Super League με 14 ομάδες

Η Nova θέλει αναδιάρθρωση, η Deloitte και η Pwc το πρότειναν στην μελέτη που παρουσίασαν τον περασμένο Νοέμβριο για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, το ίδιο και η Ξάνθη, έφτασε λοιπόν η ώρα να συζητηθεί η μείωση των ομάδων στην Super League.

Super League με 14 ομάδες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο συνεταιρισμός θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα και ένα από τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι θα είναι η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ενώ θα γίνει κουβέντα για την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω play offs και play out για τον υποβιβασμό, προκειμένου να ετοιμαστεί η προκήρυξη για το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18. Στο τέλος της συγκεκριμένης περιόδου θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες, θα προβιβαστούν δύο από την Football League (άγνωστο αν θα γίνει απευθείας ή μέσω αγώνων κατάταξης) ώστε την σεζόν 2018-19 το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 14 ομάδες χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω μείωση στην συνέχεια.

Όσο σίγουρη είναι η μείωση των ομάδων άλλο τόσο ντέρμπι προμηνύεται η ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω play offs την οποία πολύ δύσκολα θα αποδεχθεί ο Ολυμπιακός. Για να περάσουν οι αλλαγές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος χρειάζεται απλή πλειοψηφία, εννέα ομάδες δηλαδή και οι «ερυθρόλευκοι» θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι και το αίτημα της ΑΕΚ να πάρει για τη φετινή σεζόν 2.8 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα όσα δηλαδή και την σεζόν που υποβιβάστηκε στην football league και όχι 1.4. Παρόμοιο αίτημα προτίθεται να καταθέσει και η Λάρισα. Το κλίμα για την «Ένωση» είναι θετικό ενώ να σημειωθεί ότι για να γίνει η αναπροσαρμογή στα τηλεοπτικά έσοδα χρειάζεται ομόφωνη απόφαση του συνεταιρισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK