Το μεγάλο πρόβλημα των νέων play offs

Σε 46 εβδομάδες η Super League θα πρέπει να χωρέσει 40 αγωνιστικές! Θα τα καταφέρει;

Το μεγάλο πρόβλημα των νέων play offs

Η Super League αλλάζει σελίδα με τη μείωση των ομάδων σε 14 από την περίοδο 2018-19 και με τα play offs στις θέσεις 1-6 για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ένα χρόνο νωρίτερα. Παρόλα αυτά η υλοποίηση των αγώνων κατάταξης με τη νέα μορφή τους μόνο εύκολη δεν θα είναι την πρώτη σεζόν.

Αγώνες κατάταξης στις θέσεις 1-6 συνεπάγεται μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών, οι οποίες θα "κουμπώσουν" στις 30 της κανονικής περιόδου. Την επόμενη περίοδο δηλαδή, θα γίνουν συνολικά 40 αγωνιστικές, τέσσερις περισσότερες από την τρέχουσα σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2018, όμως, θα γίνει το Μουντιάλ στη Ρωσία (η σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου) και το dead line για τις ομάδες είναι η 26η Μαΐου, ημερομηνία που θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League. Αν, μάλιστα, έχει προκριθεί η Εθνική Ελλάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μίχαελ Σκίμπε λογικό είναι να θέλει τους διεθνείς στη διάθεσή του νωρίτερα.

Το πρόβλημα που θα κληθούν να λύσουν στην Super League όταν θα βγάλουν το καλεντάρι για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι ότι θα πρέπει να χωρέσουν στο διάστημα από 20 Αυγούστου 2017 (που προφανώς θα γίνει η σέντρα του πρωταθλήματος) μέχρι τις 26 Μαΐου 2018: τις 30 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα και τις 10 αγωνιστικές των play offs. Σύνολο δηλαδή: 40 ημερομηνίες (Κυριακές και Τετάρτες).

Αν συνυπολογιστούν όμως (και αφαιρεθούν):

- Οι 10 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας (τρεις για την φάση των ομίλων "32", δύο για την φάση των "16", δύο για τα προημιτελικά, δύο για τα ημιτελικά και τον τελικό)

- Τα ευρωπαϊκά Κύπελλα μέχρι την φάση των "16" του Europa League, με οδηγό την εφετινή πορεία του Ολυμπιακού

- οι ημερομηνίες της FIFA με τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Μουντιάλ (4 αγώνες), τα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά (2 αγώνες) και τα φιλικά προετοιμασίας

- οι γιορτές

τότε από τις 81 ημερομηνίες (Κυριακές και Τετάρτες) που υπάρχουν στο διάστημα από 20/8 έως 25/5, οι διαθέσιμες ημερομηνίες για την κανονική περίοδο και τα play offs είναι 46 στις οποίες πρέπει να χωρέσουν 40 αγωνιστικές.

Με απλά λόγια την επόμενη περίοδο, οι ομάδες θα έχουν συνεχόμενα παιχνίδια σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και όποιος αντέξει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK