Το σχέδιο της Τούμπας έχει κλειδί τον Μιραλάς

Τι ετοιμάζει ο Όσκαρ Γκαρθία για τη μάχη κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον Κέβιν Μιραλάς στο επίκεντρο. Τι έχει δείξει στο βίντεο και τι περιμένει από τον Βέλγο σούπερ σταρ, ο οποίος δεν ξεχνά ότι δέχθηκε γυαλί από μπουκάλι στο μάτι στην αντίστοιχη αναμέτρηση του 2011 "κεκλεισμένων των θυρών".

Το σχέδιο της Τούμπας έχει κλειδί τον Μιραλάς
mirallas paok olympiakos EUROKINISSI

Πάνω στον Κέβιν Μιραλάς έχει πέσει από το ξεκίνημα της εβδομάδας κι ενόψει της αναμέτρησης στην Τούμπα ο Όσκαρ Γκαρθία. Ο Καταλανός τεχνικός έχει δείξει –από την πρώτη μέρα- την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει τον Βέλγο σούπερ σταρ, όχι μόνο για τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, αλλά και λόγω της διάθεσής του να ακολουθεί τις εντολές και να παίζει για το σύνολο, όχι για τον εαυτό του.

Στις διαδοχικές βιντεοθεραπείες που έχουν γίνει, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες και σε καθημερινή βάση, ο 44χρονος κόουτς έχει καταστρώσει το πλάνο απόδρασης από την Τούμπα πάνω στον πρώην άσο της Έβερτον. Ποντάρει πολλά και στην ικανότητα του Κέβιν στο «ένας με έναν», αλλά και στην αδιαμφισβήτητη δυνατότητά του να πασάρει σωστά στους συμπαίκτες του.

Δεν ασχολείται, δηλαδή, αποκλειστικά με το πώς θα κινηθεί ο Μιραλάς για να πάρει σωστά τη μπάλα στα πόδια του, ώστε να πάει στη μονομαχία με τον Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά και πως θα κινηθούν οι συμπαίκτες γύρω του, προκειμένου να βγουν σωστές συνεργασίες που θα προκαλέσουν προβλήματα στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, εξάλλου, ότι ο Βραζιλιάνος μπακ του ΠΑΟΚ έχει επιθετικές αρετές και συχνά-πυκνά βρίσκεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Στην οικονομία της αναμέτρησης, λοιπόν, έχει μεγάλη σημασία το πόσες φορές θα κυνηγήσει ο Μάτος τον Μιραλάς και το αντίστροφο. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βέλγος άσος ξέρει καλά και από Τούμπα, αλλά και από την εξέδρα.

Σε αντίστοιχη συνάντηση πριν από 7 χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Φλεβάρη του 2011 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών. Ο διαιτητής Σταύρος Μάνταλος είχε αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Μιραλάς, προς το τέλος του αγώνα και την ώρα που πλησίαζε στον πάγκο δέχθηκε κομμάτι από σπασμένο μπουκάλι που έπεσε δίπλα του, στο μάτι. Είχε χρειαστεί, μάλιστα, να του τοποθετηθούν ράμματα.

Έχοντας αγωνιστεί σε τέτοιες συνθήκες, λοιπόν, είναι δύσκολο κάτι να τον εντυπωσιάσει από πλευράς... υποδοχής και φανατισμού κι αυτό το γνωρίζουν άπαντες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ήταν, μάλιστα, ένας από τους πρώτους στους οποίους απευθύνθηκε το υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης Γιάννης Βρέντζος, ζητώντας του να κάνει αυτό που πρέπει κόντρα στον ΠΑΟΚ και να συμπαρασύρει με την απόδοσή του τους συμπαίκτες του.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μιραλάς έχει σκοράρει στο παρελθόν τρεις φορές σε βάρος του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ στους συμπαίκτες του. Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε τι θα προσφέρει και το βράδυ της Κυριακής σε μια χρονική περίοδο που ψάχνει το πρώτο του γκολ ή ασίστ από τότε που ξαναφόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK