Το κυβερνητικό σχέδιο για τις 120, η δυσκολία και η στάση του Μαξίμου

Ποιες παραμέτρους εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της ένταξης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ποια είναι τα μεγάλα εμπόδια και η δυσκολία του εν λόγω εγχειρήματος και γιατί η όποια κίνηση χρειάζεται χειρισμό χειρουργικής ακρίβειας.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η ένταξη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού και κατά συνέπεια στη ρύθμιση των 120 δόσεων δεν αποτελεί μία εύκολη υπόθεση ούτε είναι κάτι που μπορεί να "τρέξει" άμεσα. Και οι λόγοι είναι απολύτως συγκρεκριμένοι.

Οντως, όπως ανέφερει και το σχετικό σαββατιάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας "Live Sport", η συγκεκριμένη λύση βρίσκεται στο μυαλό των κυβερνώντων και προσωπικά του Γιώργου Βασιλειάδη εδώ και αρκετό καιρό. Για την πιθανότητα της σχετικής διεξόδου μάλιστα έχει ενημερωθεί και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ομως, οι σκόπελοι παραμονεύουν και δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν. Πρώτα απ' όλα είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου. Προσώρας καμία ΠΑΕ δεν έχει ενταχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση, άλλωστε μιλάμε για εταιρίες "ειδικής νομικής σύστασης".

Ακόμα όμως και αν τα νομικά εμπόδια ξεπεραστούν, υπάρχουν και άλλα. Το πρώτο και κύριο ακούει στο όνομα τρόικα: Ως γνωστόν, η Ελλάδα εξακολουθεί να πορεύεται οικονομικά μέσα στους κόλπους του τρίτου μνημονίου. Για να ενταχθεί λοιπόν στη ρύθμιση ο Παναθηναϊκός (και όποια άλλη ΠΑΕ πιθανώς θα ήθελε) θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η έγκριση των δανειστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Υπάρχει πάντα και ο παράγοντας UEFA. Oυδείς μπορεί να γνωρίζει αυτήν την ώρα αν η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία μπορεί να δώσει αδειοδότηση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ακόμα και αν αυτή ενταχθεί στη ρύθμιση. Θα παίξει ρόλο αναμφισβήτητα ρόλο και το timing της ένταξης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν το Σάββατο ότι πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει δυσκολίες και η οποία δεν αφορά μονάχα την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Υπάρχει, όπως καταλαβαίνετε, και ένα σχετικός άγχος να μην δωθούν πατήματα να πιστέψουν κάποιοι ότι η κυβέρνηση βάζει πλάτη για να σωθεί μία χρεωκοπημένη ΠΑΕ.

Οι καιροί είναι πονηροί, οι ισορροπίες λεπτές και κάθε κίνηση χρειάζεται μεγάλη προσοχή πριν "ξεδιπλωθεί" στο γήπεδο των πρωτοβουλιών.

Κάτι τελευταίο: Οπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, στο Μαξίμου υπάρχει σχετική ανησυχία για το... παναθηναϊκό ζήτημα. Κυβερνητικοί παράγοντες προτείνουν στον Πρωθυπουργό να επισπεύσει την όποια κίνηση για λύση, υπάρχουν όμως και αυτοί που του εισηγούνται ότι δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται. Οψόμεθα, λοιπόν, για τις εξελίξεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK