Τα ντέρμπι που μας έλειψαν

Μετά από κενό μερικών χρόνων θα δούμε (στα κανάλια Novasports) ξανά φέτος τα ντέρμπι της ΑΕΚ με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, αλλά και του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή. Δείτε 10 πράγματα από τα προηγούμενα αντίστοιχα ντέρμπι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Τα ντέρμπι που μας έλειψαν

Δύο σεζόν χωρίς τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και τρεις χωρίς το Ηρακλής-ΠΑΟΚ δεν είναι πολλές, είναι ένας ολόκληρος αιώνας. Επιτέλους ΑΕΚ και Ηρακλής επέστρεψαν στην Super League και την τρέχουσα σεζόν θα δούμε ξανά στα κανάλια της Novasports τα ντέρμπι που έχουμε ταυτιστεί με τα καλύτερα μας ποδοσφαιρικά χρόνια.

Για να μπούμε στο κλίμα των τριών μεγάλων ντέρμπι, δύο εκ των οποίων θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο (Ολυμπιακός-ΑΕΚ Σάββατο 17/10, 20:30 Novasports 1 και Ηρακλής-ΠΑΟΚ Κυριακή 18/10, 20:30 Novasports 1), θα κάνουμε μια αναδρομή στα μεγάλα αντίστοιχα ντέρμπι του παρελθόντος εστιάζοντας σε 10 πράγματα από αυτά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

1) Το γκολ του Καραγκιοζόπουλου

Αυτό το γκολ του Καραγκιοζόπουλου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό χάρισε στην ουσία το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ το 1989, βάζοντας τέλος σε μια "ανομβρία" 10 ετών για την "Ένωση".

2) Τον Σεμπάστιαν Λέτο

Τη σεζόν 2011-12 ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-2 την ΑΕΚ με δύο γκολ του Λέτο σε μια χρονιά που ο Αργεντίνος ήταν "δαιμονισμένος" και αν δεν τραυματιζόταν πριν το τέλος της χρονιάς ίσως να κατάφερνε με τα γκολ του να δώσει το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό.

3) Τον καταιγιστικό Ολυμπιακό στο 4-3 επί της ΑΕΚ

Τα ντέρμπι που μας έλειψαν
Αλεξανδρής, Φερούζεμ INTIME SPORTS

Σε εκείνο το ματς του 2002 που έδωσε στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ΑΕΚ έπαιζε για δύο αποτελέσματα και ότι προηγήθηκε στον αγώνα με 0-1.

4) Το αήττητο σερί του Ηρακλή

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ / 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE / ΑΛΙΟΥΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡIΚΟ
Ηρακλής MOTIONTEAM

Ακόμα και αν ο Ηρακλής τα τελευταία χρόνια δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση παραμένει από τον ΠΑΟΚ αήττητος στην έδρα του από την σεζόν 1997-1998!

5) Το 6-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ

Τα ντέρμπι που μας έλειψαν
INTIME SPORTS

Εξωπραγματικό σκορ για τα δεδομένα ενός ντέρμπι, ακόμα και αν η Ένωση δεν διένυε τότε τα καλύτερα της χρόνια.

6) Το γκολ του Λούι Τσάνκο

Το "μαγικό" γκολ του Σουηδού ήταν το 2ο γκολ από τα 3 που έβαλε η ΑΕΚ στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα με τον Παναθηναϊκό τον Οκτώβρη του 2005, τον οποίο κέρδισε τελικά με 3-0.

7) Την συγκλονιστική εμφάνιση του Νίνη

Στο ματς της σεζόν 2006-07 το σκορ στο 66' ήταν 0-4 με τον Νίνη -ο οποίος ήταν τότε 16 ετών- να έχει βάλει 2 γκολ και να έχει βγάλει 2 ασίστ.

8) Τα δάχτυλα του "Ρίμπο" στο 4-0

Τα ντέρμπι που μας έλειψαν
Ριβάλντο INTIME SPORTS

Ο Βραζιλιάνος δεν είχε φύγει με τον καλύτερο τρόπο από τον Ολυμπιακό το 2007 και στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με μια "μαεστρική" εμφάνιση οδήγησε την Ένωση στον θρίαμβο επί των "ερυθρολεύκων".

9) Τον Νίκο Λυμπερόπουλο κόντρα στον Παναθηναϊκό

Τα ντέρμπι που μας έλειψαν
Λυμπερόπουλος INTIME SPORTS

Ο Καλαματιανός επιθετικός από τη στιγμή που πήγε στην ΑΕΚ, σκόραρε σχεδόν σε κάθε παιχνίδι κόντρα στην παλιά του ομάδα, τον Παναθηναϊκό.

10) Το γκολ του Μίκυ Κουίν

Τα ντέρμπι που μας έλειψαν
Κουίν

Ο Άγγλος που πέρασε από τον ΠΑΟΚ την σεζόν 1995-96 κατάφερε να σκοράρει μόλις μια φορά με την φανέλα του "δικέφαλου" και αυτή ήταν στο 2-2 με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, όπου ισοφάρισε στο 82'.

Φέτος μας περιμένουν έξι αντίστοιχα ντέρμπι που θα μεταδοθούν ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια της Novasports και επειδή "ομάδα είναι μόνο μια" ελπίζουμε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές για να έχουμε να θυμόμαστε στο μέλλον. Πάμε να δούμε αναλυτικά αυτά του πρώτου γύρου:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ Σάββατο 17/10, 20:30 Novasports 1

Ηρακλής-ΠΑΟΚ Κυριακή 18/10, 20:30 Novasports 1

Παναθηναϊκός -ΑΕΚ Κυριακή 1/11, 19:30 Novasports

News 24/7

24MEDIA NETWORK