Το Top10 της 30ης αγωνιστικής

Ο συμμαζεμένος ΠΑΟΚ και ο αδιόρθωτος Παναθηναϊκός. Το μυαλό του Ντοσεβί και του Σίλντενφελντ, ο "λίγος" Χάρα και ο Τζερόνιμο “The tank” Μπαράλες. Οι φορμαρισμένοι Αστέρας-Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός που "ξεφούσκωσε". Όλα στο Το Top10 της 30ης αγωνιστικής

Το Top10 της 30ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

10. "Φωτιά" ο Πανιώνιος

Η greek dream team συνεχίζει. Ο Πανιώνιος μετά τα τέσσερα στη Βέροια έβαλε και τρια στον Παναιτωλικό, βασισμένος και πάλι σε Έλληνες και στα κέφια των Φούντα, Γιάννου και Κολοβού που παίζουν μπροστά. Και μπορεί ο Κολοβός να ήταν εμφανώς οφσάιντ στο 1-0, αλλά για μια ακόμα φορά οι επιθετικοί του Πανιωνίου προσέφεραν θέαμα μπροστά.

Απολαύστε τα δύο τακουνάκια που έφεραν το 2-0 απ'τον Γιάννου, που έφτασε τα δέκα γκολ.

9. Να κλείσει καλύτερα

Ως εδώ ήταν. Το κακό φεγγάρι έχει φανεί εδώ και καιρό και πλέον ο Παναιτωλικός αποχαιρέτησε και επίσημα το όνειρο της πεντάδας. Και πως να γίνει αλλιώς όταν πλέον μετράει έξι παιχνίδια χωρίς να έχει βρει δίχτυα. Η ομάδα του Χάβου πάει να κλείσει τη χρονιά όπως την ξεκίνησε: στην αρχή είχε έξι παιχνίδια χωρίς τρίποντο, τώρα τρέχει ακριβώς το ίδιο σερί.

Η σεζόν είναι ούτως ή άλλως επιτυχημένη για τον Παναιτωλικό, αλλά δεν θα είναι ωραίο να την τελειώσει με κακό αγωνιστικό πρόσωπο.

8. Στο μυαλό του Γκόρντον Σίλντενφελντ

“Δεν τον πάω μία τον Μπεργκ. Γι'αυτό έκανα χωρίς λόγο πέναλτι στον Μπαράλες. Να βάλει και δεύτερο γκολ, να μην τον πιάσει ο Σουηδός στον πίνακα των σκόρερ. Αλλά, γιατί να μην βάλει και τρίτο, να κάνει χατ-τρικ; Κάτσε να του κάνω κι άλλο ένα πέναλτι, χωρίς να έχει καν την μπάλα. Πούσου, δεν το έδωσε”.

7. Να τον συμμαζέψει

Την προηγούμενη φορά που συζητούσαμε για ΠΑΟΚ το θέμα ήταν το πόσο εκτεθειμένο τον άφησε η προσέγγιση του Γεωργιάδη κόντρα στον Πανθρακικό. Με την Ξάνθη ο Γεωργιάδης είχε πάλι πολλούς επιθετικογενείς παίκτες στην ενδεκάδα (Κλάους, Μακ, Παπαδόπουλος, Περέιρα), αλλά τελείως διαφορετική προσέγγιση. Ένα 4-4-2 με Τζιόλη-Κάτσε στον άξονα, σφιχτό, με τις τετράδες κοντά, χωρίς ρίσκα. Να προσέξουμε μην φάμε πάλι γκολ στην κόντρα και μπροστά θα τη βρούμε την άκρη με τόσους παίκτες.

Όπερ και εγένετο, με τον Παπαδόπουλο να σκοράρει ξανά, αλλά και τους Κλάους-Περέιρα να επιβεβαιώνουν το κακό τους φεγγάρι. Να τον συμμαζέψει (επιτέλους) τον ΠΑΟΚ θέλει ο Γεωργιάδης, φάνηκε και στις δηλώσεις του μετά το ματς.

6. Στο μυαλό του Ματιέ Ντοσεβί

“Πούσου, τώρα πρέπει να γυρίσω. Καλά, δεν χρειάζεται να τρέξω πολύ γρήγορα, απλώς θα ακολουθήσω, σιγά, ο Ίλιτς είναι, δεν είναι ο Μέσι. Έρχεται κι άλλος ένας, αλλά είναι πολύ πίσω μου, χαλαρά.. Ωχ, έρχεται με χίλια. Πούσου, κάτσε να τρέξω, θα βγει κάθετη. Αμάν, μόνο πέναλτι μου μένει να κάνω, να τον σπρ..., πάει το φάγαμε. Κρίμα”.

5. Με Ναπολεόνι για την πεντάδα

Την βρήκε την άκρη εδώ και αρκετά ματς ο Νιόπλιας: Ταχύτητα στην επίθεση, με Ναπολεόνι, Ούμπιδες και Μαρσελίνιο. Ο Ιταλός επέστρεψε στα γκολ μετά από τρία “άσφαιρα” ματς και ο Ατρόμητος πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη με την “άνετη” Κέρκυρα. Οι Περιστεριώτες επιβεβαίωσαν κι αυτήν την αγωνιστική πως βρίσκονται στην κατάλληλη κατάσταση για να μπουν στα play-off και μετά το Πάσχα υποδέχονται τον ΠΑΣ στο ματς που μάλλον θα κρίνει την πεντάδα.

4. ΠΑΣΑΣ

Και σοβαρός και σταθερός. Το έχουμε πει ξανά: ο ΠΑΣ μπορεί να μην έκανε κάποια στιγμή στη σεζόν ένα τρομερό σερί αποτελεσμάτων, αλλά τελικά έχει αποδειχθεί πολύ πιο σταθερός από Αστέρα, Ατρόμητο, Ξάνθη και Παναιτωλικό. Σταθερός και αθόρυβος, αφού λίγοι έχουν πάρει χαμπάρι τι πρωτάθλημα κάνει ο Τσουκαλάς ή πως ο Ίλιτς έχει δέκα ασίστ και είναι πρώτος μαζί με τον Μαρτίνες.

Και μιας κι αναφέραμε τον τελευταίο, απολαύστε ξανά και ξανά την ντρίμπλα που σκάει άνετα και χαλαρά στον Μποτία, πριν ο Μανιάς κάνει στον Ρομπέρτο το ίδιο που έκανε ο Σκόκο στον Νικοπολίδη.

3. Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι

Ό,τι έχει γίνει στην άμυνα, γίνεται τώρα και στην επίθεση. Στην άμυνα το πρόβλημα φάνηκε από νωρίς, ο Μποτία φάνηκε λίγος, αλλά όταν ο Σαντάνα αποδείχθηκε λιγοστός, ξαφνικά όλοι απαίτησαν την επιστροφή του “λίγου”. Στην επίθεση ο Μπενίτεθ δεν έχει φανεί παρά μόνο σε “τελειωμένα” παιχνίδια (Κέρκυρα, Καλλονή) και έτσι ήρθε ο Χάρα. Ο τελευταίος τώρα φαίνεται τόσο “λίγος”, που ο Μπενίτεθ ξαφνικά μπήκε στο ρόλο του αδικημένου.

Το Top10 της 30ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Συμπέρασμα απ'τα παραπάνω; Μετριότης μετριοτήτων, τα πάντα μετριότης. Όταν φτάνεις να αναζητάς αυτούς που σε ανάγκασαν να ψάξεις για καλύτερους, τότε τα έκανες θάλασσα και με τις πρώτες επιλογές και με τις δεύτερες. Κι αυτό τελικά δεν αλλάζει με τον προπονητή.

2. Ουδέν νεώτερον απ'το Παναθηναϊκό μέτωπο

Μάθαμε κάτι καινούργιο; Ο Πέτριτς εξακολουθεί να αποδείκνύεται “αυτοκτονική” επιλογή ως δεκάρι σε ματς που ο αντίπαλος δεν είναι ο Εργοτέλης ή ο Λεβαδειακός, πόσω μάλλον όταν είναι μια καλή ομάδα σαν τον Αστέρα. Ο Πράνιτς εξακολουεί να έχει προσφορά μόνο με κάποιο ποιοτικό χτύπημα μπάλας και να είναι “τρύπα” χωρίς την μπάλα, που κάθε αντίπαλος κοιτάει να εκμεταλλευτεί. Και ο Χουχούμης έχει πράγματα να δώσει πάνω απ'τη σέντρα, αλλά μπακ δεν είναι.

Τα ξέρουμε, τα βλέπουμε να επαναλαμβάνονται, όπως και το κακό φεγγάρι του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη με τον ΠΑΟΚ. Επίσης σε επανάληψη: το “δεν τρέχει και τίποτα” που παρατηρείται φέτος στον Παναθηναϊκό. Χάνει, κερδίζει, δεν αλλάζει κάτι.

1. The tank

Ο Αστέρας πέρασε μεγάλο διάστημα αστάθειας, αλλά πλέον φαίνεται να έχει βρει σταθερότητα και τα επίπεδ απόδοσης που θέλει στα play-off. Στη Λεωφόρο δεν απέφυγε τα λάθη πίσω και σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση. Αλλά, ποιος μπορεί να πει κάτι για την απόδοση των παικτών του Βεργέτη με την μπάλα; Μοναδικό τους ψεγάδι, τα τελειώματα, αφού με μεγαλύτερη ευστοχία θα μπορούσαν να έχουν νικήσει εύκολα τον Παναθηναϊκό.

Τιμή και δόξα στον Τζερόνιμο “The tank” Μπαράλες, που είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά δεν τον λένε ούτε Μπεργκ, ούτε Μήτρογλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK