Το σχέδιο Ουζουνίδη για το πρώτο διπλό και ο αντικαταστάτης του Μολέδο

Πως θα καλύψει ο Ουζουνίδης το κενό του Μολέδο στην άμυνα, μετά την ποινή-σοκ της Πειθαρχικής, ποιος θα πάρει τη θέση του Σιλά στον άξονα και ποια είναι τα πλάνα του, για να πάρει ο Παναθηναϊκός στη Λαμία το «τρίποντο» που απέτυχε να κατακτήσει σε Χανιά, Κέρκυρα και Αγρίνιο

Το σχέδιο Ουζουνίδη για το πρώτο διπλό και ο αντικαταστάτης του Μολέδο

«Επιστροφές», αλλά και… έξτρα απουσίες περιελάμβανε το «προσκλητήριο» του Μαρίνου Ουζουνίδη για το σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, όπου το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να πάρει (μετά από τις αποτυχημένες απόπειρες σε Χανιά, Κέρκυρα, Αγρίνιο) το πρώτο εφετινό, εγχώριο «τρίποντο» μακριά απ’ το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η ποινή… σοκ της Πειθαρχικής Επιτροπής για τον Μολέδο, ένα μήνα μετά τον αγώνα με τη Λάρισα και την καταγγελία της ΑΕΛ, στερεί απ’ τον Ελληνα τεχνικό τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό του πρωταθλήματος απ’ την αναμέτρηση με τους Φθιωτούς κι αναμένει πλέον την απόφαση της Εφέσεων την προσεχή Τετάρτη (25/10), για να δει αν θα τον έχει διαθέσιμο στο clasico του μεθεπόμενου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Η απουσία του Βραζιλιάνου «βράχου», αλλά κι αυτές των –επίσης τιμωρημένων- Σιλά και Άλτμαν, αναπροσαρμόζει άρδην τα πλάνα του Ουζουνίδη για την ενδεκάδα. Αντί του Μολέδο στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας θα πάρει θέση ο Κουτρουμπής, έχοντας δίπλα του τον Κολοβέτσιο, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Εβρίτη τεχνικού.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, σ’ αυτό το αναπροσαρμοσμένο 4-4-1-1 (που θα μοιάζει περισσότερο με 4-2-3-1), τη θέση του Σιλά που αποβλήθηκε στο ματς του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, θα πάρει ο Νούνο Ρέις, με παρτενέρ τον Κουρμπέλη. Στη δε, μεσοεπιθετική τριάδα πίσω απ’ τον Γκιγέρμο Μολίνς θα ξεκινήσουν οι Βιγιαφάνιες (δεξιά), Λουντ (αριστερά) και Χίλιεμαρκ, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει εκ νέου «ελεύθερο» ρόλο πίσω απ’ τον… φουνταριστό.

Ο δε Μουνιέ, αναμένεται να έχει πολύ πιο «ενεργό» ρόλο προερχόμενος απ’ τον πάγκο, αφού στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών έχει δείξει πως έχει αρχίσει πλέον να ανεβάζει… στροφές και να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στις απαιτήσεις και στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας.

Στην 20μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Ουζουνίδης μετά την προπόνηση της Παρασκευής (20/10), συμπεριλήφθηκαν και ο Μπράιαν Καμπέσας για πρώτη φορά μετά από 6 εβδομάδες (και τον αρκετά σοβαρό τραυματισμό του στο πέλμα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα), αλλά και οι Χρήστος Δώνης (είναι 100% έτοιμος μετά τον τραυματισμό του) και Στέφανος Ευαγγέλου (επιστρέφει μετά από καιρό σε αποστολή).

Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε προθέρμανση, «κορόιδο», παιχνίδι στο μισό γήπεδο και τέλος εξάσκηση στις στατικές φάσεις. Οι Τσάβες, Τζανδάρης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ο Λουτσιάνο έκανε θεραπεία και ο Μολέδο αποφόρτιση.

Η δε «πράσινη» 20άδα που θα ταξιδέψει για την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας αποτελείται από τους: Βλαχοδήμο, Διούδη, Ευαγγέλου, Κουτρουμπή, Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ινσούα, Γιόχανσον, Κουρμπέλη, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Ρέις, Δώνη, Καμπέσας, Χατζηγιοβάνη, Μουνιέ, Βιγιαφάνιες, Μόλινς και Πίσπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK