Τι τρέχει με τον Χιμένεθ στην ΑΕΚ

Δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του στην “Marca” αυτή την φορά και σε ερώτηση για το μέλλον του Αραούχο, ο Μανόλο δημιούργησε αβεβαιότητα και για το δικό του μέλλον. Γιατί δεν ανησυχούν στην ΑΕΚ, τι τους είπε μετά την διάσταση που πήρε το θέμα, ποια ήταν η πλήρης δήλωσή του

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Κάτι τρέχει με τον Μανόλο... Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την "υπόθεση Χιμένεθ" στην ΑΕΚ. Και εξηγούμεθα: σύμφωνα με τη διαρροή που υπήρξε από την ΠΑΕ, πριν ακόμη την έναρξη των πλέι οφ, ο Ισπανός τεχνικός θα συνεχίσει και την νέα σεζόν στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο. Ουσιαστικά ήταν μια ενημέρωση πως η Ένωση θα ενεργοποιήσει την (δική της) οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του Μανόλο ως το καλοκαίρι του 2018.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει δώσει τα χέρια με τον Μανόλο Χιμένεθ για αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου (και όσοι γνωρίζουν τον "τίγρη" ξέρουν πως δεν παίρνει πίσω τον λόγο του).

Τα... περίεργα όμως, ξεκινάνε από την στιγμή που ο προπονητής της ΑΕΚ αρχίζει να δίνει συνεντεύξεις στην χώρα του. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε στην «laparadinha.com», σε ερώτηση όμως, όχι για τον ίδιο αλλά για το αν εκτός του Ντίντακ υπάρξουν στην ΑΕΚ της ερχόμενης περιόδου κι άλλοι Ισπανοί παίκτες.

«Καταρχήν να σας πω πως υπάρχει μια κατ’αρχήν συμφωνία με την ΑΕΚ. Δεν είναι επίσημο, όμως έχω δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο. Τώρα πρέπει να μιλήσω με τον ατζέντη και τον δικηγόρο μου για να κλείσουμε τα πάντα. Σίγουρα θέλω να έχω μια ανταγωνιστική ομάδα με φιλοδοξίες..."

Για να ακολουθήσει σήμερα στην "Marca" και στο ρεπορτάζ της Λας Πάλμας συνέντευξη του Μανόλο Χιμένεθ επικεντρωμένη στον Σέρχιο Αραούχο. Και σε αυτή ,λοιπόν, εμφανίστηκε αινιγματικός - για την ακρίβεια ο ίδιος έριξε σκιές - για το μέλλον του στην ΑΕΚ. Μάλιστα πάλι η ερώτηση δεν είχε να κάνει με τον... Χιμένεθ, απλώς του ζητήθηκε να κάνει μια πρόβλεψη για το αν ο Αραούχο θα μείνει στην Ελλάδα ή θα επιστρέψει στην Πριμέρα Ντιβιζιό ν!Εκεί, λοιπόν, πρώτα ενημέρωσε πως παρότι υπάρχει οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του με την ΑΕΚ για ακόμη ένα χρόνο, δεν ξέρει καν αν θα συνεχίσει ο ίδιος. Μάλιστα στο ξεκίνημα της συνέντευξης, όσον αφορά στο δικό του μέλλον παραδέχθηκε πως έχει αφήσει πολλά πράγματα στην μέση στην Ισπανία αλλά για να επιστρέψει θα πρέπει να υπάρξει κάποιο "όμορφο πρότζεκτ"!

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
jimenez EUROKINISSI SPORTS

Η... ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΡΑΟΥΧΟ

Παρεμπιπτόντως η γνώμη του Χιμένεθ για τον Αραούχο είναι πως δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ. Το πιο... εντυπωσιακό; Η επισήμανση πως θα είναι ηλίθιος (!) ο Αραούχο αν δεν εκμεταλλευτεί την νέα ευκαιρία που θα του δώσει η Λας Πάλμας (την οποία χαρακτηρίζει "σημαντική ομάδα") και η παραδοχή - αποκάλυψή του πως τον έχει συμβουλέψει πολλές φορές πάνω σε αυτό!! Ακόμη και έτσι να είναι, όταν είσαι προπονητής της Ένωσης δεν τα λες δημόσια κι αποφεύγεις τις... δημόσιες σχέσεις στην χώρα σου.

Στις 11 Μαϊου πάντως, στην κάμερα της Nοva, είχε πει για το συμβόλαιο του: "υπήρχε οψιόν ενός ακόμα χρόνου και η διοίκηση την έχει ενεργοποιήσει. Εγώ επίσης ήθελα πολύ να παραμείνω στην ΑΕΚ. Σε λίγες μέρες, ή όποτε γίνει χωρίς βιασύνη, αφού πρώτα θα έχουμε επικεντρωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι, η συμφωνία μας θα οριστικοποιηθεί".

Στο δια ταύτα, η εύλογη απορία είναι αν έχει αλλάξει κάτι για τον Μανόλο Χιμένεθ. Κάποιες ερμηνείες που μπορεί να δοθούν; Ή οτι στέλνει μήνυμα (πίεσης) στην διοίκηση Μελισσανίδη για να επισπεύσει την διευθέτηση των όποιων ανοιχτών λεπτομερειών υπάρχουν για να πέσουν οι υπογραφές και να νιώσει σίγουρος ή στέλνει μηνύματα στην πατρίδα του σε ομάδες της Πριμέρα που ξέρει πως ψάχνουν προπονητή και τον έχουν στα υπ΄όψιν τους. Εκτός κι αν όλα αυτά έχουν να κάνουν απλά και μόνο με τον γνωστό εκρηκτικό χαρακτήρα του...

ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΕΚ

Λόγω της διάστασης που πήρε η συγκεκριμένη δήλωση του Χιμένεθ, στην ΑΕΚ κινητοποιήθηκαν και μίλησαν με τον Ισπανό τεχνικό. Με τον τελευταίο να υποστηρίζει ότι ήταν μια συνέντευξη που αφορούσε κατά 90% τον Αραούχο και κάποια στιγμή τον ρώτησαν και για εκείνον.

Διευκρινίζοντας μάλιστα ο Μανόλο Χιμένεθ πως η πλήρης απάντηση που τους έδωσε (στην “Marca”) ήταν η εξής: “Έχω οψιόν για ένα ακόμα χρόνο συνεργασίας με την ΑΕΚ. Έχω δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο για την παραμονή μου. Δεν έχω υπογράψει ακόμα, αλλά ο λόγος μου είναι πάνω από οποιαδήποτε υπογραφή. Περιμένω απλώς να έρθει στην Αθήνα ο μάνατζερ μου για να ολοκληρωθεί η συμφωνία».

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ στην "Marca":

"Μας μένουν τρία ματς πολύ σημαντικά (η συνέντευξη έγινε πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης). Είμαστε με χαμηλή μπαταρία κάτι φυσιολογικό σε αυτό το σημείο, αλλά με πιθανότητες να παίξουμε στο Champions League ή στο Europa League. Είναι ζωτικό σημείο για τη σεζόν, μιας και τελείωσε το πρωτάθλημα. Τώρα, οι τέσσερις πρώτοι παίζουμε playoffs για να δουν ποιοι θα παίξουν στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης σεζόν.

Είμαι καλά, αισθάνομαι ότι με σέβονται ως τεχνικό. Θα επέστρεφα στην Ισπανία γιατί έχω αφήσει πολλά πράγματα, αλλά αυτό θα συμβεί όταν θα υπάρχει όμορφο πρότζεκτ. Εκεί υπάρχει περισσότερη έλλειψη σεβασμού στο επάγγελμα του προπονητή".

Σχετικά με τον Σέρχιο Αραούχο:

"Για εμάς, σίγουρα, είναι πολύ σημαντικός. Είναι λίγο... "ακανόνιστος", υπάρχουν ημέρες που είναι κι άλλες που του κοστίζει να "κουμπώσει" (στην ομάδα).

Έχει τη θέληση, αλλά όχι τη δύναμη (δεν εξαρτάται από τον ίδιο η παραμονή του), αλλά πιστεύω ότι θα φύγει από την ΑΕΚ από τη μεγάλη πόρτα (όχι από την πίσω πόρτα).

Έφθασε στην Ελλάδα με χαμηλό ηθικό, όπως όλοι ξέρουν. Ήρθε σε κακή ψυχολογική κατάσταση και με έλλειψη ανταγωνιστικού ρυθμού. Αλλά, γρήγορα προσαρμόστηκε στην ομάδα και τη ζωή στην Ελλάδα. Πήρε ρυθμό σε φυσική κατάσταση κι έκανε καλά ματς. Συνάντησα ένα παιδί επηρεασμένο από ο,τι συνέβη, το οποίο όμως ήρθε με όρεξη να κατακτήσει τον κόσμο.

Ήμουν οκτώ χρόνια στις κατώτερες ηλικιακές κατηγορίες της Σεβίλλης και ήρθα αντιμέτωπος με μερικά προβλήματα της ηλικίας του. Υπάρχουν παιδιά που θέλουν αγάπη και ειδική προσοχή. Σέβομαι τους τρόπους προπόνησης των άλλων συναδέλφων αλλά προσπαθώ να αντιμετωπίζω τον κάθε ποδοσφαιριστή με συγκεκριμένο κριτήριο. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένας κόσμος και πρέπει να ξέρεις να τον διαχειρίζεσαι.

Μίλησα μαζί του ξεκάθαρα από την πρώτη ημέρα. Κι έπαιξα πολύ στοιχηματίζοντας σε αυτόν, αλλά δεν με εξαπάτησε. Ήξερα ότι είχε την ευκαιρία να φύγει από τη Λας Πάλμας και να τα πάει καλά. Τώρα μπορεί να επιστρέψει στο νησί (Κανάρια Νησιά) με άλλη οπτική γωνία κι άλλο κίνητρο.

Μου τα είπε όλα από την πρώτη στιγμή. Ήταν ώριμος και είχε συναίσθηση των λαθών που διέπραξε. Ήξερε τι έκανε κακά. Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη, κι αυτός που δεν το πιστεύει ας ρίξει τον πρώτο λίθο. Νομίζω ότι ο Σέρχιο είχε συναίσθηση του γεγονότος ότι έπρεπε να αλλάξει τη ζωή του και τα κατάφερε. Είναι ένας παίκτης, τον οποίον μπορεί να πάρει πίσω η Λας Πάλμας. Σε αυτή τη μεγάλη ομάδα μπορεί να έχει μια δεύτερη ευκαιρία και επειδή μιλώ μαζί του, έχει τη διάθεση να την εκμεταλλευτεί

Τώρα είμαστε σε ένα στάδιο της διοργάνωσης στο οποίο παίζουμε τη ζωή μας και τον χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ. Είναι δύσκολα γι' αυτόν αυτά τα ματς, γιατί δεν ξέρει εάν έχει το μυαλό του εδώ ή στη Λας Πάλμας.

Έχει χαμηλώσει τον πήχη του, γιατί τον είχε ψηλά παλαιότερα. Ελπίζω να μας δώσει ένα χεράκι σε αυτά τα τελευταία ματς. Είναι δύσκολο να έχει ψυχρό αίμα όταν κάθε ημέρα γίνεται σπέκουλα για το μέλλον σου. Αλλά ελπίζω σε μια τελευταία βοήθεια από τον Αραούχο".

Για το αν θα μείνει του χρόνου ο Αραούχο στην ομάδα:

"Έχω μια οψιόν για μια ακόμη χρονιά, οπότε δεν ξέρω καν εάν θα συνεχίσω εγώ. Ο Σέρχιο είναι αγαπητός εδώ, αλλά δεν νομίζω ότι θα συνεχίσει. Πρέπει να επιστρέψει στη Λας Πάλμας και μετά θα δούμε τι θα αποφασίσει η ομάδα. Στο νησί είναι πολύ σημαντικός, αρκεί να θυμηθούμε την άνοδο στην Primera. Αυτός ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει. Του το έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία που έχει ξανά. Η Λας Πάλμας είναι σημαντική ομάδα, θα είναι ηλίθιος εάν δεν εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα ευκαιρία".

*Σημειώνεται πως η συνέντευξη δόθηκε πριν από τον αγώνα της Λεωφόρου απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 1-0.

Β.ΛΙΑΣ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK