Τρέξε ΠΑΟΚ, τρέξε

Η Κρήτη σε κρίση, η Βέροια που θυμίζει... Στόουκ, η δικαίωση της Καλλονής, τα προβλήματα του Ολυμπιακού και τα τρεξίματα του ΠΑΟΚ. Ο Θέμης Καίσαρης συγκέντρωσε τα 10 πράγματα που αξίζει να θυμόμαστε από την 5η αγωνιστική της Super League.

Τρέξε ΠΑΟΚ, τρέξε
INTIME SPORTS

10. Κρήτη σε κρίση

Τρεις ομάδες απ'την Κρήτη έχουν δεχθεί μαζί 26 γκολ, έχουν πετύχει μόνο 13 και έχουν συνολικά 13 βαθμούς. Αν ο ΟΦΗ δεν είχε την έδρα, που του έχει δώσει τις δύο νίκες μέχρι τώρα, τα πράγματα για τις εκπροσώπους της Κρήτης θα ήταν ακόμα χειρότερα. Μετά την επόμενη αγωνιστική μάλλον θα είχαμε αλλαγές στους πάγκους, τώρα με την αναβολή τι γίνεται;

9. Κάν' το όπως η Στόουκ

Για τη Βέροια φροντίσαμε να μιλήσουμε απ'το Top10 της 1ης αγωνιστικής. Μπεν, Καλτσάς, Ντουμίτρου και Κάμπορα δημιουργούν και σκοράρουν και η Βέροια δίκαια έχει 12 βαθμούς. Την Κυριακή μας θύμισαν και κάτι απ'την παλιά Στόουκ των εποχών του Ρόρι Ντελάπ. Δυνατό πλάγιο του Αραγονές, ο Μπατιόν την πρώτη κεφαλιά, ο Κάμπορα τη 2η. Ο Γκρανέρο φαίνεται να τα δουλεύει όλα.

8. Ηρεμία και μέχρι εκεί

Την κατάλληλη στιγμή το πρόγραμμα έφερε στον Παναθηναϊκό τον Πλατανιά και τη Νίκη, δύο απ'τις τρεις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι πήραν τις νίκες που έπρεπε για να ανασάνουν, έχουν μπροστά τους την Εστορίλ και μετά δύο εβδομάδες δουλειάς και ηρεμίας. Απαραίτητη γιατί παρά τις νίκες ο Παναθηναϊκός δεν είδε πολλά να βελτιώνονται κόντρα σε Πλατανιά και Νίκη, πέρα απ'την ψυχολογία.

7. Άξιζε τον κόπο

Ένα χρόνο γύριζε η Καλλονή σε όλη την Ελλάδα, λες και έκανε περιοδεία σαν τους Χάρλεμ Γκλομπτρότερς. Φέτος όχι μόνο παίζει στο γήπεδό της, αλλά αποζημιώνει και αποζημιώνεται για τα περσινά. Τρεις αγώνες, ισάριθμες νίκες, τέρματα 5-0, ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού. Εννιά βαθμοί, συν ένας που πήρε στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ και η ομάδα του Μαντζουράκη είναι ισόβαθμη με Ατρόμητο, Κέρκυρα, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

6. "Ελατήριο" πίσω απ'το τέρμα

Το 4ο γκολ του ΠΑΟΚ δεν τρέλανε μόνο τον σπίκερ, αλλά και τους μικρούς πίσω απ'το τέρμα του ΟΦΗ. Απολαύστε τις αντιδράσεις τους, στο σφυροκόπημα που δέχθηκε ο Λόρια, μέχρι τελικά να έρθει το γκολ απ'τον Κλάους.

5. Μια πάσα στην Πλατεία

Ο Πανιώνιος για μια ακόμη φορά ξεκίνησε ως "τελειώμενος", για μια ακόμη φορά το παλεύει. Αλλά θα πρέπει να μάθει να παίρνει το μάξιμουμ στην καλή του μέρα, γιατί οι καλές μέρες έρχονται με κόπο και ιδρώτα. Δεν γίνεται οι παίκτες του να φτιάχνουν τόσες καθαρές φάσεις και να μην δίνουν ποτέ την μπάλα δίπλα για ένα καλύτερο τελείωμα. Ειδικά ο Κολοβός θα πρέπει να δει αρκετές φορές τις επιλογές του.

4. Σόλο, τακουνάκι, αλλά μια νίκη Παναιτωλικέ

Το λέμε απ'την πρεμιέρα, να το πούμε άλλη μία φορά; Τα ωραιότερα γκολ μπαίνουν στους αγώνες των μικρών. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Παναιτωλικού. Ο Πορτογάλος Μαρτίνες μπορεί να χάθηκε απ'την πίεση και το πρες του ΠΑΟΚ, αλλά έχει στοιχεία και καλό θα είναι να τον προσέξουμε στη συνέχεια. Δικό του το σόλο και το τακουνάκι ανήκει στον Κολομβιανό Μορένο, που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός. Καιρός να έρθει και καμιά νίκη για την ομάδα του Χάβου.

3. Ποιότητα σε δύο επαφές

Ποιότητα έχουμε μάθει να λέμε την ντρίμπλα και τη φαντεζί ενέργεια, αλλά η ποιότητα κρύβεται παντού. Η τεχνική πχ του Ρατς δεν φανερώνεται στην εκτέλεση φάουλ στο τρίτο γκολ, αλλά στη φάση του 1-0. Και όχι μόνο στο τελείωμα, αλλά κυρίως στην αρχική επαφή. Δεκάδες φορές γίνονται τέτοια ανοίγματα στο πλάι: κάποιες φορές το κοντρόλ είναι κακό, κάποιες άλλες η πάσα με τη μία είναι άστοχη. Ο Ρατς δημιουργεί αμέσως ευκαιρία με την πρώτη, τέλεια επαφή και έχει την τεχνική να τελειώσει τη φάση με σκαστό σουτ, με το "κακό" του πόδι. "Σκαστό" έκανε και το βολέ στη φάση του 4ου γκολ.

2. Με ή χωρίς μπάλα

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι δεν είναι η ήττα. Είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά φέτος οι ερυθρόλευκοι είχαν προβλήματα και με την μπάλα και χωρίς αυτήν. Στην κατοχή οι φάσεις ήταν ελάχιστες, η ταυτόχρονη παρουσία Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Μανιάτη αποδείχθηκε αχρείαστη, ενώ άργησαν οι διορθώσεις στο 2ο ημίχρονο. Χωρίς την μπάλα δόθηκαν ανησυχητικές απαντήσεις στις επιφυλάξεις που διατηρήσαμε ακόμα και μετά το θρίαμβο με την Ατλέτικο. Ανάλυση κάθε φάσης, με κατατοπιστικά GIF που φανερώνουν τα κενά, μπορείτε να βρείτε εδώ.

1. Τρέξε ΠΑΟΚ, τρέξε

Το εντοπίσαμε μετά το δύσκολο πέρασμα στο Αγρίνιο, το πιστοποιήσαμε κόντρα στον πιο "εύκολο" ΟΦΗ. Ο ΠΑΟΚ ζεί μέσα από τρέξιμο και πίεση, χτίζει μια ομάδα που πρεσάρει ανελέητα. Καμία διάθεση για χτίσιμο μεγάλων επιθέσεων, αλλά ορμή, γρήγορη μεταφορά, πίεση, κλέψιμο και ξανά απ'την αρχή. Ο "αδύναμος" ΟΦΗ δεν είχε καμία τύχη, όπως δεν είχε ο Πλατανιάς, η Μινσκ, κτλ. Το ερωτηματικό είναι ένα: για πόσο θα μπορεί ο ΠΑΟΚ, του σχετικά μικρού ρόστερ, να συνεχίσει με την ίδια ένταση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK