Στα... χαρακώματα με Μελισσανίδη για τον ΟΠΑΠ

Στα χαρακώματα Ολυμπιακός και ΑΕΚ, ή αλλιώς Μαρινάκης και Μελισσανίδης με αφορμή τον… ΟΠΑΠ. Η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω θεωρώντας ότι υπάρχει ξεκάθαρο ασυμβίβαστο και πρόκειται να φτάσει το θέμα έως τα άκρα.

Στα... χαρακώματα με Μελισσανίδη για τον ΟΠΑΠ
INTIME SPORTS

Αν η ΑΕΚ του Μελισσανίδη, έστω κι αν τυπικά ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει επίσημο τίτλο στη διοίκηση του συλλόγου, εξακολουθεί να μετέχει στο κουπόνι του Οργανισμού, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί με τον Ολυμπιακό!

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του "ερυθρόλευκου" ρεπορτάζ και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που προέκυψαν στη διάρκεια της ημέρας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ήδη στείλει δυο εξώδικα στον ΟΠΑΠ, με τα οποία η διοίκησή του γνωστοποιήσει την πρόθεση της να μη συμμετέχει στο κουπόνι μαζί με την ΠΑΕ ΑΕΚ, λόγω του ασυμβίβαστου που προκύπτει, στα οποία, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Το δεύτερο εξώδικο, μάλιστα, κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που παρενέβη και κάλεσε για εξηγήσεις τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ Γιάννη Βρέντζο, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα συμμετάσχει στο κουπόνι του Οργανισμού από την στιγμή που θεωρούν ότι υπάρχει σαφές ασυμβίβαστο με διοικητική εμπλοκή του μετόχου του ΟΠΑΠ Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Προκύπτει, σύμφωνα με την πλευρά του Ολυμπιακού, ότι η ΕΕΑ δεν είχε δώσει την άδεια της για συμμετοχή της ΠΑΕ ΑΕΚ στο κουπόνι του ΟΠΑΠ στα παιχνίδια Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες που έγιναν πρόσφατα, με πρόκριση των "ερυθρολεύκων" στα ημιτελικά.

Το εξώδικο των "ερυθρολεύκων" για το συγκεκριμένο θέμα ήταν συνέχεια της επιστολής της Λίγκας που επίσης απευθύνθηκε στον ΟΠΑΠ για τον ίδιο λόγο. Η σχετική επιστολή, μάλιστα, ήταν απόρροια ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Λίγκας.

Σύμφωνος και ο Αλαφούζος

Όταν, μάλιστα, το θέμα είχε τεθεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΔΣ της Λίγκας ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ. "Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Μαρινάκη ότι εδώ υπάρχει ασυμβίβαστο", είχε πει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, με τη δήλωσή του να είναι καταγεγραμμένη και στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που -όπως είναι γνωστό- έχει γνωμοδοτήσει εδώ και καιρό ότι υπάρχει "εμπλοκή" με τη συμμετοχή Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, λόγω του ποσοστού του στον ΟΠΑΠ, κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζο, ο οποίος ενημέρωσε την ΕΕΑ για το εξώδικο στον ΟΠΑΠ και στην συνέχεια θα καταθέσει και υπόμνημα.

Από 'κει και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα συμμετέχει στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Έχει καταγγείλει, άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό τη σχετική και δεν εισέπραξε τα χρήματα του συμβολαίου με τον ΟΠΑΠ, λόγω του θέματος με το "ασυμβίβαστο", παρά την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ.

Η στάση του Ολυμπιακού

Την ίδια στάση πρόκειται να κρατήσει η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας και σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στο κουπόνι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, εξάλλου, θεωρούν ότι ορισμένα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα.

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας υπογραμμίζουν πως ό,τι πράττουν, γίνεται φανερά και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Επίσης υποστηρίζουν πως δεν στέλνουν υπομνήματα, όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αποδέκτη την ΕΠΟ, στα οποία αναφέρει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ!

Οι ίδιες "ερυθρόλευκες" πηγές υποστηρίζουν ακόμη ότι η διοίκηση της ΠΑΕ σεβάστηκε τους αγώνες με την ΑΕΚ και δε έδωσε στη δημοσιότητα το εξώδικο στον ΟΠΑΠ. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι σήμερα μίλησαν για καταγγελία του Ολυμπιακού για την ΑΕΚ στην ΕΕΑ. Τέλος, στην Πλατεία Αλεξάνδρας εκτιμούν πως η ουσία της υπόθεσης θα πρέπει να απασχολήσει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το ασυμβίβαστο που προκύπτει είναι προφανές, μιας και το αφεντικό της ΑΕΚ, όπως αναφέρεται σε καθημερινή βάση και στο σύνολο των ΜΜΕ, είναι και μέτοχος στην εταιρεία που θα πρέπει να χορηγεί τους "κιτρινόμαυρους", αλλά και τους ανταγωνιστές τους!

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ολυμπιακός καταγγέλλει ΑΕΚ - ΟΠΑΠ

News 24/7

24MEDIA NETWORK