Το ταξίδι του Μπάγεβιτς και η αλλαγή πλεύσης για τον προπονητή

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ταξιδεύει στο εξωτερικό για να συναντηθεί με τον Τόρστεν Φινκ αλλά οι λόγοι που πήρε τα αεροπλάνα δεν περιορίζονται στη συνάντηση με τον Γερμανό τεχνικό.

Το ταξίδι του Μπάγεβιτς και η αλλαγή πλεύσης για τον προπονητή
Φινκ

Σήμερα αναχωρεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για το εξωτερικό προκειμένου να συναντήσει τον Τόρστεν Φινκ. Ο 48χρονος Γερμανός τεχνικός της Αούστρια Βιέννης ενδιαφέρει την ΑΕΚ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενεργοποιείται για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό ως εκτελεστικός διευθυντής ο Μπάγεβιτς.

Παρότι είχε δώσει το "παρών" σε συναντήσεις με προπονητές τη χρονιά της Γ' Εθνικής, όταν η ΑΕΚ έψαχνε τον αντικαταστάτη του Δέλλα (Γκαρίδο, Σα Πίντο), με την πάροδο του χρόνου απενεργοποιούνταν. Ειδικά στην πρόσληψη του Πογιέτ, η παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή ήταν εθιμοτυπική.

Τώρα, με την επαναδραστηριοποίησή του και το ταξίδι για τη συνάντηση με τον Φινκ, ενεργοποιείται ξανά και συνεπώς θα έχει λόγο (και μάλιστα σημαντικό, αφού είναι ο άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης Μελισσανίδη στο ποδοσφαιρικό κομμάτι) τόσο στην απόφαση όσο και στο διαδικαστικό.

ΝΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ο Φινκ έχει περάσει από Ίνγκολσταντ, Βασιλεία, Αμβούργο, ΑΠΟΕΛ για μερικούς μήνες ενώ αυτή την περίοδο προπονεί την Αούστρια Βιέννης στην οποία αγωνίζεται ο Αλεξάντερ Γκοργκόν.

Αυστριακός δεξιός εξτρέμ με έφεση στο γκολ τον οποίο παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό η ΑΕΚ, αλλά αποτελεί μεταγραφικό στόχο και ορισμένων γερμανικών ομάδων.

Κι άλλες επαφές εκτός Φινκ ο Μπάγεβιτς

Αυτή τη στιγμή πέραν του γεγονότος ότι ο Φινκ αποτελεί μια αρκετά οικονομική περίπτωση, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από άποψη συμπερασμάτων ενόψει της επαφής με τον Μπάγεβιτς, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταξίδι του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ δεν αφορά μόνο τη συνάντηση με τον Γερμανό.

Το βέβαιο είναι πως ο Μπάγεβιτς θα έχει και μια δια ζώσης επαφή για το προπονητικό κέντρο που θα φιλοξενήσει την προετοιμασία της ΑΕΚ το καλοκαίρι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη συνάντηση με έναν ακόμα -Ευρωπαίο- προπονητή εκτός του Φινκ, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

"Καίγεται" η λάτιν αγορά, στροφή στην Ευρώπη

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια αλλαγή πλεύσης ως προς την αναζήτηση του νέου προπονητή, καθώς από τη λάτιν αγορά, η οποία για κάποιους λόγους -πλέον- "ακυρώνεται", η ΑΕΚ στράφηκε προς την ευρωπαϊκή. Το θέμα του Αρουαμπαρένα "πάγωσε", παρότι ο Αργεντινός ήταν σταντ μπάι και σε πολύ καλό επίπεδο επαφών με τον Ντε Μπαρτόλο και τα βλέμματα (και τα τηλέφωνα) μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη. Το αν αυτό έχει λογική ως προς το τι ψάχνει η ΑΕΚ για τις προδιαγραφές του νέου προπονητή, είναι μια άλλη ιστορία.

ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΙΕΛ

Ο Κλοντ Πιελ είναι μία από τις πολύ καλές περιπτώσεις που έχουν προταθεί στην ΑΕΚ, το κασέ του είναι μεγάλο αλλά τουλάχιστον για την ώρα δεν υπάρχει κινητικότητα. Πιθανότατα να αλλάξει κάτι, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη υπόθεση.

Η εξαίρεση με Μπακασέτα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μεταγραφικά, πλην Μπακασέτα παγώνουν τα πάντα ενόψει του νέου προπονητή. Για τον άσο του Πανιωνίου υπάρχει ειλημμένη απόφαση και συμφωνία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της διάθεσης για απόκτηση όσων Ελλήνων παικτών είναι εφικτό να αποκτηθούν. Οι προσθήκες που θα γίνουν μετά τον Μπακασέτα θα έχουν όλες τη συγκατάθεση του νέου προπονητή, όποιος κι αν είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άκης Γεωργίου: Άδειασε Εξαντλήθηκε Κουράστηκε
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0
Στο "ψυγείο" ο Μπακασέτας λόγω ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK