Το μήνυμα σε Ομάρ και μια 11άδα μεταγραφές!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος ακτινογραφεί όλα τα ονόματα που ακούγονται στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Τι πραγματικά συμβαίνει με Μολέδο, Πεδράο, Λεμά, Μασούρα, Τόμασον, Κλέμπερ, Φαμπρίσιο, Λίνερ και τι «παίζει» με Ελαμπντελαουί, Φέτφα, Μιραλάς...Ολα στο πιάτο σας.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÉÅÊÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / RIJEKA - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
Omar EUROKINISSI

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το πρώτο κύμα μεταγραφών στον Ολυμπιακό μετά τους Χριστοδουλόπουλο, Μάνο και Μαντί Καμαρά θα ξεκινήσει από τον αριθμό 8 και θα καταλήξει στο 11! Στις πρώτες κουβέντες που έγιναν στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ παρουσία και του προπονητή Πέδρο Μαρτίνς αποφασίστηκε να ενισχυθεί η ομάδα στις θέσεις που ακολουθούν. Για την άμυνα, θα γίνει κίνηση για έναν βασικό στόπερ (με βασικούς υποψήφιους τους Μολέδο, Πεδράο) και δύο δεξιά μπακ, καθώς και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί των 900 χιλιάδων ευρώ ετησίως (βάσει του νέου συμβολαίου που υπέγραψε πέρυσι) έχει ενημερωθεί να βρει ομάδα. Είναι σε εξέλιξη, λοιπόν, η αναζήτηση για έναν βασικό κι έναν αναπληρωματικό οπισθοφύλακα, ενώ στα αριστερά υπάρχει επάρκεια με τους Κούτρη, Χατζισαφί και Τσιμίκα.

Αναφορικά με τη ρεζέρβα για τα δεξιά, συνεχίζεται η κουβέντα με την ΑΕΛ για τον Γιάννη Μασούρα, αλλά αν η διοίκησή της συνεχίσει με τόσο υψηλές απαιτήσεις (άνω του εκατομμυρίου), είναι πολύ πιθανό να προωθηθεί ως λύση ο Μανώλης Σάλιακας (21) που έκανε καλή σεζόν με τη φανέλα του Κισσαμικού (24 ματς, 5 γκολ, 4 ασίστ).

Η "ΣΦΗΝΑ" ΛΕΜΑ

Στις θέσεις των στόπερ νεότερα δημοσιεύματα θέλουν υποψήφιο και τον Αργεντινό Κριστάν Λεμά, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Μπελγκράνο. Στο φετινό πρωτάθλημα σε 22 συμμετοχές πέτυχε 8 (!) γκολ, τα περισσότερα με κεφαλιές από φάσεις με στημένη μπάλα. Οι ίδιες πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν και τη Σεβίλλη να τον έχει στη λίστα της. Για τον Μολέδο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και σε περίπτωση δανεισμού ισχύει η ρήτρα των δύο εκατομμυρίων που πρέπει να εισπράξει ο Παναθηναϊκός, άρα η μοναδική περίπτωση για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παίξει στον Ολυμπιακό, είναι να μείνει προηγουμένως ελεύθερος, με το αζημίωτο φυσικά.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ

Για τη μεσαία γραμμή θα υπάρξει από –μίνιμουμ- μία προσθήκη στις θέσεις «6», «8» και «10». Για τη μεσαία γραμμή ως 8άρι παίζει με πιθανότητες η περίπτωση του 24χρονου Κροάτη Τόμασον της Ναντ, ο οποίος μένει ελεύθερος. Για back up του Κώστα Φορτούνη στο ρόλο του οργανωτή εξετάζεται κυρίως και η πιθανή επιστροφή του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος, ωστόσο, μπορεί να αγωνιστεί και στις πτέρυγες. Για τα δύο «φτερά» μετά από την απόκτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου θα υπάρξουν τουλάχιστον άλλες δύο προσθήκες, ενός δεξιοπόδαρου κι ενός αριστεροπόδαρου ακραίου. Για την επίθεση, θα υπάρξει αρχικά μία μεταγραφή που θα καλύψει τη θέση του «φευγάτου» Τζούρτζεβιτς, ενώ πιθανότατα θα γίνει και δεύτερη μιας και η παρουσία του Ανσαριφάρντ στο Μουντιάλ της Ρωσίας πιθανότατα θα φέρει και καλή πρόταση για πώληση του Ιρανού φορ.

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Σχετικά με τη γραμμή κρούσης, παίζουν με αυξημένες πιθανότητες οι περιπτώσεις του 28χρονου Κλέμπερ (ελεύθερος από την Εστορίλ), αλλά και του Φαμπρίτσιο της Πορτιμονένσε (15 γκολ φέτος), ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και πιο πίσω, ως 10άρι ή περιφερειακός κυνηγός.

Από ‘κει και πέρα, ο αποκλεισμός του Κέβιν Μιραλάς από την αποστολή του Βελγίου για το Μουντιάλ της Ρωσίας, περιορίζει τις επιλογές του αγγλικού συλλόγου για να βρει το χρήματα που ψάχνει και κάποιοι δεν αποκλείεται αυτό το «κεφάλαιο» να ξανανοίξει για τον Ολυμπιακό όσο περνούν οι μέρες και ωριμάζουν οι συνθήκες.

Προσθήκη, αν δεν ανανεωθεί τελικά το συμβόλαιο του Σίλβιο Προτό, θα γίνει και για έναν ακόμη τερματοφύλακα. Το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ο Αντόνιο Ντοναρούμα της Μίλαν δεν συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες, καθώς αμείβεται με ένα εκατομμύριο, ενώ πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι οι συμβάσεις με τους κίπερ να μην ξεπεράσουν τις 500.000 ετησίως.

ΛΙΝΕΡ Ο ΑΝΤΙ-ΣΤΕΡΓΑΚΗΣ

Τέλος, από το Βορρά και δη τη Σουηδία προέκυψε πληροφορία σύμφωνα με την οποία για τα γκολπόστ εξετάζεται η περίπτωση του 21χρονου Οσκαρ Λίνερ της ΑΙΚ Στοκχόλμης, ο οποίος, ωστόσο, δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Δεκέμβρη του 2020. Σήμερα, πάντως, υπήρξαν νέα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προκρίνει την περίπτωσή του ως αντί-Στεργιάκη, του οποίου η μεταγραφή από τη Σλάβια Σόφιας χάλασε στο παρά ένα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK