"Φαβορί δεν είναι ούτε καν η Μπαρτσελόνα"

Με περίσσια εμπιστοσύνη στο υλικό και στη δουλειά του, ο Ζορζέ Ζεζούς δεν αρνήθηκε πως στόχος της Σπόρτινγκ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το διπλό στο Καραϊσκάκη. Θυμήθηκε πάντως πως αυτό δεν είχε συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια.

"Φαβορί δεν είναι ούτε καν η Μπαρτσελόνα"

Ο Ζόρζε Ζεζούς υπολογίζει τον Ολυμπιακό όσο και την Μπαρτσελόνα, δεν τον υποβιβάζει και τον θεωρεί σύνολο με φαντασία στο παιχνίδι του. Αντιθέτως δεν φοβάται καθόλου την ατμόσφαιρα, διότι οι παίκτες του "έχουν μάθει να παίζουν σε τέτοιες καταστάσεις".

Τι πρέπει να κάνει η Σπόρτινγκ για να ξεκινήσει με το δεξί;

Γνωρίζουμε πολύ καλά το θέμα που τέθηκε για τον κόσμο και την καυτή ατμόσφαιρα. Η ομάδα μας έχει συνηθίσει να παίζει σε τέτοια γήπεδα και ατμόσφαιρες. Έχουν μάθει να παίζουν σε τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αλλά εμάς δεν θα μας ενοχλήσει η ατμόσφαιρα. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι το επίπεδο των παικτών που εμπιστευόμαστε πλήρως και ελπίζουμε να βγούμε αύριο νικητές και να ξεκινήσουμε με το δεξί.

Εδώ στην Ελλάδα μιλούν για τελικό. Πώς το βλέπετε εσείς; Επίσης ο κ. Χάσι είπε ότι δεν βλέπει κάποιο φαβορί στην αναμέτρηση, ποια είναι η άποψή σας; Και τέλος, τι ξέρει ο Χάσι για την Σπόρτινγκ;

Μπορεί να είναι ένα ματς, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι τελικός. Δεν θα ξεχωρίσω τον Ολυμπιακό από τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν πρόκειται να τον υποβιβάσω. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και έτσι το βλέπουμε. Όσο δύσκολο είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τόσο δύσκολο θα είναι με την Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα. Παίζουμε με κορυφαίες ομάδες.

Όσο για το φαβορί δεν θα πω ότι υπάρχει φαβορί, όπως και για το επόμενο ματς που θα παίξουμε με την Μπαρτσελόνα, δεν θα πω ότι η Μπάρτσα είναι φαβορί. Σχετικά με το τελευταίο σας ερώτημα, ο κ. Χάσι γνωρίζει την Σπόρτινγκ, γιατί μεταξύ άλλων είχαμε παίξει εναντίον του όταν ήταν πέρσι στην Λέγκια Βαρσοβίας.

Αναφορικά με κάποιους παίκτες που είχαν τραυμαρτιστεί στο ματς με την Φεϊρένσε, θα διαφοροποιήσετε την ενδεκάδα και αναφερόμαστε στον Πιτσίνι.

Έχουμε εναλλακτικές. Μπορούμε να βάλουμε και τον Ριστόφσκι. Θα περιμένουμε εώς αύριο να δούμε αν θα είναι έτοιμος ο Πιτσίνι.

Ο επιθετικός Μπας Ντοστ πέρσι έβαλε 34 γκολ. Πιστεύετε ότι θα βοηθήσει και φέτος;

Δεν μπορώ να σας απαντήσω από τώρα. Εύχομαι να είναι τόσο αποτελεσματικός. Βεβαίως η διαφορά του πορτογαλικού πρωταθλήματος με την Ευρώπη είναι μεγάλη. Ο παίκτης γνωρίζει το πορτογαλικό πρωτάθλημα, η Ευρώπη είναι κάτι διαφορετικό. Θα δούμε...

Πριν από τέσσερα χρόνια είχατε ένα περίεργο βράδυ που η Μπενφίκα έχασε πολλές ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0. Την ημέρα της κλήρωσης θυμηθήκατε εκείνη τη βραδιά; Αυτό που συνέβη τότε, επηρεάζει καθόλου τα σχέδιά σας ενόψει του ματς;

Όσον αφορά εκείνο το ματς με τον Ολυμπιακό, ήταν όπως είπατε πριν από τέσσερα χρόνια και ήταν ένα τελείως διαφορετικό ματς από αυτό που θα δούμε αύριο (σήμερα). Μιλάμε πλέον σε διαφορετικές συνθήκες τώρα και ο Ολυμπιακός έχει άλλους παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει πάντοτε μεγάλη δημιουργικότητα και φαντασία. Έχει παίκτες όπως τον Φορτούνη, τον Καρσελά, τον Οφόε και τον Μάριν που δίνουν φαντασία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Από τότε το είχε αυτό το στοιχείο η ελληνική ομάδα. Εμείς ξέρουμε πώς να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια.

ΡΟΥΙ ΠΑΤΡΙΣΙΟ

Γενικά στο πορτογαλικό πρωτάθλημα δεν έχετε δεχτεί πολλά γκολ. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε αύριο για να βγείτε κερδισμένοι;

Κατ' αρχάς δεν θα ήθελα να συγκρίνω τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα με τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι εντελώς διαφορετικά. Αύριο θα είναι δύσκολο ματς. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες στην αντεπίθεση. Εχουμε διαβάσει τον Ολυμπιακό, ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε και έχουμε και τον δικό μας τρόπο να παίξουμε. Το βασικό είναι να μην δεχτούμε γκολ και να φύγουμε εμεις νικητές από το Καραϊσκάκη.

Είστε σε έναν όμιλο που υπάρχουν δύο μεγαθήρια. Θεωρείτε ότι τα ματς με Ολυμπιακό είναι δύο τελικοί για εσάς;

Σίγουρα υπάρχουν δύο μεγάλες ομάδες που έχουν κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στο παρελθόν. Εμείς θελουμε να παίζουμε και να κερδίζουμε όλα τα ματς, ανεκάρτητα της δυναμικότητας του αντιπάλου. Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά. Εμείς ζούμε για τις νίκες.

Είστε πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρσι για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη;

Σίγουρα όσο περνούν τα χρόνια αυξάνεται η εμπειρία μας, κάθε παίκτης ξεχωριστά έχει περισσότερα ματς στα πόδια του και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Πιστεύω στην ομαδικότητα που έχουμε και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα.

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για τον Ολυμπιακό; Έχετε πληροφορηθεί για την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο Καραϊσκάκη;

Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ καλές μονάδες. Είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Είμαστε διαβασμένοι, ξέρουμε πώς να τον αναχαιτίσουμε. Όσο για τον κόσμο, θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε γήπεδα πολύ θερμά και ζεστά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK