Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης των ιδιοκτητών: Τι θα κάνει ο Μαρινάκης

Το Contra.gr αποκαλύπτει ποιοι θα δώσουν το "παρών" στην σύσκεψη (08/03) των ιδιοκτητών στη Super League, ποιοι θα απουσιάσουν, τι θα συζητήσουν και ποια θα είναι η "γραμμή" των ομάδων. Τι θα ζητήσει ο Ιβάν Σαββίδης και γιατί άλλαξε η ώρα της συνάντησης. Γιατί θα υπάρξει ισχυρή αστυνομική δύναμη στα γραφεία της λίγκας στο Μαρούσι. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Παντελή Βλαχόπουλου και Θέμη Καίσαρη.

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης των ιδιοκτητών: Τι θα κάνει ο Μαρινάκης

Η σύσκεψη -από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της λίγκας- θα αρχίσει στις 16.00 το απόγευμα. Η ώρα της συνάντησης στα νέα γραφεία της Super League άλλαξε την τελευταία στιγμή, καθώς είχε προγραμματιστεί για τις 14.00 το μεσημέρι. Ο λόγος ήταν για να προλάβει ο Ιβάν Σαββίδης να δώσει το "παρών" καθώς μέχρι και χθες βρισκόταν στο εξωτερικό. Ο περιβάλλων χώρος γύρω από την περιοχή στην οποία στεγάζεται το κτήριο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος θα θυμίζει "φρούριο", προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν έντονη παρουσία και δεν θα αφήνουν κανένα να πλησιάζει τα γραφεία, ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της σύσκεψης. Οι δημοσιογράφοι, τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτογράφοι θα πρέπει να βρίσκονται μία ώρα πριν στη θέση τους. Βεβαίως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η σύσκεψη θα διεξαχθεί με κλειστές τις πόρτες για τα ΜΜΕ.

Δεν πάει ο Μαρινάκης!

Η συνάντηση που περίμεναν πολλοί δεν θα γίνει. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν θα δώσει το παρών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Ακόμη ένας βασικός λόγος που ο κύριος Μαρινάκης δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα για τη σύσκεψη είναι και η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του έχει επιβληθεί. Και γι' αυτό το λόγο οι παράγοντες των πρωταθλητών Ελλάδας δεν θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά. Προτίμησαν δηλαδή οι απόψεις της ΠΑΕ να εκφραστούν μεν από υψηλόβαθμα στελέχη, όχι όμως από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Στη θέση του σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, ενώ πιθανότατα θα παραστεί και ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης. Οι θέσεις τους αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καυστικές και δυναμικές σε βάρος των πρόσφατων αποφάσεων Κοντονή για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ερωτηματικό ο Μελισσανίδης

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης θα συνοδεύεται απ' τον Λούμπος Μίχελ και τον Μάκη Γκαγκάτση, ενώ ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος θα έχει στο πλευρό του τον Χρήστο Παναγόπουλο. Ερωτηματικό αποτελεί ακόμη το αν ο Αλέξης Δέδες, γενικός διευθυντής της ΑΕΚ, θα έχει δίπλα του και τον ισχυρό άντρα της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη. Στην άτυπη συνάντηση των βασικών μετόχων της ΠΑΕ θα βρίσκεται βεβαίως και ο Χρήστος Πανόπουλος της Skoda Ξάνθη καθώς και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ της Super League. Τη συζήτηση θα διευθύνει ο πρόεδρος της λίγκας Γιώργος Μποροβήλος. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν κάθε ομάδα θα έχει έναν εκπρόσωπο στη σύσκεψη ή αν θα επιτραπεί η πολλαπλή παρουσία.

Ο Σαββίδης αιχμή του δόρατος

Δεδομένο θεωρείται πως οι τόνοι θα ανέβουν απ'το μέτωπο των τριών, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η αίσθηση είναι πως αυτός που κατεβαίνει στη σύσκεψη με την ατζέντα της ρήξης, της επίθεσης και των υψηλών τόνων είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτή είναι η στάση του απ'την Τετάρτη το βράδυ, αυτή θα τηρήσει και στη σύσκεψη. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν μάλλον μετριοπαθή στάση τις τελευταίες μέρες και το ρεπορτάζ λέει πως το ίδιο θα συμβεί και την Τετάρτη. Ίσως μάλιστα η πρόθεση αυτή του Σαββίδη να αποτελέσει λόγο να μην δώσει το "παρών" ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ να θέλει να αφήσει το επικοινωνιακό πεδίο στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Περιμένει τις εξελίξεις ο Κοντονής

Ως γνωστόν, ο Σταύρος Κοντονής είναι ενήμερος για όλες τις εξελίξεις και φυσικά για το ραντεβού των ιδιοκτητών την Τρίτη. Ο υφυπουργός περιμένει τα αποτελέσματα της συνάντησης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει σχετική σύμπνοια, έστω και χωρίς την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οπως και να έχει πάντως ο υφυπουργός ετοιμάζεται να πάρει πρωτοβουλίες ενώ, όπως έχουμε ήδη γράψει, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της διακοπής και του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δημήτρης Κριτής: Ώρα για πράξεις σε λεπτές ισορροπίες

News 24/7

24MEDIA NETWORK