Το ταμείο είναι μείον: Απολύσεις στη Super League

Πόσοι υπάλληλοι θα χάσουν τη δουλειά τους και ποιες άλλες αλλαγές προωθεί η Super League για να "επιβιώσει" οικονομικά και αγωνιστικά.

Το ταμείο είναι μείον: Απολύσεις στη Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε αναδιάρθρωση του προσωπικού της προχωράει η Super League προκειμένου να μειώσει τα έξοδα του συνεταιρισμού.

Οι πηγές εσόδων της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές, ακόμη δεν έχει υπογραφεί η χορηγία του πρωταθλήματος με την "Dimera group" του Ιβάν Σαββίδη και τα χρέη μεγαλώνουν: για παράδειγμα στους διαιτητές οφείλεται περισσότερος από ένα γύρος και συγκεκριμένα 16 αγωνιστικές από το φετινό πρωτάθλημα, πέντε αγωνιστικές και τα play offs από πέρσι.

Το νούμερο έξι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης στο διοικητικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3/3 είναι λοιπόν: " εξουσιοδότηση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για αναδιάρθρωση προσωπικού και παράλληλα αντίστοιχη περικοπή των πάσης φύσεως λειτουργικών εξόδων του Συνεταιρισμού με τη συνδρομή της PWC – Ασφάλιση προσωπικού".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr στις προθέσεις του Γιώργου Στράτου και του Βασίλη Γκαγκάτση, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Super League αντίστοιχα, είναι να μειωθεί το προσωπικό του συνεταιρισμού, πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 απολύσεις, και να γίνουν περικοπές στους μισθούς.

Στο ίδιο συμβούλιο θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση οι προτάσεις που κατατέθηκαν πρόσφατα για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Οι προτάσεις είχαν παρουσιαστεί στις 27/1 και κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για:

- μείωση των ομάδων σε 14 για την περίοδο 2018-19,

- play offs για τις θέσεις 1-4 από την περίοδο 2017-18 για την ανάδειξη του πρωταθλητή (οι ομάδες θα μεταφέρουν αυτούσια την βαθμολογία της κανονικής περιόδου στους αγώνες)

- αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

- Για τις τελευταίες θέσεις, προβλέπεται απευθείας υποβιβασμός τριών ομάδων την επόμενη περίοδο και μπαράζ του 13ου της Super League με τον 2ο της football league και από την σεζόν 2018-19 υποβιβασμός δύο ομάδων.

- Θα συζητηθούν επίσης οι προτάσεις για την διαιτησία με επιλογή δύο μελών (από τα τρία) της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας από την Super League και τις ομάδες, δημοσιοποίηση των βαθμολογιών των διαιτητών και των τιμωριών, με τις οποίες ωστόσο, η ΕΠΟ διαφωνεί.

Θα συζητηθεί και το αίτημα της ΑΕΚ για αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων και περισσότερα χρήματα για την "Ένωση", απόφαση για την οποία πρέπει να υπάρχει ομοφωνία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK