Τίθεται σε εφαρμογή το 4-4-2 του Μοράις

Το 4-4-2 του Ζοζέ Μοράις με Αραβίδη-Πέκχαρτ επιθετικό δίδυμο δεν αφορά μονάχα το παιχνίδι Κυπέλλου με την Κέρκυρα. Οι σκέψεις του Πορτογάλου.

Τίθεται σε εφαρμογή το 4-4-2 του Μοράις

Στο ντεμπούτο του ο Ζοζέ Μοράις δεν έδειξε μεγάλη διάθεση για αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που παρέταξε ο Τιμούρ Κετσπάγια στον αγώνα της Λάρισας.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την προσέγγιση ήταν συγκεκριμένες και εξηγήσιμες με την κοινή λογική. Αφενός οι πολλές -και σημαντικές- απουσίες δεν άφηναν μεγάλα περιθώρια ευελιξίας αφετέρου ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήθελε να μπερδέψει το σύνολο, ειδικά από τη στιγμή που δείχνει να βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.

ΤΟ ΑΜΕΣΟ 4-4-2

Το 4-3-3 ή 4-1-4-1 (με έναν κόφτη στο κέντρο και δύο εσωτερικούς) ήταν το σύστημα που επέλεξε ο Μοράις στο ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Πανιώνιο χωρίς να διστάσει να το μετατρέψει σε 4-4-2 όταν η ομάδα του έψαχνε περισσότερο το γκολ.

Μία από τις επιλογές του που συζητήθηκαν ήταν, αναμφίβολα, η είσοδος του Πέκχαρτ στη θέση του -θετικού στο ματς- Αραβίδη. Ακόμη και εκεί πάντως υπήρχε λογική, καθώς ο Πορτογάλος διαπίστωσε την αδυναμία της ΑΕΚ να επιτεθεί από τον άξονα και εναπόθεσε τις ελπίδες του στο φόρτωμα με... ύψος στην αντίπαλη περιοχή και στην τροφοδότηση από τα πλάγια, άσχετα αν ούτε αυτή ήρθε.

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ "ΓΕΡΟΥ" ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο αγώνας με τον Πανιώνιο ανήκει πλέον στο παρελθόν και η ΑΕΚ ψάχνει στο άμεσο μέλλον ορισμένα βασικά πατήματα προκειμένου να βρει τον βηματισμό της και να αποκτήσει σταθερότητα. Η κατάσταση δεν είναι η ευκολότερη δυνατή με δεδομένο ότι ο προπονητής της βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής στο νέο του εργασιακό περιβάλλον. Τώρα μαθαίνει το κλαμπ, τους ανθρώπους του και προσπαθεί να εντοπίσει τα δυνατά χαρτιά και κυρίως τις αδυναμίες του.

ΤΟ 4-4-2 ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Σε πρώτη φάση και αρχής γενομένης από τον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Κέρκυρα ο Ζοζέ Μοράις προσανατολίζεται σε ένα 4-4-2 με τον Αραβίδη και τον Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης προκειμένου να διαπιστώσει πώς λειτουργεί η εν λόγω διάταξη. Θέλει της λίγο χρόνο και να βγάλει συμπεράσματα. Ο τεχνικός της Ένωσης κάνει κάποιες γενικές σκέψεις χωρίς να απορρίπτει τη συχνή χρησιμοποίηση του 4-4-2 σε αγώνες των οποίων οι συνθήκες το απαιτούν. Αν, δηλαδή, η ομάδα χρειάζεται πίεση ψηλά και γεμάτη περιοχή, τότε όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος δεν θα το… πολυσκέφτεται.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η 11ΑΔΑ

Κόντρα στους "Φαίακες", πάντως, τα πράγματα είναι ευδιάκριτα σε ό,τι έχει να κάνει με την αρχική 11άδα, τουλάχιστον αυτή που ο Μοράις δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση στα Σπάτα.

Ο Μπάρκας θα κάνει επίσημο ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια και ο Ντίας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Και οι δύο παίζουν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Γκάλο επιστρέφει στην 11άδα και στο δεξί άκρο, ενώ οι Λαμπρόπουλος-Κολοβέτσιος θα είναι -όπως όλα δείχνουν- το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η Γαλανόπουλος έπαιξε δίπλα στον Σιμόες. Πάει για πρώτη φορά πάει για βασικός ο μικρός, ενώ ο Πορτογάλος επιστρέφει στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή.

Στο αριστερό φτερό της επίθεσης επιστρέφει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, στο δεξί παραμένει -όπως και στα δύο τελευταία ματς- ο Βαγγέλης Πλατέλλας ενώ στην επίθεση θα παίξουν μαζί οι Αραβίδης-Πέκχαρτ, δεδομένης και της απουσίας του Ούγκο Αλμέιδα από την αποστολή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK