Συνέντευξη Μητρόπουλου στο Contra.gr: "Αν έκανα το παραμικρό λάθος, θα με κρεμούσαν στην πλατεία!

Ο Παύλος Μητρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Contra.gr και μίλησε για όλα! Για τη δύσκολη χρονιά με τον Πανιώνιο, την περιπέτεια με το στοίχημα που του χάλασε μεταγραφή σε μεγάλη ελληνική ομάδα, το πρότυπό του, Κώστα Κατσουράνη, το όνειρο του εξωτερικού και το ρόλο του κακού στα αποδυτήρια.

Συνέντευξη Μητρόπουλου στο Contra.gr: "Αν έκανα το παραμικρό λάθος, θα με κρεμούσαν στην πλατεία!

Η καριέρα του Παύλου Μητρόπουλου έχει κάνεις τόσους κύκλους που άλλος θα ζαλιζόταν αν την ακολουθούσε. Ο εκ των αρχηγών του Πανιωνίου όμως όχι μόνο δεν ζαλίζεται αλλά αισθάνεται πλέον και πιο δυνατός από τις...αναταράξεις.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr, ο Ελληνας μέσος τα είπε...όλα. Μίλησε για πρώτη φορά για την περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη, τόνισε ότι εφέτος ο Πανιώνιος πολεμήθηκε όσο καμία άλλη ομάδα, ανέλυσε το λόγο για τον οποίο έχει γίνει ο κακός των αποδυτηρίων και εκμυστηρεύτηκε τα πιο μεγάλα ποδοσφαιρικά όνειρά του.

Συνέντευξη Μητρόπουλου στο Contra.gr: "Αν έκανα το παραμικρό λάθος, θα με κρεμούσαν στην πλατεία!

Όλα αυτά στο φυσικό του χώρο, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, παρέα με τον πιο πιστό φίλο του, ένα έκπληκτικό λαμπραντόρ. Απολαύστε τον!

"Ο Πανιώνιος έχει κάτι μαγικό πάνω του"

Γιατί ήταν τόσο επικίνδυνη η εφετινή σεζόν για τον Πανιώνιο;

Γιατί αρχίσαμε τη σεζόν με πολύ μικρό ρόστερ και επειδή έπεφταν τέσσερις ομάδες.Οι ανταγωνιστές μας είχαν γεμάτα ρόστερ, εμείς όμως προτιμήσαμε και εφέτος να ακολουθήσουμε το μοντέλο με τους Έλληνες πιτσιρικάδες και κάποιους λίγους έμπειρους.

Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκες ότι η προσπάθειά σας θα πάει στράφι;

Δεν πίστευα ότι θα πάει στράφι αλλά ήξερα ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη σεζόν και ότι ο υποβιβασμός θα κρινόταν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, όπως και έγινε τελικά. Όλα αυτά στην αρχή. Όταν ήρθε ο Ιμπαγάσα και τα υπόλοιπα παιδιά, όλες αυτές οι σκέψεις έφυγαν από το μυαλό μου.

Πόσο σας επηρέασε η αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν;

Είναι κάτι που συνέβη σ' όλες τις ομάδες που έχω περάσει, καμία σεζόν στην καριέρα μου δεν έχει τελειώσει μ' έναν προπονητή. Έχω μάθει να ζω μ' αυτό και σίγουρα από κάθε προπονητή κάτι κρατάω. Και ο κύριος Τερεζόπουλος έκανε πολύ καλή δουλειά στην αρχή αλλά και ο κύριος Ουζουνίδης στη συνέχεια έκανε επίσης τρομερή δουλειά.

Αλήθεια, τι άλλαξε μετά την έλευση του Ουζουνίδη;

Γίναμε λίγο πιο έξυπνοι ως ομάδα. Βελτιώσαμε αισθητά το αμυντικό κομμάτι με τη φιλοσοφία που έφερε ο κόουτς. Ταυτόχρονα το επιθετικό κομμάτι το άφησε όπως ήταν. Η μετάβαση αυτή ήταν ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της εφετινής σεζόν για μας.

Συνέντευξη Μητρόπουλου στο Contra.gr: "Αν έκανα το παραμικρό λάθος, θα με κρεμούσαν στην πλατεία!

Του χρόνου που πρέπει να στοχεύσει ο Πανιώνιος;

Αφού βγήκε η εφετινή χρονιά... Κοιτάξτε, πάντα πρέπει να ανησυχεί κανείς αλλά το ότι καταφέραμε και σωθήκαμε, θα μας δώσει δύναμη για του χρόνου. Τα χρέη της ΠΑΕ την ίδια ώρα μειώνονται ενώ από την μεθεπόμενη σεζόν θα ανοίξουν και οι μεταγραφές. Ο στόχος θα είναι να παραμείνει και πάλι η ομάδα και στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια για να επιστρέψει στις παλιές καλές ημέρες που έβγαινε στην Ευρώπη.

"Στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ έγινε σφαγή"

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει την ομάδα και τα καταφέρνει κάτω από τις δύσκολες συνθήκες;

Αυτή η ομάδα, όπως είπε και ο προπονητής μας μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έχει κάτι μαγικό πάνω της. Κατά κάποιο τρόπο λειτουργούν τα πράγματα μόνα τους. Έρχονται στον Πανιώνιο παίκτες που προέρχονται από μεγάλη αποχή, παίζουν και παίρνουν μεταγραφές. Έρχονται πιτσιρικάδες που δεν τους γνωρίζει κανείς, κάνουν και αυτοί μεταγραφές. Άρα, δεν πρέπει να αλλάξει κάτι στην ομάδα, αρκεί τα παιδιά που θα έρθουν να έχουν την όρεξη να παίξουν και να προσφέρουν. Κακά τα ψέματα, ο Πανιώνιος είναι μεγάλο σκαλοπάτι για όλους μας, γι' αυτό και δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία. Αν με ρωτάς προσωπικά, οι δύο μεγαλύτερες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τους παραδοσιακά μεγάλους συλλόγους, είναι ο Πανιώνιος και ο ΟΦΗ. Ομάδες με ιστορία και με κόσμο για τις οποίες γουστάρεις να παίζεις.

Βοήθησε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών ήταν Ελληνες;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια γίνεται αυτό στον Πανιώνιο. Βοήθησε πάρα πολύ γιατί όταν υπάρχουν προβλήματα, δεν παρατηρείται το φαινόμενο παιδιά να κάθονται από τη μία άκρη και κάποια άλλα σε άλλη άκρη. Είμαστε όλοι μαζί. Ακόμα και στα οικονομικά προβλήματα, οι Ελληνες έδειχναν φιλότιμο και ήξεραν να κάνουν υπομονή.

Περιορίστηκαν πάντως αυτού του είδους τα προβλήματα και γιατί πληρώνει η ομάδα αλλά και γιατί δεν υπήρχαν μεγάλα συμβόλαια. Αλλά ακόμα και πέρυσι, παίκτες όπως ο Αραβίδης έκαναν υπομονή και αν υπήρξαν μουρμούρες, ήρθαν προς το τέλος. Με τη νέα διοίκηση, τα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίστηκαν καλύτερα και πιστεύω ότι δεν θα ξαναυπάρξουν μουρμούρες στην ομάδα για τα χρήματα.

Και όλα αυτά ενώ κάνατε προπόνηση στη Βάρη, σ' ένα γήπεδο που είναι σχεδόν ακατάλληλο...

Οντως, δεν ήταν σε καλή κατάσταση, δεν έχει καμία σχέση με το Απήλιον. Είναι από τους λόγους που η σωτηρία είναι ένας πραγματικός άθλος για την ομάδα. Πολλοί οπαδοί μας δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Μου λένε ότι ο Πανιώνιος δεν πρέπει να παλεύει απλά για τη σωτηρία και τους κατανοώ. Από την άλλη όμως θα πρέπει και αυτοί να καταλάβουν ότι παίζουμε με το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας και ότι έχουμε σχεδόν μόνο Ελληνες παίκτες. Το γήπεδο στη Βάρη δεν είναι για ομάδα Superleague. Γι' αυτό και η διοίκηση μας έχει πει ότι πρώτος στόχος της είναι να φτιάξει νέο αθλητικό κέντρο.

Ενιωσες κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι γίνεται κάποιου είδους πόλεμος στον Πανιώνιο; Υπήρχε πάντα η φήμη ότι σας προστατεύει το παρασκήνιο. Ήταν έτσι;

Μα οι περισσότεροι μας πολεμούσαν, το ένιωθα συνέχεια αυτό μέσα στο γήπεδο. Με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ο κόσμος πιστεύει ότι και το παραμικρό είναι και πονηρό. Εγω λέω το εξής: Στο μεταξύ μας ματς στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός έχασε τρομερές ευκαιρίες, αν χάναμε, θα πέφταμε. Αρα ήθελαν να μας κερδίσουν. Δεν ευνοηθήκαμε σχεδόν ποτέ ενώ σε κάθε ματς υπήρξε και μία αδικία εις βάρος μας. Το συζητήσαμε άλλωστε αυτό πριν από λίγο καιρό στα αποδυτήρια. Στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ έγινε σφαγή.

Συνέντευξη Μητρόπουλου στο Contra.gr: "Αν έκανα το παραμικρό λάθος, θα με κρεμούσαν στην πλατεία!

Μιλώντας για το ματς αυτό, στην κόκκινη κάρτα του Τασουλή φοβήθηκες;

Ναι, κατευθείαν. Δεν είδα καν την κόκκινη, μου το είπαν. Σκέφτηκα αμέσως ότι τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα. Ευτυχώς μας βοήθησαν πολύ οι αλλαγές του κόουτς και δεν έκανε ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ.

"Είναι τιμή να παίζεις για την Εθνική"

Είπες πριν ότι ο Πανιώνιος είναι σκαλοπάτι. Για σένα θα είναι;

Εχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα. Μου είχαν πει όταν υπογράψαμε ότι θέλουν να χτίσουν μία ομάδα πάνω μου. Από εκεί και πέρα είμαι 25 χρόνων και σίγουρα έχω φιλοδοξίες. Αν έρθει πρόταση για να πάρω μεταγραφή, πρόταση που να συμφέρει την ομάδα, θα είναι καλό και για μένα. Εγώ δίνω σε κάθε ματς τον καλύτερο εαυτό μου και ότι είναι να έρθει, θα έρθει. Μακάρι να ανοίξει και η πόρτα της Εθνικής.

Γι' αυτό τι ακριβώς σκέφτεσαι;

Είναι ένα όνειρο που κάθε ποδοσφαιριστής το λέει στα παιδιά του όταν σταματά την καριέρα του. Είναι τιμή να παίζεις για την Εθνική ομάδα της χώρας σου.

Περιμένεις κλήση σύντομα;

Δεν το έχω έτσι στο μυαλό μου, ούτε περιμένω κάτι. Δεν άγχομαι. Αν είναι να έρθει κάτι μέσα από τη δουλειά που κάνω στο γήπεδο, θα έρθει.

Πάντως πολλοί λένε ότι δικαιούσαι να πιστεύεις στην κλήση, ο Μαρκαριάν δεν λογαριάζει τα ονόματα;

Ναι, σίγουρα. Η φιλοσοφία του κυρίου Μαρκαριάν είναι το δίχως άλλπ διαφορετική, βλέπει όλα τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και δεν κοιτάζει ονόματα. Παίρνει τους παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση.

"Πρότυπό μου ο Κατσουράνης"

Προτάσεις για να φύγεις είχες πέρυσι;

Μόνο στα λόγια. Δεν είχα κάτι επίσημο. Κυκλοφορούν και κάποιοι κακοί μάνατζερ στην Ελλάδα, ο καθένας λέει τα δικά του, εγώ δεν πιστεύω κανέναν. Τα έζησα και πέρυσι τα ψέματά τους με πρόταση που είχε έρθει από την Ιταλία. Αποδείχθηκε ότι ήταν μόνο στα λόγια, στο χαρτί δεν ήταν είδα ποτέ.

Συνέντευξη Μητρόπουλου στο Contra.gr: "Αν έκανα το παραμικρό λάθος, θα με κρεμούσαν στην πλατεία!

Αν ήσουν διοίκηση μεγάλης ομάδας ποιον παίκτη θα έπαιρνες από τον εφετινό Πανιώνιο;

Θα έπαιρνα τον Φούντα, είναι παίκτης για μεγάλα πράγματα. Στην αρχή έγινε φανερό ότι του έλειπαν παιχνίδια. Με το που πήρε ματς όμως, έγινε αυτός που ξέραμε και καλύτερος ακόμα. Εκανε φοβερά πράγματα στο δεύτερο γύρο. Τα στοιχεία του είναι για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Δεν θέλω να αδικήσω κάποιο άλλο παιδί, απλώς μου είπες να ξεχωρίσω έναν.

Πέρασες από την ΑΕΚ στην πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας της. Πόσο σε βοήθησε αυτή η εμπειρία;

Πάρα πολύ, έμαθα πολλά πράγματα παίζοντας για μισή σεζόν στην ΑΕΚ. Είναι τεράστια ομάδα η ΑΕΚ και εμένα με βοήθησε πολύ. Το ότι δεν έμεινα και στη Γ' Εθνική έχει να κάνει κυρίως με το οικονομικό θέμα. Ως επαγγελματίας έπρεπε να κοιτάξω και το δικό μου συμφέρον. Η Γ'Εθνική είναι μία κατηγορία που έκρυβε κινδύνους, πόσοι παίκτες τραυματίστηκαν, έμειναν πίσω και εξαφανίστηκαν; Ηταν ρίσκο περισσότερο για τους ποδοσφαιριστές, όχι τόσο για την ομάδα.

Άρα δεν μετάνιωσες που κατέληξες στον Πανιώνιο...

Ποτέ. Το να παίζεις στη Superleague είναι πολύ σημαντικό. Τίποτα δεν σε εξελίσσει περισσότερο από τα παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία. Δόξα τω Θεώ, οι σεζόν ήταν γεμάτες για μένα χωρίς τραυματισμούς. Πιστεύω ότι κάθε χρονιά, όσο συνεχίσω να αγωνίζομαι, θα γίνομαι και καλύτερος.

Εχεις τη φήμη του υπέρμετρα σκληρού παίκτη. Γιατί;

Δεν ξέρω, μου κάνει και μένα εντύπωση αυτή η φήμη. Ισως γιατί πηγαίνω πάντα δυνατά πάνω στην μπάλα.

Το παιχνίδι σου πάντως έχει αλλάξει. Δεν είσαι πια τόσο αμυντικογενής, βγαίνεις και στην επίθεση...

Αυτό πάντα εξαρτάται από το ποιον παίκτη έχω δίπλα μου. Ο Σιώπης και ο Κόρμπος εφέτος με βοήθησαν πολύ στο να βγαίνω στην επίθεση. Πέρυσι όμως με τον Μενδρινό και τον Λάσνικ, που ήταν πιο επιθετικά χαφ, δεν ήταν δυνατόν να βγαίνω συχνά μπροστά. Κοιτάς, άρα, τι έχεις δίπλα σου και συμπεριφέρεσαι αγωνιστικά αναλόγως.

Συνέντευξη Μητρόπουλου στο Contra.gr: "Αν έκανα το παραμικρό λάθος, θα με κρεμούσαν στην πλατεία!

Εχεις πρότυπο στη θέση σου;

Είχα τον Κατσουράνη. Είναι πολύ έξυπνος χαφ, περνάει πάσες, μαρκάρει, πολύ καλός παίκτης. Η καριέρα του είναι τεράστια.

Τι θα ήθελες να έχεις από τα στοιχεία του;

Την έξυπνη πάσα. Προσπαθώ να το δουλέψω όσο μπορώ στις προπονήσεις.

"Είχα κλεισμένη μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα που τελικά χάλασε"

Το όνομά σου ενεπλάκη σε μία υπόθεση διαφθοράς που ερευνά η δικαιοσύνη. Πόσο σε επηρέασε;

Δόξα τω Θεώ, με στήριξε η διοίκηση. Με επηρέασε όμως στην κοινωνική μου καθημερινότητα. Τα τρία τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πολλά πράγματα γύρω μου. Δεν έχω μιλήσει καθόλου γι' αυτό και σ' ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να το κάνω. Ο καθένας μπορεί να έχει κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες. Είχα κάποιες εκκρεμότητες μ' ένα φίλο, μιλούσαμε στο τηλέφωνο αλλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Δεν μπορώ να βγαίνω στον καθέναν και να λέω τι έγινε. Η όλη ιστορία έκανε τεράστιο κακό στην καριέρα μου αλλά μέσα από αυτό έχω γίνει πιο δυνατός.

Οταν λες τεράστιο κακό;

Κατ' αρχήν είχα κλεισμένη μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα που τελικά χάλασε. Οι άνθρωποι της ομάδας μου εξήγησαν, με πολύ όμορφο τρόπο βέβαια, ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ηταν πολύ δύσκολο για μένα να μαζέψω τα συντρίμμια μου και να συνεχίσω. Την ομάδα βέβαια δεν την κακολογώ, και εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα. Ολα αυτά για ένα αστείο. Αν είχε συμβεί το οτιδήποτε κακό, σήμερα δεν θα έπαιζα μπάλα. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι δεν είχε γίνει τίποτα. Μιλούσα μ' ένα φίλο μου στο τηλέφωνο.

Προσφάτως βγήκε η είδηση ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος σου...

Πράγματι, το άκουσα και εγώ αλλά καμία δίωξη δεν έχει ασκηθεί, τίποτα δεν έχω στα χέρια μου. Ο,τι και να είναι πάντως, θα το λύσω σύντομα. Ας πάρουν τα βίντεο με τις 110 συμμετοχές που έχω στην Α' Εθνική και αν βρουν ένα λάθος, ένα πέναλτι, ένα αυτογκόλ, να έρθουν μετά να μου πουν ότι έχω άδικο. Εγώ απλώς στη συνομιλία έλεγα ότι πρέπει να νικήσουμε γιατί πέφτουμε. Που είναι το επιλήψιμο σ' αυτό;

Συνέντευξη Μητρόπουλου στο Contra.gr: "Αν έκανα το παραμικρό λάθος, θα με κρεμούσαν στην πλατεία!

Βλέπουμε πάντως ότι ενοχλείσαι μ' αυτή την κουβέντα...

Ξέρεις τι; Ηταν πολύ δύσκολα αυτά τα τελευταία χρόνια για μένα. Κάθε Κυριακή έπρεπε να βγάζω πολλά πράγματα από το μυαλό μου και να είμαι αυτός που είμαι. Ενιωθα ότι δίνω εξετάσεις. Αν έκανα κάποιο λάθος, ακόμα και το παραμικρό, ίσως και να με κρεμούσαν στην πλατεία, τι να σας πω. Επαιζα μ' αυτό το άγχος γιατί ξέρετε πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Πλέον όλα αυτά είναι παρελθόν για μένα.

Την όλη προσπάθεια για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο πως την βλέπεις ως επαγγελματίας του χώρου;

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο κύριος Κοντονής κάνει σημαντική δουλειά μέχρι τώρα. Θα αλλάξουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γι' αυτό είμαι σίγουρος. Μόνο και μόνο ο φόβος που υπάρχει θα οδηγήσει τα πράγματα σε πιο καθαρούς δρόμους. Αν δεν αλλάξει τώρα το ποδόσφαιρό μας, δεν θα αλλάξει ποτέ.

"Είμαι ο κακός των αποδυτηρίων"

Αν είχες τη δυνατότητα επιλογής, σε ποιο πρωτάθλημα του εξωτερικού θα πήγαινες;

Θα πήγαινα στην Ιταλία γιατί πιστεύω ότι μου ταιριάζει περισσότερο το στιλ παιχνιδιού. Η σκληρότητα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος μου πηγαίνει. Οι Ελληνες παίκτες μπορούμε να παίξουμε από τη μέση και πίσω πιο εύκολα.

Είσαι ένας από τους πιο έμπειρους στα αποδυτήρια. Χρειάστηκε ποτέ να βάλεις τις φωνές;

Στα αποδυτήρια είμαι ο πιο κακός. Είμαι πολύ αυθόρμητος, γι' αυτό. Οταν βλέπω τα στραβά, προσπαθώ στην αρχή να είμαι ήρεμος αλλά στη συνέχεια ξεφεύγω, μου γυρίζουν τα μάτια! Συμβαίνει αυτό στα αποδυτήρια κάθε ομάδας. Οταν ήμουν στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Σολάκης, που ήταν τότε ο μεγαλύτερος, προσπαθούσε να μας βάλει στη θέση μας.

Ελπίζουμε να μη σου κράτησαν κακία οι συμπαίκτες σου...

Οχι, κακίες δεν υπάρχουν. Ισως να μην έχουν βάλει την ταμπέλα του κακού αλλά εγώ πάλι τα ίδια θα έκανα (γέλια).

Συνέντευξη Μητρόπουλου στο Contra.gr: "Αν έκανα το παραμικρό λάθος, θα με κρεμούσαν στην πλατεία!

Δεν σε ωριμάζει όμως το γεγονός ότι μόλις στα 25 σου θεωρείσαι εμβληματική φιγούρα στα αποδυτήρια;

Σίγουρα αλλά είναι και σημαντική ευθύνη αυτό γιατί στην πρώτη στραβή την πληρώνουν πάντα οι πιο έμπειροι. Με γεμίζει όμως αυτή η ευθύνη, νιώθω ότι ήταν κάτι που το χρειαζόμουν στην καριέρα μου.

Γιατί ο κόσμος του Πανιώνιο απείχε εφέτος από το γήπεδο, εκτός εξαιρέσεων;

Είναι πολύ απλό. Ο κόσμος της ομάδας πιστεύει σ' έναν καλύτερο Πανιώνιο, έχει δει ευρωπαϊκούς αγώνες εδώ και το σύλλογο να φτάνει ψηλά. Βέβαια στα παιχνίδια που είχαμε μεγάλη ανάγκη την παρουσία του, ήρθε στο γήπεδο. Ο κόσμος έχει ξενερώσει τα τελευταία χρόνια, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Οφείλω όμως να πω ότι με την προσπάθεια που γίνεται τελευταία, ο κόσμος πρέπει να γυρίσει, χτίζεται κάτι πολύ καλό για την ομάδα. Φανταστείτε ένα γήπεδο γεμάτο. Είδα video πρόσφατα από τον αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έδρα πραγματική το γήπεδο. Ο κόσμος αξίζει να στηρίξει την προσπάθειά μας, γίνεται από ανθρώπους αγνούς Πανιώνιους που βάζουν χρήματα από την τσέπη τους.

Τι θα έλεγες στον οπαδό του Πανιωνίου για να επιστρέψει κοντά σας;

Τι πιο ωραίο να βλέπει κανείς Ελληνες ποδοσφαιριστές στο γήπεδο; Σε ποια άλλη ομάδα γίνεται αυτό; Πείτε μου μία. Εδώ ομάδες στο παρελθόν είχαν 18άδα μόνο με ξένους. Παίζουμε και καλή μπάλα πιστεύω.

Η κρίση φαίνεται ότι βοήθησε πάντως τους Ελληνες παίκτες...

Και η κρίση "βοήθησε" αλλά και ο περιορισμός που έβαλε η ΕΠΟ στις ομάδες που δεν εξασφάλιζαν άδεια. Ηταν σχεδόν υποχρεωτικό για κάποιες ομάδες να στραφούν σε νεαρούς Ελληνες. Αν ήταν εδώ στον Πανιώνιο ακόμα ο κ. Τσακίρης, δεν θα είχαν περάσει πολλά παιδιά από την ομάδα. Ο Τασουλής για παράδειγμα. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό, ήρθε στον Πανιώνιο και έφτασε μέχρι την Εθνική ομάδα.

Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις όταν σταματήσεις;

Θα ανοίξω επιχείρηση που δεν θα έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με το χώρο. Νιώθω ότι δεν το έχω. Ισως όμως αν μείνω 10 χρόνια σε μία ομάδα, τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά. Ακόμα όμως παίζω μπάλα, δόξα τω Θεώ.

*Φωτογράφιση: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Διαβάστε ακόμη:

Απαγορεύονται οι "καραβολίδες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK