Η νέα κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων στους 18 συλλόγους της Super League

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με την αναθεώρηση του τηλεοπτικού συμβολαίου με τη Nova, διάρκειας μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Σε αυτήν τη συμφωνία περιλαμβάνεται και αλλαγή στη διανομή των εσόδων, αποσκοπώντας σε μεγαλύτερη δικαιοσύνη.

Η νέα κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων στους 18 συλλόγους της Super League
INTIME SPORTS

Από το 2009, κάθε σύλλογος εισέπραττε ένα ποσό που προέκυπτε κατά 40% από την εμπορική αξία του, κατά 30% από τη βαθμολογική συγκομιδή του και το υπόλοιπο 30% ήταν ίδιο για όλες τις ομάδες.

Από τη σεζόν 2013-2014 και μέχρι να μετρηθεί η εμπορικότητα των ΠΑΕ από οίκο αξιολόγησης (όπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ της 11ης Ιουλίου), τα δεδομένα αλλάζουν.

Συγκεκριμένα, το ποσό που μοιράζονται ισομερώς οι ομάδες από το τηλεοπτικό συμβόλαιο ανέρχεται σε 23,5% από 30% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Το ποσοστό της εμπορικότητας αυξάνεται σε 50%, ενώ η βαθμολογική συγκομιδή θα επιδρά κατά 25%.

Από εκεί και πέρα, προστίθενται ακόμη δύο παράμετροι: το 1% του πρωταθλητή και το 0,5% για κάθε υψηλότερη θέση που καταλαμβάνει μία ομάδα, εκτός από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK