Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 31η αγωνιστική

Ο Θέμης Καίσαρης καταγράφει 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 31η αγωνιστική.

Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 31η αγωνιστική

10. Να βρει δίχτυα

Το όνειρο της πεντάδας τελείωσε. Και πως να γίνει αλλιώς, απ’τη στιγμή που ο Παναιτωλικός “ξεφούσκωσε” όταν βρέθηκε πέμπτος. Έξι ματς αγνοεί τη νίκη η ομάδα του Χάβου. Μένει να κλείσει καλύτερα τη σεζόν, να ικανοποιήσει τον κόσμο του στα τελευταία ματς στο Αγρίνιο και να δείξει τα στοιχεία που τον έκαναν μία απ’τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Υποδέχεται την “άνετη” Καλλονή και πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι το γκολ, αφού ο Παναιτωλικός έχει έξι παιχνίδια να βρει δίχτυα.

9. Θα έχει κίνητρο;

Η Ξάνθη εδώ και καιρό βρίσκεται σε δίλημμα. Παίζει με τον Ηρακλή για μια ιστορική συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου και ταυτόχρονα έχει την ευκαιρία να παλέψει για την είσοδο στην πεντάδα. Η αίσθησή μου εδώ και καιρό είναι πως θα τα δώσει όλα στο Κύπελλο, εκεί που έχει ήδη νικήσει 1-0 στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη υποδέχεται τον Ηρακλή στα Πηγάδια για να σφραγίσει το εισιτήριο.

Υποδέχεται τον Εργοτέλη και μάλλον το κίνητρο θα το έχουν μόνο οι Κρητικοί.

8. Πλέι οφ, γιοκ

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ατρόμητος-ΠΑΣ ήταν το ματς που θα καθόριζε εν πολλοίς την 5η θέση του πρωταθλήματος. Όμως, ενδιάμεσα μάθαμε πως ο ΠΑΣ δεν θα πάρει άδεια για να παίξει στα πλέι οφ κι έτσι στην ουσία είναι εκτός μάχης. Δικαίωση για τις φορές που αναρωτηθήκαμε σε Top10 και preview αν η ομάδα του Πετράκη όντως θέλει την πέμπτη θέση.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα είναι αδιάφορος ο ΠΑΣ στο Περιστέρι, αλλά μεγάλο κίνητρο δεν θα έχει.

7. Βελτίωση εκτός έδρας

Η Βέροια είναι μάλλον άνετη, αφού έχει σίγουρους τους 40 βαθμούς, με το τρίποντο που θα πάρει με τον ΟΦΗ και τη Δευτέρα που θα υποδεχθεί τον Αστέρα θα ξέρει και τα αποτελέσματα των υπολοίπων. Ο Αστέρας “κλείδωσε” σε μεγάλο βαθμό την πεντάδα μετά τα νέα για τον ΠΑΣ, αλλά έχει “θέματα” να λύσει πριν πάει στα πλέι-οφ.

Βασικότερο όλων, η εκτός έδρας απόδοση, αφού η ομάδα του Βεργέτη μπορεί να έβγαλε μάτια στη Λεωφόρο, αλλά δεν παύει να είναι χωρίς νίκη σε οκτώ σερί αγώνες μακριά απ’την Τρίπολη.

6. Πιο συμμαζεμένος

Κόντρα στην Ξάνθη στην Τούμπα είδαμε για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ να είναι πιο συμμαζεμένος αμυντικά με τον Γεωργιάδη στον πάγκο. Όχι χάρις σε τίποτα τρομερές αλλαγές, αλλά με διαφορετική συνολική διάθεση της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς παίκτες στην επίθεση (Κλάους, Μακ, Παπαδόπουλος, Περέιρα), αλλά η ομάδα έπαιζε πιο πίσω, πιο κλειστά, μπας και καταφέρει να σταματήσει να τρώει γκολ με το τσουβάλι.

Στα τελευταία πέντε εκτός έδρας ματς ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 15(!) γκολ και το πιο ενδιαφέρον στην Κέρκυρα θα είναι το πως θα τα πάει ανασταλτικά. Με νίκη μπορεί να πιάσει ή να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό αν οι πράσινοι δεν νικήσουν τον Πανθρακικό.

5. Με Χάρα και Μπενίτες

Έφτασε η ώρα της φιέστας. Με νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό, ο Ολυμπιακός σφραγίζει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τόσο άνετος που ο Αφελάι μόλις γύρισε απ’την Ολλανδία, ενώ ο Κασάμι είναι ο τελευταίος στη λίστα των παικτών που “αποδεικνύονται” μέτριοι και κακά παιδιά όταν πρόκειται να πουληθούν.

Μετρημένα τα κουκιά όσον αφορά τις επιλογές στην ενδεκάδα, μένει να δούμε αν Μπενίτες και Χάρα θα παίξουν ξανά μαζί και αν ο Περέιρα παίξει ξανά με τρεις πίσω κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως έκανε και μεσοβδόμαδα με τον Πανθρακικό.

4. Νίκη για πεντάδα

Στο τέλος μοιάζει καλύτερος όλων. Με τον Νιόμπλια στον πάγκο και την ενίσχυση τον Ιανουάριο, ο Ατρόμητος βρήκε ταχύτητα στην επίθεση και πάτησε γκάζι για να μπει στο τέλος στην 5άδα και να προσπαθήσει να σώσει τη σεζόν. Είτε τα δώσει όλα ο ΠΑΣ, είτε όχι, ο Ατρόμητος έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αρκεί φυσικά να διατηρηθεί στην επίθεση η τριάδα των Ούμπιδες, Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι.

Με τρίποντο “πιάνει” τον Αστέρα και του βάζει πίεση για την αγώνα της Δευτέρας στη Βέροια.

3. “Καίγεται” ο Πανθρακικός

Κόντρα στον Ολυμπιακό ο Πανθρακικός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και μοιραία έχασε το αήττητο της έδρας του. Υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, που έχει δύο ήττες στα τελευταία δύο ματς μακριά απ’τη Λεωφόρο, και η ομάδα του Ρόκα “καίγεται” για βαθμούς. Ο Πανθρακικός δεν έχει την ισοβαθμία με τον Πλατανιά και οι Κρητικοί έχουν σίγουρους τους 40 βαθμούς, αφού έχουν δύο τρίποντα να πάρουν χωρίς ματς απέναντι σε Νίκη Βόλου και ΟΦΗ, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται και τον αδιάφορο Ολυμπιακό.

Ο Πανθρακικός θέλει οπωσδήποτε νίκη με τον Παναθηναϊκό, αφού μετά παίζει σε Τρίπολη και Βέροια και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την όχι και τόσο φιλικά διακείμενη Ξάνθη.

2. Αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν επανήλθε στις καλές εμφανίσεις κόντρα στον Αστέρα στη Λεωφόρο, αλλά στην ουσία ήταν χειρότερος στο 2-2 απ’ότι ήταν στις δύο ήττες με Ατρόμητο και Βέροια. Η ομάδα του Αναστασίου ψάχνει μια αντίδραση και απέναντί της θα βρει μια ομάδα που “καίγεται” για βαθμούς. Μένει να δούμε τις επιλογές του Αναστασίου, που δεν θα έχει τον Λαγό, το αν ο Πράνιτς θα είναι στο βασικό σχήμα και τι θα γίνει με τον Νίνη.

Ο Αναστασίου τον έβαλε βασικό ως κεντρικό μέσο στο χωράφι της Βέροιας και με τον Αστέρα ήταν εκτός αποστολής.

1. Ο “προδότης” στο Φάληρο

Η ενδεχόμενη φιέστα του Ολυμπιακού και η μάχη του Λεβαδειακού για τη σωτηρία είναι λεπτομέρειες. Το μεγάλο γεγονός του αγώνα είναι η παρουσία του Άλαν Πουλίδο στο Φάληρο. Μένει να δούμε τη συμπεριφορά του κόσμου του Ολυμπιακού, αφού δεν είναι απίθανο κάποιοι να είναι ενοχλημένοι απ’την “προδοσία” του Μεξικανού. Τόσο καιρό τον ήθελε ο Ολυμπιακός, πέρασε από τόσα κύματα για να τον αποκτήσει κι αυτός πείστηκε απ’τον πεφωτισμένο ηγέτη της Λιβαδειάς, Γιάννη Κομπότη, να απαρνηθεί τα ερυθρόλευκα και να φορέσει τη φανέλα του Λεβαδειακού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK