Την Πέμπτη η απόφαση για ξένο αρχιδιαιτητή

Το θέμα της διαιτησίας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Δ.Σ. της Super League την προσεχή Πέμπτη 24/7, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να αποφασιστεί αν τους ορισμούς και την εποπτεία των διαιτητών της κατηγορίας θα τα αναλάβει αρχιδιαιτητής από το εξωτερικό.

Την Πέμπτη η απόφαση για ξένο αρχιδιαιτητή

Όπως αναφέραμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας, οι συζητήσεις γύρω από τις αλλαγές που πρόκειται να υπάρξουν στην ελληνική διαιτησία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και το ενδιαφέρον από πλευράς Super League έγκειται στο κατά πόσο είναι εφικτό να έρθει στη χώρα μας ευρωπαίος αρχιδιαιτητής. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναλάβει την αξιολόγηση των διαιτητών της κατηγορίας, τους ορισμούς των διαιτητών στους αγώνες και γενικότερα την εποπτεία στη λειτουργία της διαιτησίας σε επίπεδο Super League.

Εμπόδιο τα χρήματα

Το θέμα αυτό θα απασχολήσει το Δ.Σ. του συνεταιρισμού που θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη 24/7, οπότε και αναμένεται να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Ένα ζήτημα που ασφαλώς θα απασχολήσει τις ΠΑΕ της κατηγορίας είναι και το κόστος μιας συνεργασίας με ξένο αρχιδιαιτητή, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα και το θέμα να μην προχωρήσει.

Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να πετάξει την "καυτή πατάτα" των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων από πάνω της, η ΕΠΟ έχει δώσει το "ok" για την υλοποίηση μιας τέτοιας αλλαγής στο χώρο της διαιτησίας και περιμένει την πρόταση της Super League για να προχωρήσει στη στελέχωση της νέας ΚΕΔ, με αποφάσεις που θα λάβει το Δ.Σ. της ομοσπονδίας πιθανότατα στις 31/7.

Πιέσεις για Μπριάκο

Πάντως οι Μπριάκος και Δούρος θεωρείται απίθανο να συνεχίσουν να είναι μέλη της Επιτροπής, αν και για τον πρώτο λέγεται ότι ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραμείνει ως απλό μέλος.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Football Leagueμ, η οποία επίσης θα πάρει υπό την ευθύνη της το κομμάτι της διαιτησίας που αφορά την κατηγορία. Ωστόσο, ο αρχιδιαιτητής που θα επιλεγεί για τους ορισμούς στη Β' Εθνική θα είναι Έλληνας και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/7.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League:

" Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 24/07/2014 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο και στις 15:30 θα διεξαχθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Super League. Τα θέματα Ημερήσιας διάταξης του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ως ακολούθως:

1. Θέματα Διαιτησίας και Συνυποσχετικού Διαιτησίας Ε.Π.Ο.

2. Έγκριση Αγωνιστικού και Τηλεοπτικού Προγράμματος 1ης και 2ης Αγωνιστικής Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ.

3. Γραφεία Συνεταιρισμού.

4. Χορηγικό-Διαφημιστικό Πρόγραμμα Super League.

5. Θέμα οφειλής προς Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

6. Διάφορα.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Έκτακτης Γενική Συνέλευσης έχουν ως ακολούθως:

1. Προκήρυξη Πρωταθλήματος Νέων Κ20.

2. Διάφορα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK