Συρτάκι ο Ζορμπάς, μακαρένα ο Γκατούζο

Το συρτάκι του Ζορμπά, το Μακαρένα του Γκατούζο και ο τερματφύλακας που δεν ήταν εκεί. Η απόλυση Παράσχου, ο box-to-box Κασάμι και η νίκη του Παναθηναϊκού, που έδωσε ηρεμία, αλλά όχι λύσεις. Όλα στο Top10 της 4ης αγωνιστικής

Συρτάκι ο Ζορμπάς, μακαρένα ο Γκατούζο

10. Σβήσε τα φώτα

Δεν θα ήταν το πρωτάθλημα της Superleague αν δεν είχε τα δικά του γνώριμα χαρακτηριστικά, έτοιμα να φανερωθούν ανά πάσα στιγμή. Έσβησαν οι προβολείς στους πυλώνες του Γεντί Κουλέ το Σάββατο, διακοπή ρεύματος και την Κυριακή στο Πανθρακικός-Πανιώνιος. Όχι, μην πάει ο νους σας στο κακό, οι γηπεδούχοι κέρδιζαν, το φως επανήλθε, τα ματς τελείωσαν κανονικά.

Συρτάκι ο Ζορμπάς, μακαρένα ο Γκατούζο
INTIME SPORTS

9. Νέα, αλλά...

Απ’τους έντεκα παίκτες της Νίκης Βόλου που υποδέχθηκαν τον Εργοτέλη, οι εννιά ήταν κάτω των 24. Μόνο οι Λάουκς (28) και ο Ίβενς (30) ήταν πάνω απ’το όριο των 24 χρόνων, για μια ενδεκάδα που είχε μέσο όρο τα 22.8 χρόνια. Νιάτα, ενθουσιασμός, αλλά μέχρι εκεί. Κανείς δεν έπεσε μετά από τέσσερις αγωνιστικές, αλλά η Νίκη που βλέπουμε μέχρι στιγμής μοιάζει δύσκολο να πετύχει κάτι περισσότερο από κάποιες σποραδικές νίκες.

8. Κάσες... Chivas

Η 4η αγωνιστική είχε “επιστροφές”. Στην Κομοτηνή ο Κάσες έκανε το πρώτο του καλό παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του. Ένα περίτεχνο τσίμπημα-κοντρόλ-ντρίμπλα ήταν αρκετό για να αναγκάσει τον Χατζηησαϊα να τον ανατρέψει, να αποβοληθεί και ν’ανοίξει ο δρόμος για την πρώτη νίκη του Πανθρακικού. Για την πρώτη νίκη της Ξάνθης χρειάστηκε να σκοράρει και ένας πιο παλιός γνώριμος απ’τον Κάσες, ο Κλέιτον. Μπορεί να του κόλλησε του παρατσούκλι Chivas Κλέιτον, αλλά ο Βραζιλιάνος ήταν για χρόνια απ’τα αστεράκια του πρωταθλήματος και μας έλειψε τη διετία που έπαιζε μακριά.

7. Παράσχος τέλος

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να επαναλάβουμε όσα σημειώσαμε στο Top10 της 2ης αγωνιστικής. Και κόντρα στον ΟΦΗ ο Ατρόμητος έδειξε πως του λείπει ο Παπαδόπουλος στην επίθεση και η άμυνα δεν είναι ίδια χωρίς τον Ιγκλέσιας μπροστά της, κάτι που μάθαμε ήδη απ’το 2ο μέρος της περσινής χρονιάς. Ο Παπάζογλου άφαντος και ο Ναπολεόνι εξακολουθεί να κάνει αυτό που σημειώσαμε πριν τρεις εβδομάδες, να χάνει τετ-α-τετ. Κι αν τα έβαζε, μπορεί να μην έλεγε αντίο ο Παράσχος, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήταν ο Στέφανο το μοναδικό πρόβλημα.

6. Ο Κασάμι ξανά στο “κουτί”

Κι εδώ επανάληψη. Ο Κασάμι πρέπει να είναι ο μοναδικός παίκτης που αναφέρεται σε κάθε Top10 απ’την πρεμιέρα και μετά, αλλά δεν θα κουραστούμε να τον συζητάμε. Ούτε ο ίδιος κουράζεται, αφού κόντρα στη Βέροια έδειξε πως είναι πάντα ορατό το αν έχεις περάσει απ’την Πρέμιερ Λιγκ. Όλοι κατέβασαν ρυθμούς μετά τον αγώνα με την Ατλέτικο, ο Κασάμι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την Τρίτη. Πόσα χρόνια είχε ο Ολυμπιακός να διαθέτει κεντρικό μέσο που να πατάει με τόση συχνότητα/ευκολία στην αντίπαλη περιοχή;

5. Η ατάκα του Γκατούζο

Όλοι στάθηκαν στο ξέσπασμα. Στις βρισιές, στην ένταση, στις κινήσεις των χεριών, που θύμιζαν κάτι μεταξύ Μακαρένα και YMCA. Όμως, ο Γκατούζο είπε και μια μεγάλη κουβέντα: “Ένας χρόνος εδώ είναι σαν να έχω περάσει 10 χρόνια σε άλλη ομάδα”. Δεν τα παρατάει όχι μόνο επειδή είναι μαχητής: Αλλά γιατί ξέρει, παρότι είναι μικρός, πως φεύγοντας δεν μαθαίνεις. Ένας χρόνος είναι δέκα, αν κάτσεις να περάσεις όλες τις δοκιμασίες που θα σου φέρει. Μακάρι να ανταπεξέλθει, για να είναι εδώ μέχρι το τέλος.

4. Ανατροπή και νίκη ηρεμίας...

Αν δεν νικούσε, παρότι προηγήθηκε για πρώτη φορά φέτος στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός, θα είχε περνούσε την εβδομάδα με μεγάλη γκρίνια. Ευτυχώς για την ομάδα του Αναστασίου, ο Πλατανιάς ήταν πολύ κακός αντίπαλος, η ισοφάριση του Ντίνα ήρθε γρήγορα, η είσοδος του Μέντες ήταν θετική και έτσι ήρθε η νίκη, παρότι ο επόπτης επέμενε να σηκώνει οφσάιντ που δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Νίκη την επόμενη αγωνιστική και μπορεί να χτίσει ένα σερί, να ηρεμήσει λίγο.

3. ...αλλά όχι απαντήσεων

Ισχύουν τα παραπάνω και είναι σημαντικά, αλλά η νίκη στην Κρήτη δεν προσέφερε και πολλές απαντήσεις. Η άμυνα εξακολουθεί να δωρίζει, ο Σίλντενφελντ κάνει αβίαστα λάθη, ο Νάνο διανύει κακό φεγγάρι και είδε δύο γκολ να μπαίνουν στην πλευρά του. Το πρώτο γκολ ήρθε από πίεση/κλέψιμο, αλλά ήταν μεμονωμένη ενέργεια του Δώνη, όχι επιστροφή του περσινού γνώριμου στοιχείου του Παναθηναϊκού. Το 4-4-2 στην ευθεία δεν νομίζω να δίνει απαντήσεις, ο Πράνιτς εξακολουθεί να περπατάει, ο Πέτριτς να είναι άφαντος, ενώ ο Ντίνας μπορεί να σκόραρε ξανά (με πολύ ποιοτικό τελείωμα), αλλά ακόμα δεν έχει κάνει ματς με συνολική και σταθερή προσφορά στο 90λεπτο. Έχουν δρόμο οι πράσινοι.

2. Τι κάνετε ακριβώς;

Ωραίο το κλέψιμο του Δώνη, η κούρσα και το γύρισμα, ωραίος και ο Καρέλης που βγήκε πρώτος στην μπάλα, αλλά κύριε Ολιμπά τι κάνετε ακριβώς; Λάθη βλέπουμε παντού, γκάφες επίσης, αλλά αυτό του Ολιμπά θέλει δικό του χαρακτηρισμό, δεν καλύπτεται από κάτι συνηθισμένο. Λάθος θέση, μηδενική αντίδραση, παράδοση.

1. Zorbas syrtaki

Η παράδοση συνεχίζεται. Απ’την πρώτη αγωνιστική οι γκολάρες μπαίνουν στα ματς των μικρών. Τη σκυτάλη ήρθε να πάρει ο Ζορμπάς, με ένα σόλο που σπάνια βλέπουμε από Έλληνα ποδοσφαιριστή. Κι αν σε λένε Ζορμπά, τότε ναι, δεν φοβόμαστε τη γραφικότητα και θα πούμε πως τους “χόρεψες”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK