"Θα ξεχωρίζει στον Ολυμπιακό ο Καρίγιο"

Την γνώμη του πως ο Γκουίντο Καρίγιο θα ξεχωρίζει στο ρόστερ του Ολυμπιακού -σε περίπτωση που πατήσει λιμάνι- εξέφρασε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο, ο σκάουτερ του ΠΑΣ Γιάννινα στην Αργεντινή, Βασίλης Στάχτιαρης.

"Θα ξεχωρίζει στον Ολυμπιακό ο Καρίγιο"

Ο σκάουτερ του ΠΑΣ Γιάννινα στην Αργεντινή, Βασίλης Στάχτιαρης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομή «Το 10 το κακό» με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Για τις επιλογές του ΠΑΣ Γιάννινα από την αγορά της Αργεντινής: "Ο κύριος Χριστοβασίλης είναι ψαγμένος άνθρωπος στον χώρο και οι κινήσεις στον χώρο της Αργεντινής είναι στο ποσοστό του 75% με 80%".

Για την επιλογές του Αστέρα Τρίπολης από την ίδια αγορά: "Ο Αστέρας στην αγορά της Αργεντινής έχει μπει από το 2008 έχει άνθρωπο δικό του που είναι μάνατζερ και οι επιλογές του, έχουν βγει".

Για την περίπτωση του Γκουίντο Καρίγιο που απασχολεί τον Ολυμπιακό: "Ο Καρίγιο είναι ένα παιδί που έχει ανδρωθεί στην Εστουδιάντες. Τώρα εξελίσσεται, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Η Εστουδιάντες, έχει μία φιλοσοφία αμυντικογενής. Ο Καρίγιο είναι ένα παιδί που μπορεί να παίξει στην κόντρα αλλά και σε κλειστές άμυνες. Έχει και τα δύο πόδια. Μπορεί να παίξει ανάποδα στην εστία, να γίνει τοίχος στο 1-2 να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και είναι πολύ καλός σκόρερ. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για έναν επιθετικό που είναι πολύ καλός σκόρερ στην Αργεντινή. Σκοράρει σε ένα πρωτάθλημα που σε ποιότητα είναι το δεύτερο στον κόσμο μετά την Ισπανία. Παίκτες που σκοράρουν στην Αργεντινή μπορούν να σκοράρουν και στην Ελλάδα. Παραδείγματα είναι ο Μπλάνκο και ο Μπαράλες. Ο Ντομίνγκες έκανε 4-5 γκολ με την φανέλα της Ρίβερ και έρχεται στον Ολυμπιακό σαν χαφ και κάνει 14 γκολ. Αυτό είναι απόρροια και του κακού ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό έχει να κάνει με την οργάνωση".

Για το αν μπορεί να πάρει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό: "Σίγουρα μπορεί να πάρει φανέλα βασικού. Ποιοτικά θα είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Είναι ένα ποδοσφαιριστής που είναι στην εξέλιξη του. Δεν μπορούμε να βάζουμε το χέρι μας στο μάτι της κουζίνας και να λέμε θα κάνει αυτό. Φέτος πήγε στην Βιγιαρεάλ ο Βιέτο. Στην αρχή έπαιζε εικοσάλεπτα και στην συνέχεια της σεζόν έκανε 19 γκολ στο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Ο Καρίγιο είναι ένα τέτοιο παιδί που αν βρει τις συνθήκες θα αποδώσει. Ο Αργεντινός ασχολείται πολύ με το οικονομικό. Είναι μία αγορά εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών. Αν δείτε στην Ιταλία οι πρώτοι σκόρερ είναι Αργεντινοί. Στην Αγγλία ο πρώτος σκόρερ είναι Αργεντινός. Στην Ισπανία εκτός του Ρονάλντο ο ίδιος".

Για το ποιος παίκτης είναι το επόμενο μεγάλο όνομα από την αγορά της Αργεντινής: "Στην Αργεντινή οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης τους ξέρουν από τα 14-15. Αυτή τη στιγμή ο παίκτης που κάνει θραύση είναι ο σέντερ φορ της Ράσινγκ ο Μπόι. Εγώ δεν πιστεύω ότι ο Καρίγιο μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δαπανήσει στα 6-9 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρόεδρος ο Βερόν δεν έχει ανάγκη και η Εστουδιάντες πουλάει ακριβά. Επειδή είναι ο Γκαλέτι και είναι Εστουδιάντες και η νοοτροπία τους είναι ότι ο ποδοσφαιριστής από εκεί που θα βγει είναι οπαδός, παίζει βασικό ρόλο. Τον Καρίγιο 3-4 ομάδες από Ισπανία θα τον έχουν πλησιάσει. Η Μπενφίκα έχει καλό δίκτυο. Είναι και ο Ρούι Κόστα που έχει καλό δίκτυο. Είναι ο Ντα Σίλβα που έχει δίαυλο. Λόγω του Γκαλέτι ο Ολυμπιακός έχει κάποια τύχη. Τον Καρίγιο θα τον διεκδικήσουν ομάδες. Δεν είναι ένα παιδί που τον βρήκες έτσι, είναι δύσκολη περίπτωση. Μπορεί οι ελληνικές ομάδες να απλωθούν κάπως, να ταξινομήσουν τους παίκτες οικονομικά. Είμαστε πολύ πίσω από την Ευρώπη. Την λέξη σκάουτερ την μάθαμε την τελευταία πενταετία. Ήταν λίγο σούπα η κατάσταση στην Ελλάδα. Τώρα δείχνει ότι προσπαθούμε να οργανωθούμε. Η κρίση ωφελεί σε κάποιες στιγμές".

Για την κατάσταση στην Αργεντινή: "Η Αργεντινή έχει φτιάξει οικονομικά, εγώ είμαι εκεί γύρω στους 4-5 μήνες. Υπάρχει ένα στοιχείο που μας βολεύει. Ισχύει η παύση ανταλλαγής συναλλάγματος. Για παράδειγμα αν η αγοραστική αξία ενός ποδοσφαιριστή είναι στα 7 εκατομμύρια τότε πέφτει στα 5. αυτό είναι το κλειδί. Από θέμα οικονομικό δεν θα είναι εύκολη περίπτωση. Είναι ένας παίκτης που έχει προοπτική και μεταπώληση. Έχει στοιχεί που τον κάνουν αρεστό σε μία ομάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK