Σε απολογία οι τέσσερις ΠΑΕ χωρίς πιστοποιητικό

Μετά το πόρισμα ελέγχου που συνέταξε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού περί μη χορήγησης πιστοποιητικού σε ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Πανιώνιο και Κέρκυρα, η πειθαρχική επιτροπή της Super League κάλεσε τις ΠΑΕ σε απολογία. Τι αναμένεται να γίνει.

Σε απολογία οι τέσσερις ΠΑΕ χωρίς πιστοποιητικό

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την ΕΕΑ, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει φορολογική ενημερότητα, ο Πανιώνιος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή, ο ΟΦΗ δεν έχει ούτε φορολογική ούτε ασφαλιστική ενημερότητα ούτε εγγυητική επιστολή, ενώ η Κέρκυρα δεν κατέθεσε εγγυητική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράβαση του ΟΦΗ χαρακτηρίζεται από την ΕΕΑ ως "σοβαρή", γεγονός που επιφέρει ποινή από αφαίρεση δέκα βαθμών έως υποβιβασμό. Η παράβαση του ΠΑΣ Γιάννινα χαρακτηρίζεται ως "απλή" και επιφέρει ποινή αφαίρεσης ενός έως δέκα βαθμών. Οι παραβάσεις των Πανιωνίου και Κέρκυρας επιφέρουν μόνο πρόστιμο. Ο κανονισμός εξάλλου προβλέπει, πως αν εντός δέκα ημερών έχουν διορθωθεί οι παραβάσεις, επιβάλλονται μόνο πρόστιμα.

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League κάλεσε τις τέσσερις ΠΑΕ σε απολογία για την Πέμπτη το μεσημέρι, ωστόσο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα συμβεί.

Κι αυτό, διότι -όπως αποκαλύψαμε με ρεπορτάζ μας την Δευτέρα 25/8- ο… Γιαννιώτης Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας, κατέθεσε τροπολογία-τσόντα σε νομοσχέδιο για την… ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών, σύμφωνα με την οποία δίνεται στις ΠΑΕ παράταση ενός μήνα προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Η τροπολογία ψηφίζεται επίσης την Πέμπτη και έτσι οι απολογίες των ΠΑΕ στη Super League λογικά θα αναβληθούν.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με όσα λέγονται στο παρασκήνιο, η παράταση που δίνεται είναι για να κερδηθεί χρόνος και να έρθει εντός Σεπτεμβρίου άλλο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τα χρέη των ΠΑΕ προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις! Για να "περάσει" βέβαια κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί και το "ok" της τρόικας. Πράγμα που μοιάζει μάλλον απίθανο…

*Σε απολογία για την Πέμπτη με αφορμή τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα ματς της 1ης αγωνιστικής, κλήθηκαν και οι ΠΑΕ: Ολυμπιακός, ΟΦΗ και Γκατούζο, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK