Το Top10 της 20ης αγωνιστικής

Ο ανεβασμένος Μήτρογλου και ο Φορτούνης, ο καθοριστικός Μπεργκ και ο σωτήριος Βελλίδης. Τα γρήγορα γκολ και οι κακοί αγωνιστικοί χώροι. Η προβληματική Ξάνθη, ο άξιος Πανθρακικός και η τεράστια νίκη του Εργοτέλη. Όλα στο Top10 της 20ης αγωνιστικής.

Το Top10 της 20ης αγωνιστικής

10. Πεσμένη στα Πηγάδια

Ο Κλέιτον έφτασε τα επτά γκολ, αλλά η Ξάνθη εξακολουθεί να έχει χάσει τη δύναμη της έδρας. Με τις έξι σερί νίκες στα Πηγάδια έφτασε να χτυπάει την πεντάδα, αλλά με τον ΠΑΣ Γιάννενα δεν νίκησε εντός για τέταρτο σερί αγώνα, παρότι προηγήθηκε. Η ομάδα του Λουτσέσκου πλέον αγνοεί τη νίκη για έξι ματς, αλλά το καλό είναι πως δεν έμεινε πολύ πίσω και απέχει μόνο τέσσερις βαθμούς απ'την πεντάδα. Υπέροχη η ασίστ του Σολτάνι, αλλά η Ξάνθη έχει ξεχάσει πως είναι να παίρνεις νίκες.

9. Πασάς των ισοπαλιών

Ο Τσάβες πέτυχε το γκολ που έκανε το 1-1, αλλά ο Βελλίδης δικαιούται ξεχωριστό κρέντιτ. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ κράτησε για μία ακόμη φορά όρθια την ομάδα του, ειδικά με τη διπλή απόκρουση στο τέλος του αγώνα. Η ομάδα του Πετράκη μπορεί να μην είναι εύκολη στις νίκες, αλλά είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσεις, πράγμα που φαίνεται στις εκτός έδρας ισοπαλίες με Αστέρα και Ξάνθη. Με το 1-1 στα Πηγάδια έφτασε τις πέντε σερί ισοπαλίες και συνολικά τις δέκα, τις περισσότερες στη Σούπερλιγκ.

8. "Τίμια" Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα (ή Κασσιόπη αν το προτιμάτε) δεν έχουμε αποδώσει όσα εύσημα της αξίζουν. Ίσως γιατί η ομάδα του Γρηγορίου δεν έχει κάνει αποτέλεσμα με τους τρεις μεγάλους, κάτι που θα τραβούσε πάνω της τα βλέμματα και την προσοχή. Όμως, έχει αναδείξει πρωταγωνιστές, με τους Μαρκόφσκι, Καϊκούτ και Ναγιάρ, και δεν βρίσκεται άδικα στη 10η θέση, εννιά βαθμούς απ'τη ζώνη, μετά το εμφατικό και δίκαιο 4-0 επί της Βέροιας το Σάββατο.

7. Με φόρα στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός το συνεχίζει το σερί. Ο,τι κι αν συμβαίνει μακριά απ'τη Λεωφόρο, η ομάδα του Αναστασίου εξακολουθεί να κερδίζει εντός. Έβδομη σερί νίκη αυτή με την Καλλονή και μάλιστα οι πράσινοι έχουν δεχθεί μόνο ένα γκολ σ'αυτά τα επτά ματς, απ'τη Βέροια στο 2-1. Καθόλου άσχημη επίδοση οι έξι νίκες χωρίς παθητικό, για τον Παναθηναϊκό που και με την Καλλονή είχε μια γνωστή φετινή συνταγή: νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, με τις αλλαγές να κάνουν πιο επιθετική ομάδα και τη φυσική κατάσταση μαζί με τον Μπεργκ να κάνουν τη διαφορά στο τέλος.

Το Top10 της 20ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

6. Άξιος Πανθρακικός

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν πάρει χαμπάρι, αλλά ο Πανθρακικός είναι αήττητος εδώ και επτά αγωνιστικές. Στα έντεκα ματς με τον Ρόκα στον πάγκο ο Πανθρακικός έχει τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες, αμφότερες εκτός έδρας από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Όπως λέγαμε και στο preview του Σαββάτου, το ζητούμενο μετά από τόσες ισοπαλίες ήταν να πάρει και μια νική, ειδικά στο “εξάποντο” ματς με τον ανεβασμένο Λεβαδειακό.

Το Top10 της 20ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Το γκολ του Ντιγκινί ήταν αρκετό και πλέον είναι πέντε πόντους μακριά απ'τη ζώνη. Άξια και δικαιολογημένα.

5. Μήτρογλου και Φορτούνης τα καλά νέα

Ο Ολυμπιακός του Περέιρα έδωσε ένα ακόμα τεστ προόδου. Στο Ηράκλειο είδαμε ξανά καλύτερη αμυντική ισορροπία, πολύ τρέξιμο, διάθεση για πίεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν είδαμε ευχέρια στη δημιουργία φάσεων, γιατί Αφελάι-Ντοσεβί ήταν ξανά αυτοί που ξέρουμε όλη τη χρονιά. Για τον Ντοσεβί το λέγαμε και στο προηγούμενο Top10: αφού δεν μπορεί να τελειώσει αποτελεσματικά τις φάσεις που φτιάχνει ο ίδιος για τον εαυτό τους ή τους άλλους, έγινε τουλάχιστον finisher με Ξάνθη και Παναιτωλικό.

Το Top10 της 20ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός κρατάει τη συνολική λειτουργία, τη φάση που ο Τζορτζ βγήκε μόνος για να κάνει το 1-1, τον Φορτούνη που προσέφερε ξανά και τον Μήτρογλου που ίσως για πρώτη φορά φέτος είχε την εικόνα του παίκτη που ξέρουμε: του φορ που μπορεί να φτιάχνει φάσεις για τον εαυτό του και δεν είναι απλώς αυτός που εκτελεί στο φιναλε της φάσης.

4. Πάνω απ'τον πάγκο, Νο2

Το σχολιάσαμε και στο Top10 της 18ης αγωνιστικής, μετά το Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός. Θα το κάνουμε και τώρα, μετά το Παναθηναϊκός-Καλλονή, αφού το φαινόμενο συνεχίζεται: πάνω απ'τον πάγκο των φιλοξενούμενων στη Λεωφόρο κάθονται διάφορα καλόπαιδα, με μοναδική αποστολή να βρίζουν επί 90 λεπτά, με όλα αυτά να περνάνε καθαρά στην τηλεόραση κάθε φορά που παίρνει το λόγο ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου.

Το ερώτημα παραμένει: όλο αυτό αποτελεί κάποια απόφαση που έχει ψηφιστεί απ'τα μέλη της Συμμαχία; Γιατί όταν ο Τζίγκερ διάλεγε “κυβερνητικούς” για να κάτσουν πίσω απ'τον πάγκο του Πεσέιρο, αφενός δεν χρειαζόταν αν ρωτάει κανέναν και αφετέρου δεν πείραζε κανείς τους φιλοξενούμενους.

3. Τίποτα ο Ατρόμητος, καλύτερος ο Παναιτωλικός

Στο Αγρίνιο το τεστ αφορούσε την πεντάδα. Παναιτωλικός και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 χάρις στο γκολ του Μπεχαράνο στο τέλος. Όμως, ακόμα και να έμενε το 0-1, η ομάδα που θα είχε πάρει τον καλύτερο βαθμό στο τεστ της Δευτέρας θα ήταν ο ηττημένος Παναιτωλικός. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στην πρώτη φάση του αγώνα και πέρασε τα επόμενα 90 λεπτά αμυνόμενος, απέναντι σ'έναν Παναιτωλικό που τον “σφυροκοπούσε”.

Ο Γκορμπούνοφ ήταν ο κορυφαίος για τον Ατρόμητο, ο επόπτης δεν είδε πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή στη φάση του 28', ενώ και ο διαιτητής “προστάτευε” την ομάδα του Σα Πίντο. Παρότι η ισοφάριση ήρθε στο τέλος, το 1-1 αδικεί τον Παναιτωλικό, που ήταν ξεκάθαρα καλύτερος, ακόμα και σε πολύ άσχημο αγωνιστικό χώρο.

Το Top10 της 20ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

2. Γρήγορα γκολ στους βάλτους

Δύο ήταν τα “περίεργα” της αγωνιστικής. Το πρώτο ήταν οι κακοί αγωνιστικοί χώροι, που υποχρέωσαν τις ομάδες να αγωνιστούν σε βούρκους, βάλτους, λίμνες, κτλ σε Τρίπολη, Ξάνθη, Αγρίνιο, Κομοτηνή.

Το Top10 της 20ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Το δεύτερο στοιχείο, τα γρήγορα γκολ τη Δευτέρα: στο Αγρίνιο ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με το γκολ του Ούμπιδες στα 11 δευτερόλεπτα και ο Πλατανιάς με τον Γουνδουλάκη στα 23. Κανείς εκ των δύο δεν κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους.

1. Νίκη ελπίδας με ανατροπή

Όταν ο Γουνδουλάκης έκανε το 1-0 στην πρώτη φάση του αγώνα, όλοι έκαναν τις ίδιες σκέψεις. “Σοβαρή ομάδα ο Πλατανιάς, αήττητος εντός έδρας απ'το Σεπτέμβριο, “διαλυμένος” ο Εργοτέλης, τελείωσε το ματς”. Αμ δε. Αφού ο Πλατανιάς δεν έκανε το 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, ο Εργοτέλης όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά πέτυχε μια τεράστια ανατροπή με την ισοφάριση του Καλέ στο ντεμπούτο του και το νικητήριο γκολ απ'τον Γιουσούφ στο 86'.

Το Top10 της 20ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Ο Εργοτέλης πήρε βαθμούς για δεύτερο σερί ματς στο τέλος του αγώνα, δείχνει χαρακτήρα και έχει και ένα ματς λιγότερο. Προσπέρασε τον ΟΦΗ, γεγονός πως δεν λέει κάτι ακόμα για τη σωτηρία, αλλά του δίνει το ψυχολογικό αβαντάζ να βλέπει τη βαθμολογία και να μην έχει από κάτω μόνο τη Νίκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK