To παλεύει η ΑΕΚ για Καρίμ Χαβέζ

O Kαρίμ Χαβέζ είναι μία περίπτωση αριστερού μπακ την οποία έχουν αρκετά ψηλά στη λίστα τους οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Ο 19χρονος Αιγύπτιος διεθνής απασχολεί και τη Λιλ ενώ η "Ένωση" θα κληθεί να ψήσει τη Wadi Degla προκειμένου να τον αποκτήσει.

To παλεύει η ΑΕΚ για Καρίμ Χαβέζ

Xθεσινό δημοσίευμα στο Βέλγιο έκανε λόγο για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτηση του 19χρονου διεθνούς Αιγύπτιου αριστερού μπακ, Καρίμ Χαβέζ. Στη συνέχεια υπήρξε επιβεβαίωση από πλευράς ΑΕΚ για το ενδιαφέρον των ανθρώπων που τρέχουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό για τον νεαρό ακραίο μπακ καθώς υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στις δυνατότητές του.

Ο Χαβέζ είναι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή την οποία εκτιμούν πολύ και στο Βέλγιο και όπως λέγεται η Λιρς δε θα διαπραγματευόταν την παραχώρηση του παίκτη αν δεν είχε υποβιβαστεί και -συνεπώς- υποστεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα. Οι αναφορές υποστηρίζουν πως οι Βέλγοι σκέφτονται πολύ σοβαρά την πρόταση της "Ένωσης" και είναι ανοιχτός ο δρόμος για την απόκτηση του Αιγύπτιου από τους "κιτρινόμαυρους".

Τι συμβαίνει

Τα δικαιώματα του Καρίμ Χαβέζ ανήκουν στην αιγυπτιακή Wadi Degla. Πρόκειται για μία κατασκευαστική εταιρεία και real estate η οποία δημιούργησε και μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ο ισχυρός ανήρ της εταιρείας, Μάγκετ Σάμι είναι παράλληλα ιδιοκτήτης τόσο της αιγυπτιακής Wadi Degla, όσο και της βελγικής Λιρς. Συνεπώς γίνεται αντιληπτό πως η μετακίνηση του Χαβέζ στο Βέλγιο, για τον Σάμι ήταν προσωπική υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάγκετ Σάμι, έχει σαν παιδί του τον 19χρονο Καρίμ Χάβεζ και διαπραγματεύεται με κάπως… διαφορετικό τρόπο το μέλλον του διεθνούς Αιγύπτιου αριστερού μπακ. Για παράδειγμα δεν έχει τόσο μεγάλη… κάψα για τα χρήματα που θα δαπανήσει η ομάδα που θα αποκτήσει τον Χαβέζ, όσο η τελευταία να πληροί της προϋποθέσεις προκειμένου να ευνοηθεί η καριέρα του "παιδιού" του.

Ποιος είναι ο Χαβέζ

Η επιλογή του Χαβέζ από την ΑΕΚ θεωρείται μια πολύ… ψαγμένη για όσους παρακολουθούν την πραγματικότητα του ποδοσφαίρου του Βελγίου. Ανερχόμενο ακραίο μπακ που βοηθάει τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο και στο ανασταλτικό. Το γεγονός ότι στα 19 του κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα της Αιγύπτου από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, δείχνει ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον πιστεύουν πολύ.

Με τη φανέλα της Λιρς την περασμένη σεζόν ο Αιγύπτιος μέτρησε 24 συμμετοχές, με τις 22 εξ αυτών να παίζει ως βασικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του προπονητή του για την αρχική 11άδα, ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε κάποια ματς ο Χαβέζ έπαιζε όλη την πλευρά στη Λιρς, ενώ πολλές ήταν οι φορές που ο προπονητής του ζήτησε να εκτελεί ο Χαβέζ τα στημένα.

Όσοι τον παρακολούθησαν στο πρωτάθλημα Βελγίου κάνουν λόγο για ένα πολύ γρήγορο μπακ, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, καλό στο ένας εναντίον ενός, καλές επιστροφές που υστερεί μόνο στο δυνατό παιχνίδι.

Επίσης, ο Χαβέζ μέτρησε και μία συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα της πατρίδας του κάνοντας ντεμπούτο στο φιλικό Αίγυπτος-Μαλάουι (2-1), στις αρχές του περασμένου Ιουνίου.

Σε ποια φάση βρισκόμαστε τώρα

Αυτή τη στιγμή με δεδομένη την επιβεβαίωση των ανθρώπων της ΑΕΚ για τις επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, υπήρξε επιβεβαίωση και από την πλευρά στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής. Στην ιστοσελίδα της Wadi Degla αναρτήθηκε κείμενο στο οποίο γνωστοποιούνταν η επιθυμία της "Ένωσης" να αποκτήσει τον Χαβέζ ωστόσο αναφορά έγινε και στην παρόμοια επιθυμία της Λιλ. Οι Γάλλοι θέλουν -και αυτοί- να εντάξουν τον Αιγύπτιο στο δυναμικό τους κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ βρίσκει αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα συνεχίσει τις επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν στο προσεχές άμεσο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη:

Κολοβέτσιος: "Η ΑΕΚ είναι τεράστια ομάδα και πρέπει να κοιτά ψηλά"

Μελισσανίδης: "Κανείς δεν θα μου απαγορεύσει να αγαπάω την ΑΕΚ"

Γρηγορίου: "Η απόφαση θα καταπέσει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK