Το Top10 της 14ης αγωνιστικής

Ο Μήτρογλου επέστρεψε στο γήπεδο που ξεκίνησε πέρσι το εκπληκτικό του διάστημα, όταν είχε πετύχει χατ-τρικ ως αλλαγή, ο ΠΑΟΚ με άμυνα υποβιβασμού και ο άνετος Παναθηναϊκός. Ο Θέμης Καίσαρης καταγράφει το top-10 της 14ης αγωνιστικής.

Το Top10 της 14ης αγωνιστικής

10. Αντίο Δερμιτζάκη με γκρίνια

Ο Δερμιτζάκης τον συμμάζεψε τον Εργοτέλη, αλλά δεν άντεξε και αποτελεί παρελθόν. Και πως να αντέξει όταν δεν κατάφερε να κάνει νίκη εντός, αλλά είχε και γκίνια. Με τον ΟΦΗ κρατούσε το 0-0 μέχρι το 95' και έχασε με πέναλτι. Με την Ξάνθη κέρδισε αυτός το πέναλτι, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε την εκτέλεση του Χαντί. Ε, μετά η νίκη της Ξάνθης ήταν σχεδόν δεδομένη.

9. Σε πτώση Ατρόμητος και Καλλονή

Ο Ατρόμητος μπορεί να ήταν καλύτερος στα Γιάννενα σε σχέση με το πως παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα, αλλά στους Ζωσιμάδες δεν πήρε καν τον πόντο. Η ομάδα φάνηκε να βρίσκει καλό φεγγάρι με τον Σα Πίντο και τις δύο σερί νίκες με Αστέρα και Ξάνθη, αλλά έκτοτε έχει δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Απ'την άλλη, η Καλλονή θα μπορούσε να κάνει άσο με τον Παναιτωλικό, έπαιξε καλά και τις ακυρώθηκε σκανδαλωδώς γκολ στο τέλος.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Μαντζουράκη έχει νικήσει μόνο τον Πανιώνιο στα τελευταία έξι ματς και έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στις πέντε αναμετρήσεις με Παναιτωλικό, Νίκη, Ξάνθη, Πλατανιά και Λεβαδειακό.

8. Ο Κανόνας του πέναλτι που καθυστερεί

Ο σπίκερ στο Πλατανιάς-Νίκη Βόλου δεν το περίμενε και μάλιστα σχολίασε “αν είναι δυνατόν, αποκρούει ο Δήμιζα, παρότι είναι κρύος”. Προφανώς δεν γνωρίζει τον Κανόνα, ευκαιρία να τον πούμε άλλη μία: αν το πέναλτι αργεί να εκτελεστεί λόγω τραυματισμού ή αποβολής, αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να χαθεί. Ο χρόνος μικραίνει το τέρμα για τον εκτελεστή.

Ο Πλατανιάς κέρδισε το πέναλτι στο 4.05 και η εκτέλεση έγινε στο 6.38. Καθυστέρηση δυόμιση λεπτών, αρκετή για να αποκρουστεί και αυτό, αλλά όχι για να μην χάσει τελικά η Νίκη Βόλου.

7. Ανέβηκε και περιμένει τον Παναθηναϊκό

Για ένα διάστημα ο Λουτσέσκου πήγαινε αγώνα με τον αγώνα, αφού ο Πανόπουλος αλλάζει απόψεις πιο γρήγορα κι απ'τη ΔΗΜΑΡ. Τελικώς το γύρισε το φύλλο ο Ρουμάνος: πρώτα έκανε δύο σερί νίκες στα Πηγάδια με την Καλλονή και τον ΠΑΟΚ, αλλά εντός νικούσε ήδη. Το θέμα ήταν τα εκτός έδρας και τελικώς πήρε και την πρώτη νίκη μακριά απ'την Ξάνθη, με το διπλό στον Εργοτέλη, χωρίς τον Κλέιτον.

Κάνει άσο και με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη και μπαίνει στο κόλπο της πεντάδας.

6. Μήτρογλου for the rescue

Ο Μήτρογλου επέστρεψε στο γήπεδο που ξεκίνησε πέρσι το εκπληκτικό του διάστημα, όταν είχε πετύχει χατ-τρικ ως αλλαγή. Φέτος όλα ήταν αλλιώς: ο Ολυμπιακός δεν έκανε περίπατο, το ματς δεν ήταν διαδικαστικό, ο Μήτρογλου δεν πετάει τα γκολ σαν τα παστέλια.

Στο πρώτο ημίχρονο είχε τελειώματα χωρίς αυτοπεποίθηση και την στιγμή που καθρεφτίζει τη φετινή του ταλαιπωρία, όταν στέρησε την ισοφάριση απ’τον Κασάμι στο 22’. Όμως, είχε καλύτερες τελικές στο δεύτερο ημίχρονο και τελικώς έδωσε τη νίκη με μια δύσκολη προβολή στο τέλος, από πολύ οριακή θέση. Δεν είναι μεγαθήρια ο Εργοτέλης ή ο Λεβαδειακός, αλλά χωρίς αυτά τα γκολ ο Ολυμπιακός θα ήταν στο -8 απ’τον ΠΑΟΚ και πίσω από Παναθηναϊκό και Αστέρα και ο Μίτσελ θα είχε ήδη αποχωρήσει.

5. ΠΑΟΚ με άμυνα "υποβιβασμού"

Ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί δύο γκολ στα πρώτα οκτώ ματς στο πρωτάθλημα (Καλλονή, Βέροια) και έχει φάει δέκα γκολ στα επόμενα πέντε. Δύο γκολ παθητικό ανά ματς δεν είναι απαγορευτικό για πρωταθλητισμό, είναι αμυντική επίδοση ομάδας που πέφτει.

Τι άλλαξε προς το χειρότερο σ’αυτά τα πέντε ματς; Δύο πράγματα. Το πρώτο είναι τα συνολικά τρεξίματα της ομάδας, που δεν προστατεύει την άμυνα με τον τρόπο που έκανε στις αρχές, κρατώντας τον αντίπαλο μακριά. Το δεύτερο είναι πως τον ΠΑΟΚ τον έχουν πάρει χαμπάρι: ψάχνουν την κόντρα, αλλά μεταφέρουν και πολύ την μπάλα στην περιοχή. Η σκέψη της Κέρκυρας ήταν απλή, “ο Μαρκόβσκι στο ματς και πάμε”.

4. Ήρεμος Παπαδόπουλος, κοντός γίγαντας Κάτσε

Τουλάχιστον στην επίθεση ο ΠΑΟΚ βρίσκει λύσεις, έστω και σε ματς που Ρατς, Κλάους και Σαλπιγγίδης δεν είναι στην αρχική ενδεκάδα και ο Μακ είναι εκτός αποστολής. Για τον Παπαδόπουλο έχουμε γράψει πως λειτουργεί με πολύ άγχος, βιασύνη, θέληση να φανεί και να προσφέρει που του θολώνει το μυαλό. Η πιο “καθαρή” στιγμή του, ήταν στο 1-0. Δεν βιάστηκε να ενεργήσει, κοίταξε την περιοχή, περίμενε, ο Περέιρα έκανε τη σωστή κίνηση και ο Παπαδόπουλος τη σωστή πάσα.

Και μετά ο κοντός γίγαντας, ο Κάτσε. Άλλοι παίρνουν τα φώτα, αλλά χωρίς αυτόν στο κέντρο όλα είναι χειρότερα. Πίεση, διαγώνια τρεξίματα, τάκλινγκ, κουβάλημα μπάλας, πάσες στο πλάι και κερασάκι η επιθετική απειλή αν χρειαστεί. Τρία γκολ (όλα έξω απ’την περιοχή) είναι μεγάλο νούμερο για παίκτη που κάνει όλα τα παραπάνω και αυτό με την Κέρκυρα ήταν τεράστιας σημασίας.

3. MVP Κολοβός με γκολάρα

Το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν κομβικό. Ο Ουζουνίδης έβαλε αλλαγή στο ημίχρονο τον Κολοβό και αυτός μαζί με τον Γιάννου του έδωσαν τη νίκη στην πρεμιέρα του στον πάγκο του Πανιωνίου. Γκολάρες πέτυχαν και οι δύο, για να μη σας ζαλίσουμε με πολλά GIF, θα βάλουμε μόνο το γκολ του Κολοβού. Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν έχει κάνει καλή χρονιά μέχρι στιγμής.

Για τον ΟΦΗ δεν έχουμε να πούμε και πολλά, δεν έκανε ούτε φάση στην επίθεση για ένα ακόμα ματς. Περιμένουμε τους επενδυτές.

2. Ιπτάμενος, όχι ακόμα

Ναι, ΟΚ. Ο Αφελάι μπήκε στη Λιβαδειά, η μπάλα ακούμπησε πολύ πάνω του και απ'τα πόδια του ξεκίνησαν οι φάσεις που έφεραν την ανατροπή. Αλλά λίγη ψυχραιμία. Όχι μόνο γιατί το γκολ του Ολλανδού μπαίνει εντελώς κατά τύχη, αφού κάνει ένα μεγαλειώδες τσαφ. Ψυχραιμία γιατί είναι ο Αφελάι, όχι ο Ντοσεβί, που το με που ακουμπήσει την μπάλα ξέρεις πως έχει τελειώσει η επίθεση.

Ο Αφελάι, απ'τον οποίον υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, που πριν τη Λιβαδειά είχε παίξει έξι φορές βασικός στο πρωτάθλημα και είχε μόλις ένα γκολ και καμία ασίστ. Ιπτάμενο δεν τον λες, τουλάχιστον όχι ακόμα.

1. Άνετος μέχρι τα Πηγάδια

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μοναδικός της τριάδας που νίκησε άνετα. Και πως να γίνει αλλιώς όταν προηγήθηκε μετά από 15". Ο Πανθρακικός άφησε χώρους και όλα έγιναν εύκολα: απειλή μεγάλη δεν ένοιωσε ο Παναθηναϊκός και οι φάσεις στην κόντρα έβγαιναν με σχετική ευκολία για την ομάδα του Αναστασίου. Ο Καρέλης σκόραρε και ανανέωσε, ο Πέτριτς ήταν MVP μπας και τον δει κανείς για να φύγει, όλα πάνε καλά.

Και τώρα έρχεται το ματς στα Πηγάδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK