά και κάποιους ποδοσφαιριστές. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι συμπαίκτες μου έχουν φύγει πλέον από την ομάδα αλλά με κάποιους οι οποίοι αγωνίζονται ακόμα, επικοινωνώ. Άλλωστε και τις δύο χρονιές που ήρθα στην Ελλάδα για διακοπές έκανα προπονήσεις στο Ρέντη οπότε φυσικά μιλάω με όλους γιατί για μένα ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια μου και δεν ξεχνώ καμία από τις στιγμές που έζησα εκεί.

Συγκλονιστική εξομολόγηση Μιραλάς στο Contra.gr: "Έκλαψα πολύ όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό"

"Ό,τι καλύτερο το γκολ με Παναθηναϊκό"

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν και για το μέλλον;

Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να κάνω κάθε χρόνο όλο και καλύτερες εμφανίσεις. Φέτος ξεκίνησα καλά και θεωρώ ότι έχω βελτιωθεί αρκετά. Εύχομαι να ολοκληρώσω το πρωτάθλημα με τα περισσότερα δυνατά γκολ και να είμαι ακόμα πιο καλός απ’ό,τι στο ξεκίνημα της χρονιάς. Έτσι θέλω να γίνεται σε κάθε σεζόν.

- Ποιο είναι το γκολ που δεν θα ξεχάσεις ποτέ όσο φορούσες την ερυθρόλευκη φανέλα και ποιος αγώνας;

Τα πιο αξέχαστα παιχνίδια είναι πάντα τα ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, που κατά τη γνώμη μου είναι και τα πιο δυνατά. Το ότι σκόραρα απέναντι σε αυτήν την ομάδα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Όταν είχα πρωτοέρθει στην Ελλάδα όλοι μου μιλούσαν για αυτό το παιχνίδι οπότε το ότι κατάφερα να σκοράρω και εντός αλλά και εκτός έδρας για μένα ήταν υπέροχο. Στιγμές που δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Ήταν ό,τι καλύτερο.

- Πώς θα σου φαινόταν αν κάποια στιγμή η Έβερτον κληρωνόταν να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε μία από τις επόμενες φάσεις του Europa League;

Θα ήταν ωραία να συναντήσω τον Ολυμπιακό. Μόνο το γεγονός ότι θα ξαναερχόμουν να παίξω στην Ελλάδα και μέσα στο Καραϊσκάκη, φτάνει. Είναι αλήθεια ότι θα ανησυχούσα λίγο για το πώς θα με δεχθεί ο κόσμος ως αντίπαλο, αλλά και μόνο η αίσθηση του Καραϊσκάκη είναι αρκετή. Πιστεύω ότι θα ήταν ένας όμορφος αγώνας.

- Υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για σένα από την ημέρα που έφυγες για την Αγγλία κι αν "ναι" θα ήθελες να μας πεις αν μπήκες στον πειρασμό να την αποδεχθείς;

Είναι αλήθεια ότι ανάλογα με τις εμφανίσεις που κάνω κάθε χρόνο υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για μένα αλλά αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, αν όχι στο καλύτερο, και σε μία πολύ καλή ομάδα οπότε παίρνω τον χρόνο μου και βλέποντας και κάνοντας. Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες στο πρόσωπό μου αλλά αυτό είναι φυσιολογικό για έναν ποδοσφαιριστή. Το πιο σημαντικό το τώρα και το τι κάνω στην ομάδα μου την Έβερτον. Για τα υπόλοιπα όλα, θα δούμε αργότερα.

Συγκλονιστική εξομολόγηση Μιραλάς στο Contra.gr: "Έκλαψα πολύ όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό"

"Ρονάλντο > Μέσι > Μαραντόνα"

- Τι απαντάς στην ερώτηση Μαραντόνα ή Μέσι και Μέσι ή Κριστιάνο;

Μεταξύ Μαραντόνα και Μέσι, Μέσι, αλλά μεταξύ των τριών κορυφαίος για μένα ο Ρονάλντο. Χωρίς καμία επιφύλαξη, ο Κριστιάνο είναι το νούμερο ένα.

- Ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες ποτέ και ποιος ο πιο δύσκολος αντίπαλος;

Ο καλύτερος συμπαίκτης είναι ο Daniel Van Buyten με τον οποίο έχω παίξει πολύ στην εθνική ομάδα του Βελγίου και ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα είναι ο Patrice Evra ο οποίος με δυσκόλεψε πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

- Ποιο είναι το αγαπημένο σου ελληνικό φαγητό και ποια συνήθεια που απέκτησες στην Ελλάδα δεν έχεις αποχωριστεί ως τώρα;

Αγαπώ τον μουσακά τον οποίο τίμησα ιδιαιτέρως όταν ζούσα στην Ελλάδα αλλά συνεχίζω να τρώω και εδώ στην Αγγλία. Το λατρεύω αυτό το φαγητό. Όσο για τις συνήθειες θα έλεγα τον καφέ γιατί ουσιαστικά στην Ελλάδα έμαθα να πίνω καφέ και το συνεχίζω και αυτό στην Αγγλία αν και δεν συγκρίνεται ο καφές εδώ με αυτόν στην Ελλάδα.

- Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος για διακοπές στην Ελλάδα ή αλλού;

Καταρχάς πηγαίνω στην Αθήνα για κάποιες μέρες πρώτα γιατί έχω φίλους και κάποιες γνωριμίες εκεί τους οποίους λατρεύω να επιστρέφω και να βλέπω, οπότε το ταξίδι ξεκινάει πάντα από την Αθήνα. Μετά προσπαθώ κάθε χρόνο να πάω σε διάφορα νησιά και έχει ακόμα πάρα πολλά για να επισκεφτούμε με την οικογένειά μου. Η Ελλάδα γενικά είναι υπέροχη και έχει τόσα μέρη να επισκεφθεί κανείς που λίγες μέρες δεν φτάνουν για να τα κάνεις όλα.

Συγκλονιστική εξομολόγηση Μιραλάς στο Contra.gr: "Έκλαψα πολύ όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

"Δεν μπορούσα να φύγω"

- Τελικά, ήθελες να φύγεις από τον Ολυμπιακό ή απλά έγινε μια πρόταση που δεν μπορούσες να αρνηθείς;

Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη και φορτισμένη στιγμή για μένα. Εκτός του ότι ήμουν πολύ καλά στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, είχε και μόλις γεννηθεί ο γιός μου εκεί και αισθανόμουν υπέροχα. Το ίδιο ίσχυε και για την οικογένεια μου που είχε εγκατασταθεί και αγαπούσε την Ελλάδα. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να φύγω. Έκλαψα πολύ. Δεν μπορούσα να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο για Αγγλία. Κόντεψα να το χάσω. Δίστασα πολλές φορές. Αγαπούσα και με αγαπούσαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που μου φαινόταν αδύνατο να το κάνω. Τελικά φαίνεται ότι έπρεπε να γίνει για να μπορέσω να εξελιχθώ, να δοκιμαστώ σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και αυτό είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν μετανιώνω που τελικά συνέβη. Αλλά και τώρα που το σκέφτομαι θυμάμαι πόσο δύσκολο μου ήταν. Στενοχωριέμαι πολύ και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Δεν πρόλαβα να πω αντίο ούτε στους συμπαίκτες μου αλλά ούτε στον κόσμο του Ολυμπιακού. Όταν το σκέφτομαι φορτίζομαι πολύ ακόμα και τώρα.

- Τι αυτοκίνητο οδηγάς αυτή την εποχή; Είσαι ακόμη λάτρης των σπορ αυτοκινήτων και της ταχύτητας;

Το αμάξι που οδηγώ αυτή την περίοδο είναι μία Mercedes CLS 64 AMG. Ακόμα λατρεύω τα γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά πλέον, από τη γέννηση του γιού μου και μετά, προσπαθώ να οδηγώ πιο συγκρατημένα. Πρώτα απ’ όλα πλέον μετράει η ασφάλεια γιατί τώρα είμαι και μπαμπάς οπότε προσέχω πολύ.

- Ποια ομάδες εκτιμάς ότι θα κόψει πρώτη το νήμα στην «Premier League» και που μπορεί να φτάσει η δική σου ομάδα;

Νομίζω ότι για φέτος θα είναι η Τσέλσυ αυτή που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η πορεία τους. Έκαναν πολύ καλή εκκίνηση. Όσο για εμάς, η Έβερτον έχει κάποιες δυσκολίες και κάποια προβλήματα αλλά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να τερματίσουμε στην ίδια θέση με πέρυσι, πέμπτοι δηλαδή, γιατί έχουμε μία πολύ όμορφη ομάδα. Αυτό εύχομαι τουλάχιστον.

- Πιστεύεις ότι η Εθνική ομάδα του Βελγίου είναι η ανερχόμενη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο; Κι αν «ναι» που οφείλεται αυτό το γεγονός;

Είναι αλήθεια ότι η ομάδα μας έχει πολύ ταλέντο και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές σε ατομικό επίπεδο. Το αποδείξαμε αυτό και στο μουντιάλ αφού παρά την έλλειψη εμπειρίας καταφέραμε να περάσουμε στους οκτώ και φτάσαμε πολύ κοντά στο να κερδίσουμε την Αργεντινή, οπότε ναι, πιστεύω ότι είμαστε μία ομάδα που μπορεί να ανέβει και πρέπει να προκριθούμε τώρα στο Γιούρο γιατί μπορούμε να παίξουμε όμορφα στη Γαλλία. Όλοι πιστεύουν και λένε ότι μπορούμε να γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί και αυτό αισθανόμαστε κι εμείς για την ομάδα μας.

-Σε περίπτωση που ενδιαφερόταν για σένα άλλη ελληνική ομάδα, για παράδειγμα ο ΠΑΟ ή ο ΠΑΟΚ ποια θα ήταν η αντίδρασή σου;

Αυτή είναι μία πραγματικά πολύ εύκολη ερώτηση για μένα. Δεν θα έπαιζα ποτέ για καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα πέρα από τον Ολυμπιακό, οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο.

*** Ευχαριστούμε θερμά την συνάδελφο Ευγενία Λαγού για την πολύτιμη συμβολή της στην πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Τα καλύτερα του Contra.gr

SuperBALL: Το ρεπορτάζ της επίθεσης στο πούλμαν του Ολυμπιακού (VIDEOS)

Θέμης Καίσαρης: Ο "δυσκοίλιος" Ολυμπιακός και ο ελαφρύς Μήτρογλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK