Το Top10 της 25ης αγωνιστικής

Η δίκαιη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι, η παταγώδης αποτυχία του Ολυμπιακού, η ψευτομαγκιά του Περέιρα, τα καλόπαιδα με τις full-face. Το 3-4-3 του ΠΑΟΚ, η γκολάρα του Μπαράλες, η αυτοκτονία του Εργοτέλη και η μεγάλη νίκη του Πανιώνιου. Όλα στο Top10 της 25ης αγωνιστικής.

Το Top10 της 25ης αγωνιστικής

10. "Αυτοκτονία" Εργοτέλη

Δεν γίνονται αυτά όταν παλεύεις για τη σωτηρία. Μεσοβδόμαδα ο Εργοτέλης έχανε 0-2 απ'τον Πανιώνιο, αλλά κατάφερε να κάνει το 2-0. Κόντρα στον Ατρόμητο, προηγήθηκε στο 18' με πέναλτι-γκολ του Σολάρι και απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα απέναντι σε μια ομάδα που δεν “καίγεται” δα και για βαθμούς.

Ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Ναπολεόνι στο 31', ο Εργοτέλης έμεινε κι αυτός με δέκα όταν αποβλήθηκε ο Γιάννου στο 77' και στο 85' ολοκληρώθηκε η “αυτοκτονία” όταν ο Μαρσελίνιο έκανε το 1-2 στην κόντρα.

9. Αήτητος, αλλά έρχονται τα δύσκολα

Πιστός στις αρχές του ο Πανθρακικός. “Σημαδεύει” τα ματς στην έδρα του και εκεί ο στόχος είναι η νίκη με τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους και το Χ με καλύτερο αντίπαλο. Αήττητος υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό και ο Ίγκορ του κόστισε τη νίκη, αφού είχε άσχημα τελειώματα και κακή εκτέλεση στο πέναλτι που απέκρουσε ο Μπρακάλι.

Όλα καλά, μόνο που τα τρία συνεχόμενα εντός έδρας ματς για την ομάδα του Ρόκα είναι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ο Πανθρακικός θα πρέπει να βρει και νίκη εκτός, με ΟΦΗ, Εργοτέλη ή Ατρόμητο.

8. Περιμένοντας τον Πουλίδο

Ο Λεβαδειακός βυθίζεται ολοένα και περισσότερο. Η απομάκρυνση Παντελίδη και η έλευση του Μάντζιου δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα του Κομπότη έχει μία νίκη στα τελευταία 13 παιχνίδια, αν αφαιρεθεί το άνευ αγώνος τρίποντο με τη Νίκη. Το τρομερό είναι πως εμείς κοροϊδεύουμε για το πλήγμα που έχει δεχθεί ο Λεβαδειακός με την υπόθεση Πουλίδο, αλλά ο Μάντζιος μετά το ματς δήλωσε πως η ομάδα ποντάρει στη βοήθεια του Πουλίδο, αλλά δεν έχει ακόμα νέα.

7. Νομπόα και 3-4-3

Τώρα που όλα έχουν κριθεί όσον αφορά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ίσως και να βρει μια σχετική ηρεμία. Στη Βέροια όλα πήγαν καλά, με την πρώτη τελική να γίνεται γκολ, τον Σκόνδρα να έχει δύο ασίστ με το αριστερό και τον Νομπόα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Θα έχει ενδιαφέρον αν θα δούμε ξανά το 3-4-3, για τον Δικέφαλο που είχε να νικήσει εκτός απ'τις 14 Ιανουαρίου και την ανατροπή με την Καλλονή.

6. Νίκη, χαμόγελα, γκολάρα

Η νίκη με τον ΟΦΗ ήταν μάλλον δεδομένη για τον Αστέρα. Και δεν λέει και πολλά, αφού η πτώση της ομάδας του Βεργέτη ήταν μεγάλη και κράτησε πολύ για να πούμε πως αποτελεί παρελθόν με μία νίκη απέναντι στον προβληματικό ΟΦΗ. Ζητούμενο ήταν με τη νίκη να έρθει και μια καλή εμφάνιση, να αρχίσει ξανά να χαμογελάει η ομάδα.

Έτσι συνέβη, με καλή μπάλα, όμορφο ποδόσφαιρο και ωραία γκολ. Κορυφαίο, το τελευταίο, με το ενάεριο τελείωμα του Μπαράλες, που ολοκλήρωσε εντυπωσιακά το χατ-τρικ του.

5. Μεγάλη νίκη σωτηρίας

Μη νομίζετε, το μεγάλο ματς της αγωνιστικής δεν ήταν στη Λεωφόρο, αλλά στη Νέα Σμύρνη. Η μάχη για τη σωτηρία έχει πάντα μεγαλύτερη ένταση απ'αυτήν στην κορυφή. Πανιώνιος και Λεβαδειακός είχαν από ένα δοκάρι στο 0-0, αλλά η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν σαφώς καλύτερη, πίεσε απ'την αρχή μέχρι το τέλος και δικαιούται 100% τη νίκη με 1-0, που θα μπορούσε να την έχει πάρει νωρίτερα αν ο Μπουμάλ ήταν πιο εύστοχος.

Κοιτάξτε ένταση στους πανηγυρισμούς στο γκολ του Οικονόμου.

4. Δεν είναι διαγωνισμός μαγκιάς

Πάμε και στον Περέιρα. Το εξήγησα και στο άρθρο για το ντέρμπι. Οι κανονικοί οπαδοί προκαλούνται και μπορούν να οδηγηθούν σε πράξεις που δεν συνηθίζουν. Οι χούλιγκανς δεν προκαλούνται. Έχουν πάγια συμπεριφορά, προαποφασισμένη. Τα καλόπαιδα με τις full-face κουκούλες και τα φονικά όπλα στα χέρια δεν δικαιούνται να λένε πως προκλήθηκαν από κανέναν. Έτσι πήγαν ντυμένοι, με αυτήν την εξάρτυση, γιατί τέτοιοι είναι και τέτοια ήθελαν να κάνουν.

Το Top10 της 25ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Πάει αυτό και πάμε στον Πορτογάλο. Το οτι δεν τον θεωρώ υπάιτιο επεισοδίων δεν σημαίνει πως του λέω και μπράβο. Με γεια του με χαρά του να θέλει να πάει στα δίχτυα. Το “είδα έναν μασκοφόρο, φοβήθηκα, αλλά μετά ήθελα να του δείξω πως δεν φοβάμαι, γιατί είμαι άντρας” τον εκθέτει 100%. Ανοήτο, αχρείαστο, αφελές. Ο,τι τι; Τι είναι ο Περέιρα για να αποδείξει κάτι σ'έναν μασκοφόρο μπροστά στη 13, εκπρόσωπος της 7; Προπονητής είναι, δεν συμμετέχει σε διαγωνισμό μαγκιάς.

3. Θέμα ρόλου

Το διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, αλλά ο ρόλος που καλείσαι κάθε φορά να παίξεις. Αν είσαι ο θύτης των επεισοδίων ή το θύμα. Ο Μαρινάκης ήταν το θύμα. Κι όπως κάθε θύμα ήταν λαλίστατος, καταγγελτικός, μιλήσε για πρωτοφάνη πράγματα, εξέφρασε τη λύπη του, κτλ. Ο Αλαφούζος ήταν στην άλλη πλευρά και είπε κι αυτός το ποίημα που της αρμόζει. Καταδικάζουμε, ΑΛΛΑ μπλα, μπλα, μπλα. Μέχρι και για ηθική αυτουργία του Ολυμπιακού μίλησε.

Με την αστυνομία για τον έλεγχο γιατί δεν τα έβαλε; Μόνο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για τα play-off ήταν κακή και άξια παραπόνων;

2. Κακή προσέγγιση, "τραγική" διαχείριση

Ο Ολυμπιακός απέτυχε παταγωδώς στο να βρει τρόπους να απειλήσει. Μέριμνα για την αμυντική ασφάλεια, αλλά πλήρης αποτυχία στο να δημιουργηθούν ευκαιρίες. Δεν φτάνει που ο Τσόρι ήταν στον πάγκο, ο Περέιρα έβαλε Ντοσεβί και Ντουρμάζ να παίζουν με ανάποδο πόδι για 60 λεπτά, λες και ήθελε σώνει και ντε να τους δει να έρχονται κεντρικά και να πέφτουν πάνω στους μέσους του Παναθηναϊκού, παρά να πηγαίνουν πάνω στους μπακ.

Το Top10 της 25ης αγωνιστικής

Κι αν η προσέγγιση μέχρι το 1-0 ήταν λανθασμένη όσον αφορά την απειλή, έγινε τραγική μετά το αυτογκόλ. Ο Περέιρα περίμενε σχεδόν 15 λεπτά για να κάνει αλλαγή κι όταν ο Παναθηναϊκός προσέθεσε χαφ, ο Ολυμπιακός αφαίρεσε, για να βάλει τον Χάρα, που έπεσε έξω απ'την περιοχή σαν δέντρο στο δάσος και άφησε τον Τσόρι να περιμένει μέχρι το 75'.

1. Δίκαιη νίκη στο ντέρμπι

Απολύτως δίκαιη η νίκη του Παναθηναϊκού. Όχι χάρις στην αρχική του προσέγγιση, αλλά στην εικόνα του απ'το 1-0 μέχρι και το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με την τριάδα Μπεργκ, Πέτριτς και Καρέλη, που του στερεί μέσο και τον δυσκολεύει στη δημιουργία. Δεν κινδύνευε, αλλά δεν απειλούσε κιόλας. Το ανέβασμα του Νάνο, που ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό αποσύρθηκε απ'τη ναφθαλίνη, του έδωσε το προβάδισμα και αυτό ο Αναστασίου το χειρίστηκε όπως έπρεπε.

Έβαλε έναν χαφ ακόμα, έστειλε Αντζαγκούν-Ζέκα στις πλευρές για να ντουμπλάρουν τους μπακ και τον Πέτριτς κοντά στον Μπεργκ για να λειτουργήσει ως φορ. Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει και τα δύο ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα με μεγάλο διακύβευμα (Σταντάρ, Ξάνθη), αλλά το τρίτο το κέρδισε απολύτως άξια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK