Στην Αθήνα Ντίετζ και Μπεργκ μιλούν με ΠΑΟ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στην Ελλάδα θα παιχθεί η τελευταία πράξη του σίριαλ Μπεργκ, καθώς ο Σουηδός επιθετικός και ο μάνατζέρ του ΗΡΘΑΝ πριν από λίγες ώρες για να καθίσουν στο τραπέζι με τον Παναθηναϊκό με στόχο να λήξει... αναίμακτα η διαμάχη των τελευταίων ημερών. Γράφει ο Κώστας Γουλής

Στην Αθήνα Ντίετζ και Μπεργκ μιλούν με ΠΑΟ!

Η κίνηση της πλευράς του Μάρκους Μπεργκ να στείλει το μεσημέρι της Τετάρτης (21/6) έγγραφο καταγγελίας προς τον Παναθηναϊκό για τερματισμό του συμβολαίου του, προετοιμάζοντας το έδαφος για προσφυγή στη FIFA και η άμεση «απάντηση» των «πράσινων», με αντίστοιχη κίνηση καταγγελίας του Σουηδού, του μάνατζέρ του και της Αλ Αΐν για παράνομη προσέγγιση και συζητήσεις ποδοσφαιριστή χωρίς την άδεια του «τριφυλλιού» (παρότι έχει ακόμη συμβόλαιο 2 ετών και δεν είναι στο τελευταίο 6μηνο της σύμβασής του), οδήγησαν την πιο «καυτή» υπόθεση του εφετινού καλοκαιριού στα απόλυτα… άκρα.

Με τις δύο πλευρές να παίζουν όλα τα «βαριά» χαρτιά τους, οδηγώντας το θέμα σε μία διαμάχη με απρόβλεπτες εξελίξεις και διαστάσεις και για τους δύο. Ακριβώς λοιπόν, επειδή το όλο θέμα μπορεί, είτε τώρα, είτε στο άμεσο μέλλον να προκαλέσει πολύ μεγάλη «ζημιά» τόσο στον Παναθηναϊκό (που διατρέχει ορατό κίνδυνο να χάσει τον παίκτη ως ελεύθερο), όσο και στην πλευρά του Μπεργκ, με πιθανές κυρώσεις στους επόμενους μήνες απ’ τη FIFA αν επιβεβαιωθεί πως υπήρξε «παράνομη προσέγγιση», οι δύο πλευρές δείχνουν στην παρούσα φάση διάθεση να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι, σε μία ύστατη προσπάθεια να φτάσουν σε έναν συμβιβασμό, πριν η υπόθεση οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Contra.gr απ’ τις 8.25 το βράδυ της Τετάρτης (21/6) τόσο ο Μάρκους Μπεργκ (μετά της συζύγου του Ζοζεφίν) όσο και ο μάνατζέρ του βρίσκονται στην Αθήνα (με απευθείας πτήση απ’ το Ντουμπάι) και είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο εντός της Πέμπτης (22/6) να γίνει μία εκ του σύνεγγυς κουβέντα του Παναθηναϊκού και του μάνατζερ του Σουηδού άσου και να επιχειρήσουν να βρουν μία λύση.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ

Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης (21/6) είδε το φως της δημοσιότητας η επιστολή (εξώδικο) που έστειλε προς τον Παναθηναϊκό ένα ισπανικό δικηγορικό γραφείο το οποίο συνεργάζεται με τον Μπεργκ την 1η Ιουνίου, ζητώντας να πληρωθεί εντός 10 ημερών το ποσό των 220.000 ευρώ που αφορούσε υπόλοιπο οφειλής απ’ τη δόση του Φεβρουαρίου και να διευθετηθεί το ποσό των 275.000 ευρώ που αφορούσε τη δόση του Μαΐου.

Η πλευρά του Μπεργκ θεωρεί πως εφόσον έστειλε από την 1η του μηνός την εν λόγω επιστολή προς τους «πράσινους» -δίκην εξώδικου- ήταν απολύτως καλυμμένη νομικά. Και απ’ τη στιγμή που το ποσό των 220.000 ευρώ που ήταν άμεσα απαιτητό, δεν καταβλήθηκε εντός του δεκαημέρου (αλλά εξοφλήθηκε στο σύνολό του όπως επιβεβαιώνει και ο Παναθηναϊκός την Τρίτη 20/6), είχε κάθε δικαίωμα να προχωρήσει στην επόμενη νομική της ενέργεια.

Ήτοι το έγγραφο καταγγελίας για τερματισμό του συμβολαίου του Μπεργκ που έστειλε προς το «τριφύλλι», εκτιμώντας πως θα μπορέσει να κερδίσει την «ελευθερία» του Μπεργκ μέσω της FIFA.

Την ίδια ώρα απ’ τον Παναθηναϊκό ξεκαθαρίζουν πως, μετά την πρώτη επιστολή που έστειλε την 1η Ιουνίου το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Μπεργκ, δεν έμεινε κάτι «αναπάντητο», αλλά ακολούθησε νέος κύκλος επιστολών ανάμεσα στους «πράσινους» και τους δικηγόρους. Τονιζόταν μάλιστα απ’ το «τριφύλλι» πως στις εν λόγω ανταλλαγές επιστολών ξεκαθαρίστηκαν αρκετά πράγματα ως προς το πότε θα πληρωθεί ο Σουηδός επιθετικός και υπογραμμιζόταν πως όταν έρθει η ώρα, όλη αυτή η αλληλογραφία θα βγει στο φως της δημοσιότητας.

Από τον Παναθηναϊκό μάλιστα συμπλήρωναν πως εφόσον καταβλήθηκαν όλα τα χρήματα της δόσης Φεβρουαρίου (το υπόλοιπο που είχε μείνει) την Τρίτη (20/6), δηλαδή μία μέρα πριν απ’ την κίνηση καταγγελίας της πλευράς του Μπεργκ, ο Σουηδός άσος δεν είχε πλέον δικαίωμα προσφυγής.

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΠΑΟ

Μάλιστα απ’ αυτού υπήρξε μίνι-σύσκεψη στην «πράσινη» ΠΑΕ το βράδυ της Τετάρτης και εστάλη νέα επιστολή από τον Παναθηναϊκό προς την πλευρά του Μπεργκ, στην οποία ξεκαθαριζόταν η νομική θέση των «πράσινων» και το γεγονός πως σ’ όλο αυτό τον κύκλο των επαφών, το «τριφύλλι» ενημέρωνε διαρκώς τους ανθρώπους του 31χρονου φορ για το πότε θα πληρωθεί. Και γι’ αυτό δεν είχε δικαίωμα καταγγελίας του συμβολαίου του.

Μετά δε κι απ’ αυτή την επιστολή, στον Παναθηναϊκό αναμένουν την επόμενη κίνηση απ’ την πλευρά του Σουηδού άσου και το αν υπάρχει πλέον διάθεση για να γίνει κουβέντα επί της ουσίας, για να βρεθεί μία «γέφυρα» συνεννόησης που θα καταλήξει σε μία συμβιβαστική συμφωνία, προκειμένου να μην φτάσουν στα δικαστήρια.

Το γεγονός πως ο μάνατζερ του Μπεργκ, Στάινερ Ντίετζ ήρθε στην Αθήνα «δείχνει» εν μέρει διαθέσεις. Εκτός εάν η παρουσία του στην ελληνική πρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης ήταν μόνο «ενδιάμεσος» προορισμός, είτε για επιστροφή στη «βάση» του (Αμστερνταμ), είτε για κάποια άλλη πόλη. Εντούτοις, δύσκολα θα έκανε ταξίδι ως την Αθήνα, μόνο και μόνο λίγο και για να πάει κάπου κι όχι για να επιδιώξει μία τελική κουβέντα με τους «πράσινους».

Το δεδομένο είναι πως το όλο θέμα δείχνει πως μπαίνει στην τελική του ευθεία και η Πέμπτη (22/6) θα σηματοδοτήσει τις επόμενες εξελίξεις. Και είτε θα ανοίξει ξανά ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, για να καταλήξουν σε μία λύση κι ένα ποσό που θα «απεγκλωβίσει» το όλο ζήτημα, είτε η κατάσταση θα παραμείνει στα… άκρα και θα μιλήσουν πλέον τα δικαστήρια της FIFA.

News 24/7

24MEDIA NETWORK