Τι περιμένει ο Κοντονής από τη Superleague την Τετάρτη

Το κλίμα στη συνάντηση Κοντονή-Αλαφούζου-Μαρινάκη ήταν καλό, αλλά όχι τόσο καλό ώστε να ισχυριστεί κανείς με σιγουριά ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει όπως και να έχει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τι περιμένει ο Κοντονής από τη Superleague την Τετάρτη
INTIME SPORTS

Στο ραντεβού που θα έχει με τους επικεφαλής της Superleague και της ΕΠΟ ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα βάλει μία τετράδα θεμάτων για τα οποία θα ζητήσει συγκεκριμένες και χειροπιαστές δεσμεύσεις από τις ομάδες.

Το πρώτο έχει να κάνει με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μέτρο στο οποίο ο κ. Κοντονής επιμένει πολύ. Αλλωστε το έχει θέσει από την αρχή με απολυτότητα. Το νέο πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αν έστω και μία ομάδα δεν διαθέτει την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή.

Το δεύτερο αφορά τις λέσχες φιλάθλων και εδώ πραγματικά υπάρχει πρόβλημα. Οι ομάδες ενώ δίνουν το ΟΚ ώστε να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο και να προχωρήσουν άπαντες στη λύση των λεσχών, δεν επιθυμούν να αναλάβουν τη νομική ευθύνη για τυχόν επεισόδια των μελών τους όπως το προβλέπει ο νόμος.

Χωρίς αυτή τη δέσμευση όμως, το άρθρο για τις λέσχες δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς ουσιαστικά δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με το καθεστώς των συνδέσμων.

Τα δύο τελευταία θέματα στα οποία περιμένει δέσμευση ο Υφυπουργός είναι η αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα και η τήρηση των ήδη συμφωνηθέντων. Οπως προείπαμε, ο κ. Κοντονής περιμένει χειροπιαστά πράγματα. Και αν δεν τα δει, δεν θα διστάσει να τραβήξει ξανά την πρίζα.

Διαβάστε ακόμη

Τι έγινε στη συνάντηση Μαρινάκη-Αλαφούζου

News 24/7

24MEDIA NETWORK