Το Top10 της 15ης αγωνιστικής

Ο Μπεχαράνο πήγε να βάλει γκολ απ' την περιοχή του, ο Μαρτίνες συνέχισε τα "μαγικά" και ο Μήτρογλου να σκοράρει. Ο Αντελέγιε χάνει την ευκαιρία της χρονιάς, ο ΠΑΣ διαλύει τον ΠΑΟΚ στην κόντρα κι ο Παναθηναϊκός τρώει τέσσερα απ'την Ξάνθη του Κλέιτον.

Το Top10 της 15ης αγωνιστικής

10. Κατηφόρα

Ο Εργοτέλης πήγε "ακυβέρνητος" στην Κέρκυρα και όταν προηγήθηκε με 0-1 πολλοί σκέφτηκαν "η αντίδραση της ομάδας μετά από αλλαγή προπονητή. Τελικά ο Εργοτέλης έφαγε τρία γκολ και έχασε και αυτό το ματς, βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με τη Νίκη, που είναι και η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει φέτος. Κι εντάξει, η Νίκη έχει τις δικαιολογίες της, φάνηκε απ' την αρχή πως δεν έχει πολλά να δείξει στη Supereague, αλλά ο Εργοτέλης δεν μπορεί να παρουσιάζει τέτοια εικόνα.

9. Φάουλ τραυματισμού

Ο Μποτία τραυματίστηκε, θα λείψει 4-6 εβδομάδες, υποθέτω πως το γνωρίζετε ήδη. Η φάση του τραυματισμού του είναι αυτή: ο Μπουμάλ τρέχει το γήπεδο, ο Εντινγκά τον κυνηγάει, ο παίκτης του Πανιωνίου φέρνει την μπάλα στο αριστερό και ντριμπλάρει, ο Μποτία απλώνει το πόδι, τον βρίσκει "γεμάτα" και τραυματίζεται.

Η απορία είναι η εξής. Κύριε Λιαχούδη, διαιτητή του αγώνα, πως είπατε "παίζετε" σ' αυτή τη φάση;

8. Ανεβασμένος Μήτρογλου, ίδιος Ολυμπιακός

Την προηγούμενη εβδομάδα συζητούσαμε πως ο Μήτρογλου δεν έπαιξε και σε κάποιο ματς κατάλληλο για να "ξεμπουκώσει", αφού ήταν στον πάγκο με τον Πανθρακικό και εκτός αποστολής με Κέρκυρα και ΠΑΣ. Έπαιξε με Λεβαδειακό και Πανιώνιο και πέτυχε τρία γκολ, έστω κι αν το ένα ήταν από πολύ οριακή θέση και το άλλο με επιθετικό φάουλ.

Ο Μήτρογλου ανέβηκε, αλλά όχι πως με τον Πανιώνιο άλλαξαν πολλά στη συνολική εικόνα του Ολυμπιακού. Δύο καθαρές ευκαιρίες στην κανονική ροή του αγώνα είχαν οι ερυθρόλευκοι, την κεφαλιά του Μήτρογλου στο 24' και το γκολ του στο 90'. Και οι δύο ήρθαν από σέντρες στο πλάι και μάλιστα από πολύ χαμηλά. Αφού άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

7. Μαρτίνες εσύ, σούπερ σταρ

Ακόμα και χωρίς Μορένο ή Βιαγαφάνες, ο Παναιτωλικός πήρε το ματς με τον Πλατανιά χάρις στα κέφια του Μαρτίνες και το γκολ του Μπεχαράνο. Ο Μαρτίνες δικαιώνει διαρκώς την προτίμηση που του έχουμε δείξει από πολύ νωρίς, συνεχίζει να κάνει πράγματα και θαύματα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για εγχώριο, αλλά και ξένο ενδιαφέρον.

Μπορεί παίκτης που παίζει σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να κάνει αυτήν την ενέργεια; Και για να τα λέμε όλα, κύριε Μαρτίνες, θέλουμε λίγο καλύτερα τελειώματα. Ναι, σημαδεύεις τις γωνίες και το χάνεις για λίγο, αλλά πάμε, μπορείς και καλύτερα.

6. Χαμός μέχρι το τέλος

Εντάξει, να το κριτικάρουμε το πρωτάθλημά μας, αλλά να λέμε και τα καλά. Φέτος γίνονται πολύ αμφίρροπα ματς, ομηρικές μάχες, οι περισσότερες ομάδες έχουν καλούς παίκτες στην επίθεση και οι αγώνες συχνά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Την Τετάρτη έγινε χαμός σε όλα τα ματς εκτός του Κέρκυρα-Εργοτέλης που τελείωσε νωρίς.

Στο Φάληρο ο Πανιώνιος απείλησε με ισοφάριση και έψαξε το γκολ ακόμα και μετά το 2-0. Στο Περιστέρι ο Λεβαδειακός το κυνήγησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο παρότι έπαιζε με 10 απ'το 69', ανάγκασε τον Γκορμπούνοφ σε εκπληκτική επέμβαση, ζήτησε πέναλτι και είχε δοκάρι στην τελευταία φάση. Ο ΟΦΗ έχασε την ευκαιρία με τον Αντελέγε, ενώ ο Παναιτωλικός δέχθηκε μεγάλη πίεση απ'τον Πλατανιά.

5. Παραλίγο γκολ απ'¨την περιοχή του

Τελευταία φάση του αγώνα στο Αγρίνιο, ο Πλατανιάς ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Όλοι μπροστά, ακόμα κι ο τερματοφύλακας, ο Ολιμπά. Η μπάλα φτάνει στον Μπεχαράνο, ο οποίος δεν αρκείται να διώξει, αλλά σημαδεύει το τέρμα απ' τη δική του περιοχή. Η μπάλα πάει μέσα, ο Νέπλιακ σπριντάρει και την προλαβαίνει, αλλά μάλλον η μπάλα δεν θα περνούσε τη γραμμή.

4. How?

Πως; How, που λένε κι οι Άγγλοι σε κάθε παρόμοια φάση. Ο ΟΦΗ έχει μείνει πίσω στο σκορ, αλλά έχει ισοφαρίσει σχεδόν αμέσως. Στο 85' έρχεται η ευκαιρία για την ανατροπή και τη νίκη. Η μπάλα περνάει παράλληλα και ο Αντελέγε έρχεται μόνος του και ανενόχλητος στο 2ο δοκάρι. Άουτ. Συμβαίνει και στους καλύτερους.

Α. Κι ας μην τα βάλουν με την τύχη τους στον ΟΦΗ. Απ'τις τέσσερις νίκες που έχουν φέτος, οι τρεις είναι με γκολ στις καθυστερήσεις.

3. ΠΑΟΚ με άμυνα "υποβιβασμού", Νο2

Στο προηγούμενο Top10 λέγαμε πως ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται τελευταία με άμυνα “υποβιβασμού”. Μόνο έτσι μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός πως ο Δικέφαλος είχε δέκα γκολ παθητικό στους τελευταίους πέντε αγώνες, μέσος όρος δηλαδή δύο γκολ σε κάθε ματς. Ε, μετά τα Γιάννενα η επίδοση χειροτέρευσε: 13 γκολ παθητικό στα τελευταία έξι μας, λίγο πάνω από 2 γκολ σε κάθε ματς.

Τα τρεξίματα είναι λιγότερα κι οι αντίπαλοι "χτυπούν" διαρκώς στην κόντρα. Ο Δικέφαλος αλλάζει διαρκώς πρόσωπα στην άμυνα χωρίς να αλλάζουν πολλά, ο Τζιόλης είναι απώλεια όταν λείπει και ο ΠΑΟΚ μοιάζει να τρώει διαρκώς το ίδιο γκολ.

2. Πανικός κι ομίχλη στα Πηγάδια

Πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένα γρήγορο γκολ. Με τον Πανθρακικό ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που το πέτυχε και μετά έκανε περίπατο, με τεσσέρα και τραγούδια απ'την κερκίδα για πρωτάθλημα. Ε, στα Πηγάδια η Ξάνθη ήταν αυτή που πέτυχε το γρήγορο γκολ και όλα αντιστράφηκαν. ΤΟ 4-2 εξέθεσε όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, που αναγκάστηκε να παίξει σε συνθήκες που δεν τον βολεύουν. Την είχε γλιτώσει στην Τρίπολη, δεν έγινε το ίδιο στην Ξάνθη.

Αποτέλεσμα ένας πανικόβλητος Στιλ να βουτάει αριστερά-δεξιά, ο Μέντες με τον Σίλντενφελντ να κοιτάζονται και ο Μπούρμπος να μένει "στον τόπο" από αλλαγή κατεύθυνσης του Καπετάνου.

1. "Καυτή" Ξάνθη

Αρκετά με τον Παναθηναϊκό. Η Ξάνθη είναι "καυτή". Ο Λουτσέσκου ήταν να φύγει και όχι μόνο έμεινε, αλλά μ' αυτόν η Ξάνθη πλησίασε την πεντάδα σε απόσταση αναπνοής. Αήττητη στην έδρα της, με ωραίο ποδόσφαιρο, πρέπει να αρχίσει να παίρνει σταθερά βαθμούς και μακριά απ' τα Πηγάδια. Ο Σολτάνι έχει πέντε γκολ και τρεις ασίστ, ο Καπετάνος έχει πέντε γκολ και δύο ασίστ, ο Κλέιτον έχει πέντε γκολ και δύο ασίστ, ο Λουσέρο έχει τρία γκολ και δύο ασίστ. Φωτιές πετάνε, αλλά δεν πειράζει, ο Παναθηναϊκός έχει τον Πέτριτς και τον Πράνιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK