Το "αγκάθι" της Τούμπας για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει αποτύχει φέτος σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν τα "στραβά" αποτελέσματα που είχε μέσα στην Τούμπα. Διαβάστε αναλυτικά.

Το "αγκάθι" της Τούμπας για τον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Η ήττα (0-1) από τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά αποτέλεσε την ταφόπλακα στα σχέδια που έκανε ο ΠΑΟΚ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Ο "Δικέφαλος" για δεύτερο συνεχόμενο ματς μετά από αυτό κόντρα στον Αστέρα (0-0), δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και έτσι είχε άλλη μία απώλεια βαθμών μέσα στο "σπίτι" του.

Την τρέχουσα σεζόν ο ΠΑΟΚ είναι γεγονός ότι έχει "πληγωθεί" πολλές φορές μέσα στην Τούμπα και πολλά άσχημα εντός έδρας αποτελέσματα έχουν παίξει τον ρόλο τους ώστε ο "Δικέφαλος" να αποτύχει στο πρωτάθλημα (στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος από πρώτος στη βαθμολογία τελικά τερμάτισε τρίτος ενώ ο στόχος της πρώτης θέσης στα πλέι οφ έχει κάνει "φτερά"), στο Κύπελλο (αποκλείστηκε από πολύ νωρίς) και στο Europa League (κατά την φάση των ομίλων δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση).

"Πέταξε" συνολικά 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα

Ας θυμηθούμε... Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ είχε 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. "Πέταξε" δηλαδή 14 βαθμούς μέσα στην Τούμπα (ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μέσα στην έδρα τους έχασαν πέντε βαθμούς) ενώ όσον αφορά τα πλέι οφ, ο "Δικέφαλος" με την ισοπαλία κόντρα στον Αστέρα και την ήττα απέναντι στον Παναθηναϊκό έχει χάσει ήδη πέντε βαθμούς σε αγώνες στη Θεσσαλονίκη.

"Στραβά" εντός έδρας αποτελέσματα σε Κύπελλο και Europa League

Οσο για το Κύπελλο; Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ είχε έρθει ισόπαλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 1-1 και αυτό το ματς τον έβαλε σε μεγάλους μπελάδες όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τελικά οι "ασπρόμαυροι" αποκλείστηκαν αφού στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα (προκρίθηκε αυτή με 4 βαθμούς έναντι 2 του ΠΑΟΚ) ήρθαν ισόπαλοι (0-0), αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν έφταναν σε εύκολη νίκη απέναντι στην ομάδα του Πετράκη (αυτό γιατί υπήρχε η παράμετρος της καλύτερης επίθεσης σε περίπτωση ισοβαθμίας).

Πάμε και στο Europa League... Ο "Δικέφαλος" ήθελε την νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με την Γκινγκάμπ για να προκριθεί, ωστόσο έχασε με 1-2 στην Τούμπα και έτσι ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις (προκρίθηκαν τελικά οι Γάλλοι). Με λίγα λόγια, οι επιδόσεις του ΠΑΟΚ φέτος στην έδρα του αποτέλεσαν "αγκάθι" για να κάνει κάτι... καλό στις διοργανώσεις που συμμετείχε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK