Στην Ελλάδα ο Σαμπά για τον Παναθηναϊκό

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Κονγκολέζος κεντρικός αμυντικός, Κρίστοφερ Σαμπά προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Στην Ελλάδα ο Σαμπά για τον Παναθηναϊκό

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η υπόθεση της απόκτησης κεντρικούς αμυντικού απ' τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κρίστοφερ Σαμπά βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει την μετακίνησή του στο "τριφύλλι".

Ο 32χρονος άσος ήρθε σε συμφωνία με τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό και αναμένεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο, το οποίο θα ανανεωθεί αυτόματα σε περίπτωση που το "τριφύλλι" προκριθεί στα προκριματικά του Champions League την επόμενη χρονιά κι ο ίδιος συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων.

Ο Κονγκολέζος κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος απ' την Ντιναμό Μόσχας και αποδέχθηκε την πρόταση των "πρασίνων". Μέσα στην ημέρα, ο έμπειρος άσος αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, κι αν όλα κυλήσουν ομαλά θα υπογράψει το συμβόλαιό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σαμπά κέρδισε στην... κούρσα τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, για τον οποίο το ενδιαφέρον είχε ατονίσει το τελευταίο διάστημα, αφού προτιμήθηκε η λύση του 32χρονου άσου. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι ετήσιες αποδοχές του θα κυμανθούν στα 350.000 ευρώ, οι οποίες όμως μπορούν να φθάσουν και στις 600.000 ευρώ χάρη στα μπόνους επίτευξης στόχων.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΑΜΠΑ

Ο Κρίστοφερ Σαμπά γεννήθηκε στη Γαλλία στις 28 Μαρτίου του 1984 από Κονγκολέζους γονείς και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στη Ρουέν, προτού μετακομίσει στη Σεντάν, στην οποία όμως είχε λιγοστό χρόνο συμμετοχής. Αποτέλεσμα, να αποχωρήσει για χάρη της Χέρτα, με την οποία πραγματοποίησε 20 συμμετοχές την τριετία 2004-07.

Το καλοκαίρι του 2007, ο Μαρκ Χιους κάλεσε τον Σαμπά να δοκιμαστεί στην Μπλάκμπερν. Η παρουσία του έπεισε τον Άγγλο τεχνικό να του προσφέρει συμβόλαιο, με τον 24χρονο -τότε- άσο να υπογράφει για 3,5 χρόνια έναντι 550.000 ευρώ ετησίως. Με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις επί μία πενταετία, αποτελώντας το βαρόμετρο για την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Γι' αυτό το λόγο, τον Φεβρουάριο του 2012 η Ανζί δαπάνησε σχεδόν 15.000.000 ευρώ για να τον κάνει "δικό" της. Όμως, στη Ρωσία υπέστη αρκετές ρατσιστικές επιθέσεις, με συνέπεια να ζητήσει να αποχωρήσει, με την ΚΠΡ να προσφέρει 14.000.000 ευρώ για την απόκτησή του. Παρ' όλα αυτά, μόλις έξι μήνες μετά επέστρεψε στην Ανζί εξαιτίας του υποβιβασμού της αγγλικής ομάδας στην Championship.

Τελικά, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Ανζί οδήγησαν στην αποχώρηση αρκετών παικτών ως ελεύθερων. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Ντιναμό Μόσχας, η οποία και τον απέκτησε τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Στην τριετία που αγωνίστηκε με την Ντιναμό δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα το εφετινό καλοκαίρι, ύστερα κι από τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία της Ρωσίας, να μείνει ελεύθερος. Παράλληλα, είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας του Κονγκό, με την οποία μετράει 24 συμμετοχές και 1 γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η κλήρωση του Europa League
Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

News 24/7

24MEDIA NETWORK