Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 21η αγωνιστική

Το πλήγμα με την υπόθεση Πουλίδο, για την υπέρβαση που επιχειρεί ο Λεβαδειακός και το πρόστιμο του Κομπότη, το τρενάκι του λούνα-παρκ, τα "γκάζια" που ήρθαν αργά, τα καρπούζια της Ξάνθης και ο Νομπόα που ενισχύει τον ΠΑΟΚ στο τεστ της Τούμπας. Γράφει ο Θέμης Καίσαρης.

Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 21η αγωνιστική

10. Παράδοση με την Κέρκυρα

Ο ΠΑΣ μπορεί να μην κερδίζει, αλλά δεν χάνει κιόλας. Δεν έχει νίκη στα τελευταία έξι ματς, αλλά έχει πέντε ισοπαλίες και μόλις μια ήττα. Αποκλείστηκε απ’τα Χανιά στο Κύπελλο χωρίς αυτό να φέρει την καταστροφή και υποδέχεται την Κέρκυρα, με την οποία έχει καλή παράδοση, αφού στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις την έχει νικήσει ισάριθμες φορές στους Ζωσιμάδες.

9. Κρίσιμο ματς στη Νέα Σμύρνη

Απ’τα τελευταία έξι ματς του Πανιωνίου, τα πέντε είναι απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Έναν αγώνα έδωσε η ομάδα του Ουζουνίδη με αντίπαλο ίδιων στόχων και έχασε με το βαρύ 3-0 απ’τον Πλατανιά στην Κρήτη. Με τον Πανθρακικό δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει το ίδιο και χρειάζεται νίκη εντός, εκεί που έχει μαζέψει 15 απ’τους 16 βαθμούς που έχει μέχρι τώρα, απέναντι σε μια ομάδα που χάνει μεγάλη δύναμή της μακριά απ’την Κομοτηνή.

8. Και το σερί συνεχίζεται

Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το φανταστεί στο ξεκίνημα, όταν η Καλλονή είχε τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στα πρώτα έξι ματς του πρωταθλήματος, είχε πάει 1-1 στην Τούμπα και είχε νικήσει εντός έδρας τον Παναθηναϊκό. Απίστευτο ή όχι, η Καλλονή αγνοεί τη νίκη για 11 αγωνιστικές.

Στη Λεωφόρο ήταν καλή στο δεύτερο ματς με τον Βλάχο στον πάγκο και κόντρα στον Αστέρα θα έχει τις επιστροφές των Γιορέντε, Κεϊτά και Χουάνμα.

7. Αντί για τρένο, τρενάκι του λούνα-παρκ

Η αστάθεια του Αστέρα συνεχίζεται. Νίκη με την Ξάνθη, ήττα στην Κέρκυρα. Νίκη με τον ΠΑΟΚ και μετά ισοπαλία με τον ΠΑΣ και ήττα με 3-1 στη Λιβαδειά. Νίκη με τον Πανιώνιο, οδυνηρός αποκλεισμός απ’τον Ηρακλή στο Κύπελλο. Εκτός γηπέδου ο Αστέρας συνεχίζει τις σωστές επιλογές, πήρε τον Ιγκλέσιας, κλείνει τον Γιάννου, αλλά το χορτάρι βγάζει γκρίνια και αμφισβήτηση, ακόμα και για τον Βεργέτη.

6. Τα “γκάζια” που ήρθαν αργά

Ήρθε και το πρώτο πραγματικό χαστούκι για τον Παναθηναϊκό. Μοιραίο ήταν πως όταν μετά από μήνες θα έρθει ένα πραγματικά δύσκολο ματς, με διακύβευμα και πίεση, δεν θα ανταπεξέλθει μια ομάδα που παίζει για να παίζει, χωρίς στόχους, χωρίς πίεση, με ευθεία γραμμή. Για πρώτη φορά ο Αναστασίου μπήκε σε σοβαρή αμφισβήτηση, για πρώτη φορά ο Αλαφούζος και η διοίκηση έβαλαν “γκάζια” και στους παίκτες.

Αργά, βέβαια, γιατί πλέον ο Παναθηναϊκός δεν έχει και τίποτα για να κυνηγήσει, πέρα απ’την πρώτη θέση των play-off. Έχει ενδιαφέρον το κλίμα στη Λεωφόρο με τον Πλατανιά, θα λείψει ο Ταυλαρίδης και μένει να δούμε πόσο και αν θα αγωνιστεί ο Νίνης.

5. Τεστ στην Τούμπα

Τρίτο σερί τεστ για τον Παναιτωλικό, μετά απ’τους αγώνες εκτός με τον Ολυμπιακό και εντός με τον Ατρόμητο. Δεν κέρδισε κανένα απ’τα δύο πρώτα, αλλά κόντρα στον Ατρόμητο ήταν πολύ καλύτερος και στα 90 λεπτά και αδικείται απ’το τελικό 1-1, άσχετα αν ισοφάρισε στο τέλος. Στην Τούμπα το έργο θα είναι πιο δύσκολο, κυρίως γιατί η ομάδα του Χάβου δεν έχει φορ κατάλληλο για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις, με τον βαρύ Άλβες να μην προσφέρει όσα έδινε ο Μορένο στην αρχή της σεζόν.

4. Με Νομπόα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ καλείται ξανά να προσπεράσει τον Ολυμπιακό και να του βάλει πίεση στον Κυριακάτικο αγώνα με τη Βέροια. Η ομάδα ξεκουράστηκε αφού δεν είχε αγώνα με τη Νίκη Βόλου, ούτε υποχρεώσεις στο Κύπελλο. Δύσκολα θα δούμε τον Κόστα, που έφερε ενθουσιασμό, αλλά μάλλον θα δούμε τον Νομπόα. Ο Τζιόλης είναι ακόμα τραυματίας, ο Κάτσε τιμωρημένος και ο Δικέφαλος θα χρειαστεί το παιχνίδι του deep-lying playmaker Νομπόα.

3. Τα καρπούζια της Ξάνθης

Η Ξάνθη έκανε σούπερ ουάου πρόκριση στη Λεωφόρο και επέστρεψε στην καλή φόρμα, που είχε χάσει μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα. Εκείνο το 4-2 είναι και η τελευταία της νίκη στη Σούπερλιγκ και μένει να δούμε αν η ομάδα του Λουτσέσκου μπορεί να διαχειριστεί δύο διοργανώσεις και να κάνει αποτελέσματα και μακριά απ’τα Πηγάδια.

Μοιάζει δύσκολο, αφού η Ξάνθη βασίζει πολλά στην τετράδα των Σολτάνι, Λουσέρο, Κλέιτον και Καπετάνου, που δεν έχουν αντικαταστάτες.

2. Η ώρα των βασικών

Ο Περέιρα είχε την ευκαιρία να δει και τα δεύτερα στους αγώνες με τον Τύρναβο, αλλά τώρα είναι ξανά η ώρα των βασικών. Με τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός ήταν ξανά “σφιχτός και τακτοποιημένος”, με τους παίκτες να βγάζουν ένταση και πίεση. Με την μπάλα βέβαια οι πλάγιοι δεν έδωσαν και πολλά και οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούν να έχουν το ερωτηματικό της παραγωγής φάσεων.

Στη Βέροια το τεστ θα είναι μάλλον πιο δύσκολο απ’αυτό στο Γεντί Κουλά, αν και η ομάδα του Γκρανέρο δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν. Η συντριβή στην Κέρκυρα έφερε πολλή γκρίνια, στο Κύπελλο αποκλείστηκε απ’τον Πανιώνιο και η Βέροια έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία έξι ματς.

1. Σοκ! Χωρίς Πουλίδο ο Λεβαδειακός

Σύμφωνα με τον Κομπότη δεν υπάρχει κανένας Ολυμπιακός και ο ίδιος έκλεψε τον Πουλίδο μέσα απ’τα χέρια των ερυθρόλευκων. Σύμφωνα με την Τίγκρες, οι Μεξικανοί δικαιώθηκαν στο CAS και για να αποκτηθεί ο Πουλίδο θα πρέπει να καταβληθεί ρήτρα 12 εκατομμυρίων ευρώ. Μεγάλο πλήγμα για την υπέρβαση που επιχειρεί ο Λεβαδειακός και σκόρπισε ενθουσιασμό σε όλη τη χώρα, αφού με τον Πουλίδο η ομάδα θα γινόταν σε λίγα χρόνια διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Σημαντικό ποσό για την κάλυψη της ρήτρας των 12 εκατομμυρίων του Πουλίδο εξασφαλίστηκε απ’την επιβολή προστίμου ύψους 40.000 ευρώ στους παίκτες για το διασυρμό απ’τον Απόλλωνα στο Κύπελλο. Μέχρι να μαζευτούν και τα υπόλοιπα λεφτά απ’τη μεγάλη μάζα του κόσμου του Λεβαδειακού, η ομάδα του Παντελίδη υποδέχεται χωρίς Κονέ και Μάντζιο την “καυτή” Ξάνθη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK