"Σπρώχνει" 12 εκατ. ευρώ για Καρίγιο, Ρομπίνιο και Πουλίδο

Το τριπλό μεταγραφικό χτύπημα ψάχνει ο Ολυμπιακός, φέροντας στο Λιμάνι τους Καρίγιο, Πουλίδο και Ρομπίνιο. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος έχει το ρεπορτάζ.

"Σπρώχνει" 12 εκατ. ευρώ για Καρίγιο, Ρομπίνιο και Πουλίδο

Από τις 14 του μήνα σας είχε βάλει στο κόλπο το Contra.gr σχετικά με τις κινήσεις που ετοιμάζουν στον Πειραιά, προκειμένου να δημιουργήσουν μια πολύ δυνατή γραμμή κρούσης. Μπορεί ο Κώστας Μήτρογλου να αποχωρεί με προορισμό το Λονδίνο και τη Φούλαμ, απ’ όπου θα πάρει φύλλο πορείας για νέες περιπέτειες με νέα φανέλα, ωστόσο, στον Ολυμπιακό έχουν δρομολογήσει εξελίξεις, προκειμένου να φέρουν στο λιμάνι όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις στράικερ από το πάνω ράφι, για να κάνουν τη διαφορά.

Οι υποθέσεις του Γκουίντο Καρίγιο, του Άλαν Πουλίδο, αλλά και του «πολύ» Ρομπίνιο ουσιαστικά τρέχουν παράλληλα με στόχο οι πρωταθλητές Ελλάδας να αποκτήσουν μια επιθετική τριπλέτα με ποιότητα, ταχύτητα και λάτιν άρωμα. Την ώρα που ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έχει στα χέρια του επίσημη προσφορά ικανή να δελεάσει τη διοίκηση της Εστουντιάντες για τον Αργεντινό Καρίγιο, η υπόθεση του Μεξικανού Πουλίδο μπαίνει την επόμενη εβδομάδα στην τελική της ευθεία, ενώ έχει σταλεί και τελεσίγραφο στην πλευρά του Ρομπίνιο με σκοπό να ξεκαθαρίσουν οι οικονομικές του απαιτήσεις και να περάσουμε στο… παρασύνθημα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά…

Η προσφορά για Καρίγιο

Σχετικά με τον Γκουίντο Καρίγιο εφημερίδα της Αργεντινής αποκάλυψε πριν από μερικές ώρες, όπως σας ενημερώσαμε σχετικά, την πρόθεση του Ολυμπιακού να προσφέρει 7 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 6,5 εκατ. ευρώ) και τον Φράνκο Χάρα, προκειμένου να κάνει δικό της το «αστέρι» της Εστουντιάντες.

Ακόμη κι επιδερμικά να παρακολουθεί κανείς το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ καταλαβαίνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει ρεαλιστική βάση για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Πρώτον επειδή τα 7 εκατομμύρια δολάρια είναι ένα ποσό που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις για τον Καρίγιο. Επίσης, η ένταξη του Φράνκο Χάρα στο «πακέτο», επίσης, έχει νόημα, καθώς ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις με τα σημαντικά γκολ του, προκειμένου ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας αγωνίστηκε και πέρυσι στην Εστουντιάντες ως δανεικός από τη Μπενφίκα!

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο σύλλογος της Λα Πλάτα είχε στο δυναμικό της πέρυσι τον 26χρονο επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος με την ερυθρόλευκη φανέλα του συλλόγου της πατρίδας του συμμετείχε σε 23 παιχνίδια συνολικά με 4 γκολ και τρεις ασίστ στο ενεργητικό του. Επέστρεψε στους «αετούς» της Λισαβόνας το προηγούμενο καλοκαίρι και τον Γενάρη μετακόμισε στον Πειραιά με αντάλλαγμα 1,5 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, η προσφορά των «ερυθρολεύκων» προς την Εστουντιάντες, αν προσθέσουμε και την αξία του Χάρα, φτάνει το συνολικό ποσό στα 8 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. 9 εκατ. δολάρια), χωρίς να υπολογίζουμε την ανταμοιβή του Καρίγιο, ο οποίος αν ολοκληρωθεί το deal θα υπογράψει συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας!

Τα δεδομένα για Πουλίδο

Από ‘κει και πέρα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και στην υπόθεση του Πουλίδο, όπως σας είχε προϊδεάσει το contra.gr από τις 12/5 με τον χαρακτηριστικό τίτλο «έτσι πιάνει λιμάνι ο Πουλίδο». Σύμφωνα με «φρέσκιες» πληροφορίες, η κομβική ημερομηνία για τον 25χρονο Μεξικανό είναι η 4 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί στην αρμόδια επιτροπή της FIFA η εκδίκαση της υπόθεσής του, την οποία έχει αναλάβει ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους. Ο Πουλίδο θα διεκδικήσει την ελευθερία του από την Τίγκρες, με τις πιθανότητες στην παρούσα φάση να είναι αυστηρά στο 50-50. Ακόμη κι αν χάσει, ωστόσο, ο ταχύς κυνηγός από την πρώην ομάδα του δεν πρόκειται να επιστρέψει για να αγωνιστεί με τα χρώματά της. Απλώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα επιδικάσει ένα ποσό, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στην Τίγκρες ως αποζημίωση.

Το ποσό αυτό σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές δεν θα έχει καμία σχέση με τις απαιτήσεις των Μεξικανών που κοστολογούν τον Πουλίδο γύρω στα 10 εκατομμύρια. Ακόμη κι αν δικαιωθούν, θα τους επιδικαστεί ένα ποσό από 500.000 ευρώ μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ –μάξιμουμ- το οποίο η πλευρά του Άλαν θα καταβάλει, μέσω… Λεβαδειακού, προκειμένου από το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν να φορέσει την κόκκινη φόρμα και να ενταχθεί στο ρόστερ των Πειραιωτών. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, λοιπόν, ο Πουλίδο θεωρείται δεδομένο ότι θα μετακομίσει στον Ολυμπιακό στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δίνει τα χρήματα για Ρομπίνιο

Τέλος, σε ότι αφορά τον Ρομπίνιο, τα νεότερα αναφέρουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν το 1,8 εκατ. ευρώ που ψάχνει ως ετήσια αποζημίωση και παράλληλα ένα συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την προοπτική να ανανεωθεί για έναν ακόμη, ανάλογα με τις συμμετοχές και τις γενικότερες επιδόσεις του.

Παράλληλα, του προσφέρονται μια σειρά από μπόνους κατάκτησης στόχων (πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκή πορεία), προκειμένου να «ψηθεί» ακόμη περισσότερο για να πει το πολυπόθητο «ναι» και να ρίξει άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι. Βρισκόμαστε, λοιπόν, εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων σε τριπλό ταμπλό!

Διαβάστε ακόμη:

Ο Μέλμπεργκ… Βίντιτς και η "τράμπα" με Μαζουακού!

Ο Λάζαρος, ο Γιαννιώτας κι ο πόλεμος των… άκρων!

Τα 7.000.000 για τη φανέλα με το "9"

News 24/7

24MEDIA NETWORK